Vlastimil Hála

Componist

Vlastimil Hála is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

At'zije cirkus!

1975 | Familiefilm, Animatie

Servië en Montenegro/SU 1975. Familiefilm van Oldřich Lipský. Met o.a. Jevjeni Leonov, Jiří Sovák, Iva Janžurova, Alexandr Lenkov en Marie Drahokupilova.

De dochter van de circusdirecteur is verliefd op een kellner, die debuteert als jongleur. De secretaris van de directeur heeft echter een oogje op het kittige meisje en als hij wordt afgewezen, saboteert hij uit jaloezie het optreden van de aspirant-jongleur door de borden aan elkaar te lijmen. Er gebeurt verder een hele reeks van clowneske dingen: de directeur komt in de koelmachine terecht die het water moet bevriezen voor de kunstschaats(t)ers, maar die vallen in het zwembad; een professor wil een olifant laten zingen en een goochelaar probeert mensen in de lucht op te laten gaan. In feite is deze film niet meer dan een aaneenschakeling van zaken die voor- en achter de coulissen van een cirkus gebeuren. Tot op zekere hoogte onschuldig en ouderwets vermaak voor jong en oud. Het scenario voor dit kunststukje is van Milos Macurek, Jakov Kostshukovski, Oldrich Lipski en Moris Slobodski. Achter de camera stond Jaroslav Kucera.

Šest medvědu s cibulkou

1972 | Familiefilm

Duitsland/Servië en Montenegro/Tsjechië 1972. Familiefilm van Oldřich Lipský, Milos Macourek en Oldrich Lipsky. Met o.a. Lubomír Lipský, Jiři Sovák, Miloš Kopecký, Jan Libíček en František Filipovský.

Een door kinderen op handen gedragen clown en zijn zes beren krijgen ontslag uit het circus na een ruzie met de directeur. Ze worden vervangen door een nummer met varkens. Drie kinderen helpen hem verkleed als vrouw aan een nieuwe job als kokkin op hun school. Op een boze dag legt de schoolinspecteur een bezoek af, en kort daarop komen ook de zes beren de school binnengewandeld! Een uiterst plezierige film met een schitterende clown en een onuitputtelijke reeks van gags. Miloš Macourek schreef samen met regisseur Lipský het scenario. Achter de camera stond Vladimír Novotný. De zes beren zijn: Valos, Másá, Mána, Jenny en Ilona.

Diamonds of the Night

1964 | Oorlogsfilm, Drama

Servië en Montenegro 1964. Oorlogsfilm van Jan Nemec. Met o.a. Ladislav Jánsky, Antonín Kumbera en Ilse Bischofova.

Twee Joodse jongens ontsnappen aan een transport, rennen door een bos en worden achtervolgd door de oude mannen van een Duits dorp. Tijdens hun ontsnapping denken ze voortdurend terug aan het verleden en hun verblijf in een concentratiekamp. Ode aan het verleden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vlastimil Hála op televisie komt.

Reageer