Rolf Degerlund

Acteur

Rolf Degerlund is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Jägarna

1996 | Actiefilm, Thriller, Misdaad

Zweden 1996. Actiefilm van Kjell Sundvall. Met o.a. Rolf Lassgȧrd, Lennart Jähkel, Helena Bergström, Jarmo Mäkinen en Thomas Hedengran.

Een politieagent uit Stockholm, die bij een schietpartij zwaar gewond is geraakt, laat zich na zijn genezing overplaatsen naar zijn geboortedorp. Zijn eerste zaak betreft daar een bende stropers, die hele kuddes rendieren afslachten. Al gauw wordt duidelijk dat bijna alle mannen in het dorp aan deze jacht meedoen en dat de overheid een oogje dichtknijpt. Erik kan dit niet aanzien, probeert de daders op te pakken en haalt zich de woede van de hele gemeenschap op de hals.

Kejsarn av Portugallien

1992 | Drama

Zweden 1992. Drama van Lars Molin. Met o.a. Ingvar Hirdwall, Gunilla Nyroos, Inga Landgré, Cecilia Ljung en Allan Svensson.

Zweden, eind 19e eeuw. In het kleine dorpje Skrolykan leidt boer Hirdwall een hard en sober leven. Ljung, zijn dochter, is zijn trots. Wanneer de boerderij het financiëel moeilijk krijgt gaat Ljung uit werken naar Stockholm, maar ze vertelt niet wat ze precies doet. De norse landheer dreigt met uitdrijving en de trotse boer weet geen raad met de geruchten dat zijn dochter in de prostitutie beland zou zijn. Hirdwall wordt er ziek van en om de ellende draaglijk te maken bouwt hij een eigen droomwereld op. Dan is hij de keizer van Portugallia, die met ongeduld wacht op de thuiskomst van zijn keizerin Ljung. Symbolisch zeer zwaar geladen film, romantisch en scherp in zijn tekening van de personages en hun belevenissen. Vader en dochter symboliseren de hele gemeenschap, waarbij hun leven parallel en toch tegenstrijdig verloopt. De diverse karakters worden verfijnd weergegeven door een aantal minder bekende, maar uiterst begaafde acteurs. Molin, een geestverwant van Bille August, baseerde zijn scenario op een roman van Selma Lagerlöf. Prachtige fotografie van Jan-Hugo Norman.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rolf Degerlund op televisie komt.

Reageer