Alberto Cavallone

Regisseur, Scenarist

Alberto Cavallone is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

La Guerra del ferro

1982 | Fantasy, Sciencefiction

Italië/Frankrijk 1982. Fantasy van Umberto Lenzi. Met o.a. George Eastman, Elvire Audray, Pamela Field, Sam Pasco en William Berger.

Twee krijgshaftige volksstammen bevechten elkaar in een zeer vijandige prehistorische natuur. De stammen worden aangevoerd door twee heroïsche leiders. De één leert ijzer bewerken en beschikt over onoverwinnelijke wapens, terwijl de ander pijl en boog heeft uitgevonden. Een genadeloze strijd breekt los. Domme en stuntelig gemaakte prehistorie-film, waarin de mannen stoere en wrede moordenaars zijn en de schaars gekleed vrouwen alleen hoeven te gillen. Hierbij komen nog enkele moraliserende beschouwingen: de ene leider is een geweldenaar, de ander een intelligente figuur, die meent dat de mens enkel moet vechten wanneer er niets anders opzit. Het spel van de acteurs is beneden peil, evenals het scenario van Alberto Cavallone, Dardano Sacchetti, Lea Martino, Luciano Martino en Gabriel Rossini, dat duidelijk snel in elkaar is gezet om een graantje mee te kunnen pikken van Annauds LA GUERRE DU FEU. Fotografie van Giancarlo Ferrando. Ook bekend als IRONMASTER. Gedraaid in Widescreen.

Spari e baci a colazione

1974 | Misdaad

Italië 1974. Misdaad van Alberto Cavallone. Met o.a. Jane Avril en Magda Konopka.

Een bende beraamt een kraak, maar bij het verdelen van de buit komt er ruzie. Ieder bendelid probeert slimmer te zijn dan de anderen en gaandeweg worden ze gevaarlijker en gewelddadiger. Het verhaal is zwak en het spel nog zwakker. Een paar spannende ogenblikken en wat naakt tegen de verveling. Ook bekend als QUICKLY.

La Salamandre

1970 | Erotiek

Frankrijk/Italië 1970. Erotiek van Alberto Cavallone. Met o.a. Erna Schürer, Beryl Cunningham, Tony Canel en Antonio Casale.

Gefrustreerd na een liefdesavontuur met haar oom raakt een jong meisje gepassioneerd door een vurig negerinnetje en zo ontdekt zij de lesbische liefde. Deze film is een wanprodukt voor de seksmarkt (en iedere andere markt)

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alberto Cavallone op televisie komt.

Reageer