Tommy Pallotta is regisseur, scenarist, producer, cameraman en editor.
Er zijn 5 films gevonden.

More Human Than Human

2018 | Documentaire

Nederland 2018. Documentaire van Tommy Pallotta en Femke Wolting.

Documentaire die onderzoekt wat het betekent om te leven in het tijdperk van intelligente machines. Terwijl regisseur Tommy Pallotta zijn eigen robot bouwt om zichzelf als filmmaker te vervangen komt hij erachter hoeveel van zijn creativiteit en menselijke waarden op het spel staan.

Last Hijack

2014 | Documentaire, Animatie

Nederland/Duitsland/Ierland/België 2014. Documentaire van Tommy Pallotta en Femke Wolting.

Allesbehalve klassieke documentaire over Mohamed Nur, die bakken met geld verdiende met piraterij voor de Somalische kust. Zijn ouders willen dat hij een normale baan zoekt en met het mooie jonge meisje - de zoveelste - trouwt dat ze voor hem hebben uitgezocht. Mohamed twijfelt, maar wil in ieder geval nog één keer zijn slag slaan. Regisseurs Pallotta en Wolting volgen de voorbereidingen van 'the last hijack' én van het huwelijk. Als Mohamed over zijn piratenverleden vertelt of over zijn dromen, maken de documentairebeelden soepel plaats voor schitterende animatie.

A Scanner Darkly

2006 | Sciencefiction, Animatie

Verenigde Staten 2006. Sciencefiction van Richard Linklater. Met o.a. Keanu Reeves, Robert Downey jr, Winona Ryder, Woody Harrelson en Rory Cochrane.

In de niet al te verre toekomst wonen drie junkies in een rommelige eengezinswoning. Een van hen is een undercoveragent, die zoekt naar de bron van de nieuwe, verwoestende drug Substance D, terwijl hij zelf langzaam kapot gaat aan het spul. Regisseur Linklater liet de opnames van zijn acteurs met behulp van speciale software overtekenen door vijftig tekenaars. Dit 'Interpolated Rotoscope-effect' draagt bij aan de vervreemdende sfeer van deze sterke Philip K. Dick-verfilming. Dick droeg zijn roman op aan oude, inmiddels psychotische of overleden drugskameraden.

Waking Life

2001 | Drama

Verenigde Staten 2001. Drama van Richard Linklater. Met o.a. Wiley Wiggins, Ethan Hawke, Julie Delpy, Charles Gunning en Adam Goldberg.

Een man komt tijdens het wakker worden in dromerige staat een aantal personages tegen die stuk voor stuk tegen hem praten over hun visie op existentiële zaken. Een zoektocht naar het verschil tussen dromen en wakker zijn.

Roadhead

1998 |

Verenigde Staten 1998. Bob Sabiston. Met o.a. Elaine M. Phillips, James D. Hopper, D.W. Harper, Henry W. Andrews en Colleen T. White.

Een man komt tijdens het wakker worden in dromerige staat een aantal personages tegen die stuk voor stuk tegen hem praten over hun visie op existentiële zaken. Een zoektocht naar het verschil tussen dromen en wakker zijn.