Moacir Santos

Componist

Moacir Santos is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Frissons africains

1977 | Avonturenfilm, Erotiek

Frankrijk/België 1977. Avonturenfilm van Zygmunt Sulistrowski en Louis Soulanes. Met o.a. Darr Poran, Carrie Rochelle, Pierre Chapel, Brigitte Deslages en Alice Marie.

Karen en Robert, die fotograaf en verslaggever is, zijn het dagelijks leven in een grote Amerikaanse stad beu. Ze schepen zich in naar Afrika waar ze verschillende gevaren trotseren die hen dichter bij elkaar brengen. Verder nog wat amoureuze avonturen in India en het Verre Oosten, verteld door Pierre. Co- regisseur Soulanes is verantwoordelijk voor de scènes die in Frankrijk zijn opgenomen. Een stomme film.

Os fuzis

1963 | Drama

Brazilië 1963. Drama van Ruy Guerra. Met o.a. Atila Lorio, Nelson Xavier, Maria Gladys, Leonidas Bayer en Ivan Candido.

Een keuterboertje die met zijn geoogste uien aankomt in een klein gehucht in het Zuiden van Brazilië, wordt geconfronteerd met de hongersnood van de plaatselijke bevolking. De regering heeft troepen gestuurd om de middenstand tegen overvallen te beschermen. De boer probeert de soldaten over te halen het voedsel onder de kreperende menigte te verdelen, maar hij moet dat initiatief met de dood bekopen. Een rondtrekkende priester weet uiteindelijk het conflict te beslechten. Realistische verfilming over grote sociale nood, die nog niets van zijn actualiteit heeft verloren. Gelauwerd op festivals, w.o. Berlijn. Scenario van regisseur Guerra en Miguel Torres. Achter de camera stond Ricardo Aronovich. Deze inmiddels klassiek geworden film hoort tot de Cinema Novo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Moacir Santos op televisie komt.

Reageer