Jang Young-gyu

1968 Componist

Jang Young-gyu (1968) is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Train to Busan

2016 | Thriller, Horror

Zuid-Korea 2016. Thriller van Yeon Sang-ho. Met o.a. Gong Yoo, Kim Soo-an, Jung Yu-mi, Ma Dong-seok en Choi Woo-sik.

Eerste live-actionfilm van animatieregisseur Yeon Sang-ho (The King of Pigs, The Fake) is vervolg op zijn eigen Seoul Station (2016), waarin een virus mensen in zombies verandert. In Train to Busan volgen we de aan zijn werk verslaafde zakenman Seok-woo (Gong Yoo), die met zijn dochtertje in hogesnelheidstrein richting Busan zit wanneer om hem heen de pleuris uitbreekt. Train to Busan is een heerlijke achtbaanrit, waarin je onderweg ook nog rake dingen hoort over klassenstrijd, corruptie, modern ouderschap en (gebrek aan) mannelijkheid. Publieksprijs op het Toronto After Dark Film Festival.

The Truth Beneath

2016 | Thriller

Zuid-Korea 2016. Thriller van Lee Kyoung-mi. Met o.a. Son Ye-jin, Kim Joo-hyuk, Kim So-hee en Shin Ji-Hoon.

De zoveelste meesterlijke thriller uit Zuid-Korea, ditmaal over de schaduwzijde van de Koreaanse politiek. Voormalig nieuwslezer Jong-chan bevindt zich midden in een keiharde strijd om een hoge politieke positie als zijn dochter spoorloos verdwijnt. Terwijl zijn vrouw hem smeekt om uit de verkiezingsrace te stappen gaat hij echter stug door met zijn campagne. Op meedogenloze wijze ontvouwt regisseur Lee Kyoung-mi, die de kneepjes van het vak leerde van haar mentor Park Chan-wook (Oldboy), vervolgens een web van intriges, corruptie, bedrog en moord. Wraak is een gerecht dat zo koud mogelijk moet worden opgediend, zo blijkt eens te meer.

A Girl at My Door

2014 | Drama

Zuid-Korea 2014. Drama van July Jung. Met o.a. Bae Doona, Kim Sae-ron en Song Sae-byeok.

De jonge politieagente Young-nam (Bae) wordt vanuit Seoul naar een kustplaatsje overgeplaatst. Daar is ze niet zo blij mee. Eenmaal gewend neemt ze het op voor tienermeisje Dohee (Kim) dat wordt mishandeld door haar stiefvader. Maar die man wordt juist op handen gedragen door de lokale bevolking. De spanning in dit trefzekere speelfilmdebuut van July Jung loopt flink op naarmate de twee vrouwen hechter worden. Prima hoofdrolspeelsters in een film die na z'n première in Cannes in het festivalcircuit enthousiast werd ontvangen.

4 Inyong shiktak

2003 | Horror, Thriller, Drama

Zuid-Korea 2003. Horror van Su-yeon Lee. Met o.a. Park Shin-Yang, Ji-hyun Jun, Seon Yu en Ok Jeong.

Interieurontwerper Jeong-won (Park Shin-yang) wordt achtervolgd door het beeld van twee levenloze kinderen in een vertrekkende metro. Een mysterieuze, slaapzieke vrouw (Jeon Ji-hyeon) deelt zijn visioenen. Gedeelde smart blijkt dubbele smart als het deprimerende stel dieper gaat graven. The uninvited werd gepromoot als een horrorthriller maar de nadruk ligt op noest drama dat tergend langzaam, gedurende 129 minuten, wordt uitgetekend. De Koreaanse titel betekent zoveel als 'Dinertafel voor 4'.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jang Young-gyu op televisie komt.

Reageer