Damouré Zika

Acteur

Damouré Zika is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Cocorico, monsieur Poulet

1974 |

Frankrijk 1974. Jean Rouch. Met o.a. Tallou Mouzourane, Damouré Zika en Lam Ibrahim Dia.

Cocorico ! Monsieur Poulet

1974 | Komedie, Film noir

Niger/Frankrijk 1974. Komedie van Dalarou. Met o.a. Damouré Zika, Lam Ibrahim Dia, Tallou Mouzourane, Claudine en Baba Nore.

Een stuntelige Nigeriaanse road movie over een rondreizende handelaar in kippen die op zijn tocht door de brousse allerlei vreemde avonturen beleeft. Je zit er een beetje onwennig tegen aan te kijken, maar het heeft beslist z'n charmes. Regisseur Dalarou is in feite een samentrekking van drié regisseurs: Damouré Zika, Lam Ibrahim Dia en Jean Rouch.

Petit à petit

1970 | Drama

Frankrijk 1970. Drama van Jean Rouch. Met o.a. Damouré Zika, Ibrahima Dia, Illo Gaoudel, Safi Fage en Ariane Bruneton.

Twee Nigeriaanse ondernemers (Zika en Ibrahima) gaan voor zaken en ori[KA3]entatie naar Parijs. Ze willen in Nigeria een flatgebouw neerzetten om de bewoners flink af te leggen met de huur. Ze nemen een architect in de arm en gaan flats en hun bewoners in de lichtstad observeren. In feite vormt dit het raamwerk voor de regisseur om de westerse en Afrikaanse cultuur te laten contrasteren. Hij dikt dat nog eens aan door de losbollige Fage, danseres Bruneton en een clochard op te voeren; de heren nemen dit bonte trio mee naar Nigeria. De twee dames gaan zich algauw vervelen en krijgen heimwee; ze keren met de zwerver terug naar Frankrijk, terwijl het duo zakenvullers besluit terug te gaan naar de basis: de jacht en de visserij. Al is de film wat aan de lange kant (oorspronkelijk wilde de regisseur bijna twee keer zoveel!), is het toch een aardige en frisse satire over de botsing tussen twee culturen. Scenario en camerawerk van regisseur Rouch.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Damouré Zika op televisie komt.

Reageer