Karl Geurs

Regisseur, Scenarist

Karl Geurs is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

The Jungle Book 2

2003 | Animatie, Familiefilm

Australiƫ/Verenigde Staten 2003. Animatie van Steve Trenbirth. Met o.a. Haley Joel Osment, John Goodman, Tony Jay, Mae Whitman en Jim Cummings.

Indiaas puberjongetje Mowgli groeide op in het oerwoud en moet in de tekenfilm The Jungle Book 2 kiezen tussen zijn dierbare beesten en een lieflijk Hindoestaans dorpsmeisje. De Australische videofilmafdeling DisneyToon Studios - inmiddels ter ziele - was verantwoordelijk voor het summier getekend Disneyverhaal, gebaseerd op de boeken van de Britse Indiaganger Rudyard Kipling (1865-1936). De inzet was een vervolg op het meesterlijke The Jungle Book uit 1967 maar vanwege het gemankeerde tekenwerk en de herhaling van zetten is het tweede deel een regelrechte aanfluiting. Genietbaar voor ukken als een doorsnee tekenfilmpje maar onder de maat voor Disney.

Pooh's Grand Adventure: The Search for Christopher Robin

1997 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1997. Animatie van Karl Geurs.

Als Christopher Robin weer naar school moet, deelt hij dat aan Winnie The Pooh mede op een briefje dat hij op een pot honing plakt. Robin heeft wel heel slim bedacht dat Winnie de pot altijd zou vinden, maar vergeten te denken aan de gemakzucht en snoeplust van zijn onnadekende beer. Gevolg: nadat de honing op is, mist Winnie zijn vriendje Robin en heeft vergeten op het briefje te kijken. Hij gaat met de andere dieren naar hem op zoek. Disney heeft de oorspronkelijke figuren in een fraai kader geplaatst en in de originele versie zijn de stemmen behoorlijk goed geslaagd. Helaas heeft Disney er teveel een eenheidsproduct van gemaakt, waardoor het nauwelijks van andere Disneyproducten valt te onderscheiden. Hoewel kinderen dit feit zo zeer niet zal opvallen, zullen volwassenen die met het boek zijn opgegroeid, minder blij zijn. In de originele versie met de stemmen van: Jim Cummings (Winnie de Pooh), Brady Bluhm (Christopher Robin), Peter Cullen (Eeyore), John Fiedler (Piglet), Ken Sansom, Paul Winchell, Andre Stojka en David Warner. In de Nederlandse versie met de stemmen van: Kick Stockhuyzen (Winnie), Rick van Velthuizen (Janneman Robinson), Frits Lambrechts (Teigetje), John de Winter (Knorretje) onder hoorspelregie van Maria Lindes.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Karl Geurs op televisie komt.

Reageer