Callum Rennie

Acteur

Callum Rennie is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

When the Dark Man Calls

1995 | Thriller, Mysterie, Actiefilm

Verenigde Staten 1995. Thriller van Nathaniel Gutman. Met o.a. Joan Van Ark, James Read, Geoffrey Lewis, Chris Sarandon en Frances Hyland.

Psychiater Julianne Kaiser was als getuige en als deskundige betrokken bij een moordproces, dat tot een veroordeling van de vermoedelijke dader leidde, hoewel die volhield onschuldig te zijn. Hij komt na geruime tijd op vrije voeten en wil zich wreken op Kaiser.

Freefall: Flight 174

1995 | Thriller, Drama

Verenigde Staten/Canada 1995. Thriller van Jorge Montesi. Met o.a. William Devane, Scott Hylands, Shelley Hack, Kevin McNulty en Gwynyth Walsh.

Door een ernstige fout van het grondpersoneel zit gezagvoerder Devane zonder kerosine als hij met zijn Boeing 767 op weg is van Montreal naar Edmonton in Canada. Zijn toestel bevindt zich op 12,5 km hoogte en maakt zich op voor een vrije val; en alsof dit nog niet genoeg is: er is een hevige storm op komst waardoor hij geen noodlanding kan maken op de nabije luchthaven van Winnipeg.

Double Happiness

1995 | Komedie, Drama

Canada 1995. Komedie van Mina Shum. Met o.a. Sandra Oh, Stephen M.D. Chang, Callum Rennie, Frances You en Alannah Ong.

Regisseuse en scenarioschrijfster Shum maakte haar speelfilmdebuut met dit grappige en deels autobiografische verhaal over een jonge Chinese vrouw uit Vancouvers Chinatown die tegen de wil van haar traditionele vader een vruchteloze carrière als actrice nastreeft. De bitterzoete humor doet aan Woody Allen denken, zoals allerlei personages zich direct tot de camera wenden met hun tegenstrijdige en nogal complexe meningen. De speelduur varieert, aangezien de Amerikaanse distributeur sommige scènes als 'te Chinees' uit de film heeft geknipt - een staaltje van culturele ironie die in Shum's film niet had misstaan. Het camerawerk is van Peter Wunstorf. Panavision.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Callum Rennie op televisie komt.

Reageer