Leona Cavalli

Acteur

Leona Cavalli is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Através da Janela

2000 | Drama

Brazilië 2000. Drama van Tata Amara. Met o.a. Laura Cardoso, Fransérgio Araújo, Ana Lúcia Torre, Leona Cavalli en Antônio Petrin.

Amaral die in 1997 de intimistische en indrukwekkende film UM CÉU DE ESTRELAS draaide, heeft nu een film afgeleverd die gesierd wordt door het uitstekende spel van de hoofdrollen Cardoso als Selma en Araújo als haar volwassen zoon. Het is het psychologische portret van een moeder, die haar goede verstandhouding met haar zoon ziet afglijden en aanvankelijk niet begrijpt wat er aan de hand is. Ze vreest dat hij betrokken is bij misdadige praktijken. Liefhebbers van Amaral's voornoemde film komen aan hun trekken, want inhoud en dosering zijn hetzelfde en zoniet is er sprake van een vorm van herhaling. Het scenario van regisseuse Amaral, Jean-Claude Bernadet en Fernando Bonassi kan niet kiezen tussen een psychologische thriller en een melodrama; het staat bol van de seksuele spanning, suggereert incest en gaat als verhaal uit als een coïtus interruptus... Het camerawerk is wederom van Hugo Kovensky. Voor fijnproevers.

Atraves de janela

2000 |

Brazilië 2000. Tata Amaral. Met o.a. Antonio Petrin, Leona Cavalli, Ana Lucia Torre, Fransergio Araujo en Laura Cardoso.

De gepensioneerde verpleegster Selma (Cardoso), tevens weduwe, onderhoudt een bijna incestueuze relatie met haar volwassen zoon Raimundo (Araújo). Selma legt haar zoon kinderlijk in de watten, maar als Raimundo interesse toont in vage types en wat lijkt op een vriendinnetje, implodeert de verhouding naar wantrouwen. In haar tweede film gaat Tata Amaral van psychologisch drama naar een soort thriller en eindigt plotseling zonder dat duidelijk is geworden wat ze nou eigenlijk wilde. Atraves da Janela ziet er mooi uit en de acteurs zijn prima, maar lijdt onder wat een Braziliaanse criticus noemt 'frustrerende narratieve incoherentie'. Voor wat het waard is, de film won drie prijzen tijdens het Miami Brazilian Film Festival. (IdH/VPRO Gids)

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Leona Cavalli op televisie komt.

Reageer