David Lint

Producer

David Lint is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Escape From Earth

1998 | Documentaire, Sciencefiction

Verenigde Staten/Canada 1998. Documentaire van Christopher Rowley. Met o.a. Eugene Cernan, Norman Thagard, Frank Sietzen, Robert H. Frisbee en Harrison J. Smidt.

Op 21 juli 1969 werd een droom zo oud als de mensheid eindelijk werkelijkheid: de mens zette de eerste stap op een buitenaards hemellichaam. Het ruimtetijdperk was aangebroken. Vanaf de eerste ruimtewandeling van Eugene Cernan in 1966 tot het einde van de 20e eeuw werd aardig wat vooruitgang geboekt. Alles wordt in gereedheid gebracht om in de 21e eeuw te beginnen met de kolonisatie van de ruimte, maar voor het zover is moeten er nog aardig wat problemen opgelost worden. Via interviews, geacteerde fragmenten, animatie, speciale effecten en unieke beelden genomen met de Hubble-telescoop wordt in het eerste deel van deze documentaire getoond hoever de mens stond op het einde van de 20e eeuw met de verovering van de ruimte. In het tweede deel wordt een wetenschappelijke studie gemaakt van een fictieve bemande reis naar Alpha Centauri, op zoek naar een nieuwe planeet om leven op neer te zetten. Door deze mengeling van fictie en realiteit werd het een uiterst boeiende documentaire, die zeker niet moet onderdoen voor science-fact-films als CONTACT. Sarah Peat schreef het knappe scenario. De commentaar geschreven door Allen Abel wordt ingesproken door Aubrey Singer. Montage is van John Whitcher. Harry Makin stond achter de camera. Ook bekend als THE FINAL FRONTIER - TO THE STARS.

Alien Contact

1998 | Documentaire, Sciencefiction

Verenigde Staten 1998. Documentaire van Jane Armstrong.

Gezien het enorme aantal melkwegstelsels, met elk honderd à tweehonderd miljard sterren is de kans buitengewoon groot dat er nog een onschatbaar aantal planeten in het heelal rondzweven met intelligent leven. Ondanks alle pogingen die al sinds jaren ondernomen worden kon het bewijs echter nog niet geleverd worden. De honger naar de wetenschap van leven buiten de aarde ontstond in 1947 toen in Roswell, naar wordt aangenomen, een buitenaards ruimteschip neerstortte. De zaak werd door de militaire overheid in de doofpot gestopt, maar nu nog steeds wordt Roswell beschouwd als de bedevaartplaats voor iedereen die een teken vanuit het heelal wil opvangen. De makers van deze documentaire inventariseren op ernstige wijze de mogelijkheden van intelligent leven buiten ons zonnestelsel. Hun belangrijkste advocaat is sterrekundige Frank Drake die reeds in 1961 begon met een wetenschappelijk gefundeerde zoektocht naar mogelijk bewoonde planeten. De formule die hij opstelde veranderde de wetenschap. Volgens zijn berekeningen bevinden zich, enkel in ons melkwegstelsel, reeds rond de 150.000 planeten die alle eigenschappen hebben om leven te laten ontwikkelen. Het geheel wordt opgesmukt met uitstekend gefilmde speciale effecten. Stephen Milton, Armstrong en Richard Longley schreven het scenario. De commentaar van Allen Abel werd ingesproken door Henry Ramer. Fotografie is van Barry Farrell.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer David Lint op televisie komt.

Reageer