Laurent Ferrier

Regisseur

Laurent Ferrier is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Terres étrangères : Les enfants du Karoo

1997 | Drama

Frankrijk 1997. Drama van Laurent Ferrier. Met o.a. Elise Tielrooy, Hubert Kundé, Nxxomma Nkyonyeni, Raoul Billerey en Marilyne Even.

Sinds de scheiding van haar ouders, nu twintig jaar geleden, heeft Julie Saillant (Tielrooy) geen contact meer gehad met haar vader die in Zuid-Afrika verblijft. De vijfentwintigjarige fotografe uit Parijs trekt naar de Kaap om hem te zoeken. Haar zoektocht brengt haar in de meest afgelegen dorpen en ze leert de jonge neger Maseko (Kundé). Ze worden op elkaar verliefd. Een jonge vrouw op zoek naar haar verleden in een haar onbekend land en vreemde samenleving. Een multi-culturele geschiedenis die een gedetailleerd beeld schetst van de hedendaagse samenleving in het Zuid-Afrika van Mandela. De acteurs leveren uitstekend werk ook al komt het scenario van Ferrier en Philippe Rony wat geforçeerd over en kan het niet steeds overtuigen. Mooie fotografie van Pierre David.

Terres entrageres: Les enfants du karoo

1996 | Drama

Frankrijk 1996. Drama van Laurent Ferrier. Met o.a. Nomhle Nkyonyeni, Raoul Billerey, Hubert Koundé en Elise Tielrooy.

Een Parijse fotografe reist naar Zuid-Afrika, waar zij en haar moeder jaren geleden werden verlaten door haar vader. Daar ontdekt ze dat hij, anders dan werd verondersteld, nog leeft. In deze film krijgt de wrok die de vrouw jegens haar vader voelt een andere betekenis wanneer ze noodgedwongen door het maatschappelijk verscheurde land reist. Acteur Koundé was een jaar eerder in het alom geprezen La haine te zien. (RdL/VPRO Gids)

Le Vol du Sphinx

1984 | Avonturenfilm, Actiefilm

Frankrijk 1984. Avonturenfilm van Laurent Ferrier. Met o.a. Alain Souchon, Miou-Miou, Jean Benguigui, François Perrot en Robin Renucci.

Een doorzichtige en grotendeels mislukte poging om een Franse versie te maken van HIGH ROAD TO CHINA. Souchon is een ietwat verbitterd piloot die zich heeft teruggetrokken in een gat in de Marokkaanse woestijn. Hij wordt door een stel wapensmokkelaars, onder wie Miou-Miou, gehuurd om met zijn gammele vliegtuig een opdracht voor hen uit te voeren. Net als het vliegtuig komt de film slechts af en toe van de grond. Scenario van Alain Centonze.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Laurent Ferrier op televisie komt.

Reageer