Rosemary DeCamp: cast.
Er zijn 32 films gevonden.

Saturday the 14th

1981 | Horror

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1981. Horror van Howard R. Cohen. Met o.a. Richard Benjamin, Paula Prentiss, Severn Darden, Jeffrey Tambor en Kari Michaelson.

Zwakke griezelfilmparodie met Benjamin en Prentiss die in een vreemd huis gaan wonen en te maken krijgen met allerlei bedreigende types.

Blind Ambition

1979 |

Verenigde Staten 1979. George Schaefer. Met o.a. Martin Sheen, Theresa Russell, Michael Callan, Lonny Chapman en William Daniels.

Mini-serie in vier delen. Sheen speelt de rol van John Dean die gedurende het Watergate-schandaal in de buurt zat van Richard Nixon en in zijn boek [KL]Blind Ambition[KLE] zijn kijk daarop gaf. Zijn vrouw, Maureen (Russell) schreef het boek Mo waarin zij vertelde hoe de hele affaire zijn weerslag had binnen hun huwelijk. Beide boeken zijn hier samengebracht. Vakkundig in beeld gebracht, goed gespeeld, maar aanslaan deed de serie nauwelijks.

The Time Machine

1978 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1978. Sciencefiction van Henning Schellerup. Met o.a. John Beck, Priscilla Barnes, Andrew Duggan, Rosemary DeCamp en Jack Kruschen.

Een hedendaagse nieuwe versie van het klassieke verhaal van H.G. Wells die ditmaal een Kuifje-behandeling krijgt.

13 Ghosts

1960 | Thriller

Verenigde Staten 1960. Thriller van William Castle. Met o.a. Charles Herbert, Jo Morrow, Martin Milner, Rosemary DeCamp en Donald Woods.

Middelmatige thriller die op de tv zijn grootste kracht verliest. In de bioscoop kreeg je brillen waarmee je geesten in bepaalde scènes kon ontdekken. Redelijk interessant, maar niet wereldschokkend.

Strategic Air Command

1955 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1955. Drama van Anthony Mann. Met o.a. June Allyson, James Stewart, Frank Lovejoy, Barry Sullivan en Bruce Bennett.

Zes jaar nadat hij het leger heeft verlaten, wordt Stewart, die inmiddels een veelbelovende honkbalspeler is, weer onder de wapenen geroepen. Zijn vrouw Allyson is allesbehalve opgetogen met het vooruitzicht dat haar man weer zal gaan vliegen, en ook een promotie tot kolonel kan haar niet vermurwen. Stewart zelf ziet het evenmin zitten. Hij vindt zich te oud. Hij heeft de technische ontwikkelingen niet gevolgd, en nu zou hij de nieuwste jets moeten testen. Sentimentele film, die opvalt door de knappe luchtsequenties. Zodra de camera is geland, zakt alles echter weer weg in de stroperigheid. Uitstekend spel van Stewart, maar Allyson toont hier één van haar gruwelijkste vertolkingen. Valentine Davies en Beirne Lay Jr. schreven het script, en William Daniels deed camera. Oorverdovende score van Victor Young. Gedraaid in VistaVision.

Many Rivers to Cross

1955 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1955. Western van Roy Rowland. Met o.a. Robert Taylor, Eleanor Parker, Victor McLaglen, James Arness en Josephine Hutchinson.

Een pelsjager (Taylor), bijgenaamd Buffelhuid, wordt op het nippertje uit de handen van de Indianen gered door Mary Stuart Cherne (Parker). Door haar familie wordt hij warm onthaald in de hoop dat hij met haar zal trouwen. Hoezeer hij ook tegenstribbelt, hij kan zijn lot niet ontlopen. Na het huwelijk verdwijnt hij echter en Mary gaat achter hem aan. Komische western, waarin Parker duidelijk de show steelt. Taylor zit kennelijk minder goed in zijn huid en wordt dan ook van de planken gespeeld door de bijrollen, waaronder een exuberante McLaglen als Mary's vader, Chadmus Cherne. Zonder meer prettige ontspanning met een goede mengeling van humor en actie. Harry Brown en Guy Trosper baseerden hun scenario op een verhaal van Steve Frazee. Mooie beelden van John Seitz. Gefilmd in CinemaScope.

So This Is Love

1953 | Biografie

Verenigde Staten 1953. Biografie van Gordon Douglas. Met o.a. Kathryn Grayson, Merv Griffin, Walter Abel, Rosemary DeCamp en Jeff Donnell.

Een dure, lege biografie van operazangeres Grace Moore, steriel gespeeld door Grayson.

Main Street to Broadway

1953 | Komedie

Verenigde Staten 1953. Komedie van Tay Garnett. Met o.a. Tom Morton, Mary Murphy, Tallulah Bankhead, Ethel Barrymore en Lionel Barrymore.

Een mager verhaaltje over een meisje dat moet kiezen tussen een zogenaamde toneelschrijver en een succesvolle zakenman uit New York. De film heeft interessante gastrollen van theaterpersoonlijkheden.

By the Light of the Silvery Moon

1953 | Musical, Drama

Verenigde Staten 1953. Musical van David Butler. Met o.a. Doris Day, Gordon MacRae, Leon Ames, Rosemary DeCamp en Mary Wickes.

Gemaakt naar een verhaal van Booth Tarkington, met soldaat MacRae, pas teruggekeerd uit WO I, en zijn verloofde Day die nieuwe plannen voor de toekomst maken. Ames in een prachtige rol van de vader, probeert de liefde te winnen van een Franse actrice en Wickes doet het leuk als dienstmeisje. Deze musical is het vervolg op ON MOONLIGHT BAY.

The treasure of Monte Carlo

1952 |

1952. Ted Tetzlaff. Met o.a. Julie Adams, Charles Drake, William Powell en Rosemary DeCamp.

Gemaakt naar een verhaal van Booth Tarkington, met soldaat MacRae, pas teruggekeerd uit WO I, en zijn verloofde Day die nieuwe plannen voor de toekomst maken. Ames in een prachtige rol van de vader, probeert de liefde te winnen van een Franse actrice en Wickes doet het leuk als dienstmeisje. Deze musical is het vervolg op ON MOONLIGHT BAY.

Scandal Sheet

1952 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1952. Misdaad van Phil Karlson. Met o.a. Broderick Crawford, Donna Reed, John Derek, Rosemary DeCamp en Henry O'Neill.

Boeiend melodrama over een ambitieuze krantenredacteur die per ongeluk zijn ex-vrouw vermoordt en dan ontdekt dat zijn eigen sterreporters het verhaal uitspitten. Gebaseerd op een roman van Samuel Fuller.

On Moonlight Bay

1951 | Romantiek, Musical

Verenigde Staten 1951. Romantiek van Roy Del Ruth. Met o.a. Doris Day, Gordon MacRae, Billy Gray, Mary Wickes en Leon Ames.

Een rond de eeuwwisseling spelende, gezellige musical, gebaseerd op een verhaal van Booth Tarkington, met een jongensachtig meisje en haar buurman als jonge geliefden.

Night Into Morning

1951 | Drama

Verenigde Staten 1951. Drama van Fletcher Markle. Met o.a. Ray Milland, John Hodiak, Nancy Davis, Lewis Stone en Jean Hagen.

Een onderwijzer in een kleine gemeente verliest zijn gezin bij een brand en verwoest daardoor bijna zijn eigen leven met drank en zelfbeklag. Een bescheiden produktie met realistische situering; een voortreffelijke vertolking van Milland.

The Big Hangover

1950 | Komedie

Verenigde Staten 1950. Komedie van Norman Krasna. Met o.a. Van Johnson, Elizabeth Taylor, Leon Ames, Edgar Buchanan en Rosemary DeCamp.

De ambitieuze oorlogsveteraan David Maldon (Johnson), die door zijn allergie voor alcohol op ongelegen momenten dronken wordt, gaat werken bij een advocatenkantoor. Hoe lang zal dat duren? En slaat hij de rijke Mary Belney (Taylor) aan de haak? Voorspelbaar en saai. Scenario van regisseur Krasna, camerawerk van George Folsey.

The Story of Seabiscuit

1949 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1949. Avonturenfilm van David Butler. Met o.a. Shirley Temple, Barry Fitzgerald, Lon McCallister en Rosemary DeCamp.

Het doorsnee-renpaardenverhaal met Fitzgerald die de film grotendeels draagt als de toegewijde trainer.

Night unto Night

1949 | Drama

Verenigde Staten 1949. Drama van Don Siegel. Met o.a. Ronald Reagan, Viveca Lindfors, Broderick Crawford, Osa Massen en Craig Stevens.

Deze somber-romantische geschiedenis vertelt hoe een wetenschapper, in de greep van een dodelijke ziekte, en een geesteszieke weduwe elkaar vinden.

Look for the Silver Lining

1949 | Komedie, Muziek, Biografie

Verenigde Staten 1949. Komedie van David Butler. Met o.a. June Haver, Ray Bolger, Gordon MacRae, Charles Ruggles en Rosemary DeCamp.

Een oppervlakkige biografie van Marilyn Millers carrière in de show-business, met bekende oude revuenummers die het triviale gegeven versterken.

The Life of Riley

1948 | Drama

Verenigde Staten 1948. Drama van Irving Brecher. Met o.a. William Bendix, James Gleason, Rosemary DeCamp, Bill Goodwin en Beulah Bondi.

Een speelfilm naar de populaire radio komedieserie over de hardwerkende pechvogel Chester A. Riley. Iets meer bitterzoet dan de originele [KL]sitcom[KLE] (of de daaruit voortgekomen tv-serie) maar genietbaar. De zwarte komedie van Browns Digger O'Dell is echt iets nieuws.

Nora Prentiss

1947 | Drama

Verenigde Staten 1947. Drama van Vincent Sherman. Met o.a. Ann Sheridan, Kent Smith, Robert Alda, Bruce Bennett en Rosemary DeCamp.

Zangeres Sheridan verwoest dokter Smiths leven; een bedacht maar glanzend melodrama.

From This Day Forward

1946 | Drama

Verenigde Staten 1946. Drama van John Berry. Met o.a. Mark Stevens, Joan Fontaine, Henry Morgan, Arline Judge en Bobby Driscoll.

Weliswaar is Joan Fontaine de laatste tijd op tv geweest met louter ware klassiekers (Suspicion, Letter from an Unknown Woman, Gunga Din), vanmiddag moeten we haar in een iets minder glorieus vehikel aanschouwen. In flashbacks vertelt deze soaper over het begin van de relatie tussen Susan (Fontaine) en Bill (Mark Stevens), die niet over rozen ging omdat Bill eerst moest oorlogvoeren en daarna financieel moet lijden. Of zoals de Fontaine-biografie heet: No bed of roses.

Too Young to Know

1945 | Drama

Verenigde Staten 1945. Drama van Frederick de Cordova. Met o.a. Joan Leslie, Robert Hutton, Rosemary DeCamp, Dolores Moran en Robert Sutton.

Een glad, leeg drama over carrièremeisje Leslie dat heen en weer geslingerd wordt tussen haar man en haar werk.

Pride of the Marines

1945 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1945. Drama van Delmer Davis en Delmer Daves. Met o.a. John Garfield, Eleanor Parker, Dane Clark, John Ridgely en Rosemary DeCamp.

Groepsoptreden van Warner-acteurs en -actrices komt dit waar- gebeurd verhaal ten goede over een marinier die blind werd na een Japanse aanval, met Garfield als de gewonde Al Schmid en Clark als zijn sympthieke slapie.

Danger Signal

1945 | Drama

Verenigde Staten 1945. Drama van Robert Florey. Met o.a. Faye Emerson, Zachary Scott, Rosemary DeCamp, Bruce Bennett en Mona Freeman.

De met niemand rekening houdende Scott komt tussen Emerson en haar familie in dit volgens vast recept gemaakte drama; Scott is heel geloofwaardig als schoft.

Blood on the Sun

1945 | Avonturenfilm, Drama, Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1945. Avonturenfilm van Frank Lloyd. Met o.a. James Cagney, Sylvia Sidney, Wallace Ford, Rosemary DeCamp en Robert Armstrong.

Tokyo in de jaren 1920. De Amerikaanse journalist Cagney onderzoekt de moord op een collega en diens vrouw. Zo stuit hij op een nationalistisch Japans plan om de wereld te veroveren, beraamd door de hooggeplaatst politicus Emery. Hij probeert bewijzen hiervoor te verzamelen om deze plannen kenbaar te maken aan de wereld. Hij ondervindt echter heel wat tegenstand. Cagney- fans herinneren zich deze film vooral vanwege de judo-gevechten die hun idool mag demonstreren. Zijn instructuer, Jack Halloren, speelt zijn opposant in de opwindende judo-demonstratie. Het scenario van Lester Cole, naar een verhaal van Garrett Fort en een idee van Frank Melford, werd duidelijk geïnspireerd door de haat die in die dagen heerste tegen Japan. Heeft nu veel aan actualiteit ingeboet. Maar het blijft een boeiende film, die in beeld werd gebracht door Theodor Sparkuhl. Bestaat als ingekleurde versie.

The Merry Monahans

1944 | Komedie

Verenigde Staten 1944. Komedie van Charles Lamont. Met o.a. Donald O'Connor, Peggy Ryan, Jack Oakie, Ann Blyth en Rosemary DeCamp.

Energieke acteurs blazen leven in poezelige klucht en zingen oude favorieten als 'When You Wore a Tulip'.

Practically Yours

1944 | Komedie

Verenigde Staten 1944. Komedie van Mitchell Leisen. Met o.a. Claudette Colbert, Fred MacMurray, Gil Lamb, Robert Benchley en Rosemary DeCamp.

Het vakwerk van de sterren redden het gewrongen verhaal over een meisje dat de boodschap van een piloot aan zijn hond onderschept.

Bowery to Broadway

1944 | Drama

Verenigde Staten 1944. Drama van Charles Lamont. Met o.a. Jack Oakie, Donald Cook, Maria Montez, Louise Allbritton en Susanna Foster.

Deze film moet het voornamelijk hebben van de vele gaststerren. Een mankgaand verhaal over rivaliserende theaterproducenten (Oakie en Cook).

Yankee Doodle Dandy

1942 | Musical, Muziek, Biografie

Verenigde Staten 1942. Musical van Michael Curtiz. Met o.a. James Cagney, Joan Leslie, Walter Huston, Irene Manning en Rosemary DeCamp.

Cagney draagt deze film in zijn eentje door een dynamische herschepping van het leven van George M. Cohan. Hij won een verdiende Oscar voor een uitmuntende zang- en dans-prestatie, evenals de dirigenten Ray Heindorf en Heinz Roemheld. Er bestaan twee met de computer ingekleurde versies, waarvan er een voor tv is bestemd. Robert Buckner en Edmund Joseph schreven het scenario. Camerawerk van James Wong Howe.

The Commandos Strike at Dawn

1942 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1942. Oorlogsfilm van John Farrow. Met o.a. Paul Muni, Anne Lee, Lillian Gish, Robert Coote en Ray Collins.

Goedbedoeld drama over Noor Muni die Britse commando's helpt de aanval te openen op de nazi's die Noorwegen hebben bezet. De stellingname om propagandistische redenen heeft nu aan waarde ingeboet.

Jungle Book

1942 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1942. Avonturenfilm van Zoltan Korda. Met o.a. Sabu, Patricia O'Rourke, Joseph Calleia, John Qualen en Rosemary DeCamp.

Oogstrelende adaptatie in Technicolor van Rudyard Kiplings drie Mowgli-verhalen uit zijn bundel The Jungle Book (1894). Gouden greep is Sabu (achternaam Dagastir) als de door wolven grootgebrachte Indiase jungleknaap: de interactie tussen de voormalige staljongen van een Maharadja en de dierencast oogt volkomen natuurlijk. Curieus genoeg bleef dit fraaie exotische avontuur, dat met de latere vrolijke Disney-animatieversie weinig gemeen heeft, Oscarloos. Hongaarse broers Alexander, Zoltan en Vincent Korda waren verantwoordelijk voor respectievelijk productie, regie en productieontwerp. Dramatische score van Miklós Rósza.

Eyes in the Night

1942 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1942. Mysterie van Fred Zinnemann. Met o.a. Ann Harding, Edward Arnold, Donna Reed, Stephen McNally en Reginald Denny.

De blinde detective Arnold helpt een meisje en haar stiefmoeder die betrokken zijn bij de moord op een acteur. Hij ontdekt dat de verloofde van het meisje een nazi-spion is, die samen met een bende samenzweerders de Amerikaanse samenleving wil ondermijnen. Spannende, originele en goedgemaakte thriller met uitstekend spel. De kijker van nu zal zich weinig betrokken voelen bij de nazi-achtergronden van het verhaal, maar toch vol spanning blijven kijken. Guy Trosper en Howard Emmett Rogers bewerkten de roman Odor Of Violets van Bayard Kendrick. Aan de camera stonden Robert Planck en Charles Lawton. Arnold zou in 1945 de rol van de blinde detective Duncan Maclain opnieuw vertolken in THE HIDDEN EYE.

Hold Back the Dawn

1941 | Drama

Verenigde Staten 1941. Drama van Mitchell Leisen. Met o.a. Charles Boyer, Paulette Goddard, Victor Francen, Walter Abel en Rosemary DeCamp.

Een eerrsteklas melodrama met Billy Wilder/Charles Bracket- scenario over de gigolo Boyer die de oude vrijster Olivia trouwt om in de VS te komen.