Liliane Ledun: cast.
Er zijn 7 films gevonden.

Docteur Sylvestre : Lycée en crise

1998 | Drama

Frankrijk​/​​België 1998. Drama van David Delrieux. Met o.a. Jérôme Anger, Marthe Villalonga, Stéphanie Pasterkamp, Sophie Bouilloux en Alexandra Winisky.

Gaffe Loulou !

1995 | Komedie, Drama, Misdaad

Frankrijk 1995. Komedie van Philippe Niang. Met o.a. Patrick Catalifo, Chick Ortega, Michel Jonasz, Yvon Back en Thiam.

Als kind werd Loulou (Ortega) blind toen hij samen met zijn broer G[KA1]erard (Catalifo) een zelf in elkaar geknutselde raket wou afvuren. Twintig jaar later bevinden beide broers, die nog steeds onafscheidelijk zijn, zich in de marginaliteit. Ze wonen in een oude caravan en komen aan de kost met de verkoop van illegaal geschoten eenden. Dan op een dag ontdekt Loulou dat hij een speciale gave heeft: hij kan geld opsporen aan de hand van de geur. G[KA1]erard vat onmiddellijk een plannetje op: Loulou zal als pianostemmer zijn diensten aanbieden in de plaatselijke abdij en er het geld stelen. Wie zou er nu een blinde verdenken? Het plan lukt, maar commissaris Ventura (Jonasz), die zich in de zaak vastbijt, is een intelligente doordrijver. Eindelijk eens een warmmenselijke film waarin een gehandicapte niet als een meelijwekkende sukkel wordt uitgebeeld, maar als een geslepen (en sympathieke) misdadiger. De prestatie die Ortega neerzet is subliem en loont alleen al de moeite om te kijken. Een ontroerend beeld van twee niet alledaagse broers, gebracht met een groot gevoel voor humor. Niang bedacht het verhaal en schreef het scenario samen met Claude Bonin. Fotografie is van Dominique Bouilleret.

De père inconnu

1992 | Drama

Frankrijk 1992. Drama van Pierre Joassin. Met o.a. Marina Golovine, Jean-Pierre Bouvier, Sylvie Granotier, Vanessa Vassiliadis en Marc Adjady.

Marie-France (Golovine) wordt in 1944 kort na haar geboorte achtergelaten en als wees ingeschreven bij de burgelijke stand. Ze groeit op in verschillende tehuizen, tot ze in 1961 wordt opgezocht door een vrouw die beweert haar moeder te zijn. De vrouw zou doodziek zijn. Ze wil haar kind zien alvorens te sterven. Dan verdwijnt ze, zonder adres achter te laten. Drie jaar later ontmoet Golovine de vrouw opnieuw, toevallig in een café. Na lang aandringen verneemt ze dat haar vader een rijke industrieel is en nog leeft. Een niet bepaald een origineel gegeven en bovendien nog zeer klassiek verfilmd ook. Golovine is een ontdekking, een jonge actrice die een rol nodig heeft die haar op het lijf is geschreven, en niet de zoete koek die haar werd voorgeschoteld door Joassin, Brigitte Aymard en Sylvie Dervin, die hun scenario haalden uit de autobiografische roman van Marie-France Laganne. Mooie beelden van Roland Dantigny.

Comme un bateau, la mer en moins

1992 | Drama, Familiefilm

België​/​​Frankrijk 1992. Drama van Dominique Ladoge. Met o.a. Mathias Le Ny, Patrick Fierry, Alexandra Vandernoot, Jean-Pierre Bisson en Jérémy Simonin.

Belgi[KA3]e rond 1965. Voorman bij een bouwbedrijf Serge (Fierry) besluit met zijn gezin in een woonwagen te gaan wonen. Dit is handig want zo kan hij telkens overnachten in de buurt van het bouwterrein, waar hij werkt. Voor het negen-jarige zoontje Fabien (Le Ny) betekent het dat hij regelmatig van school en omgeving moet veranderen. Hij kan maar moeilijk wennen aan het rondzwervende bestaan, omdat hij telkens weer op zijn nieuwe school als `zigeuner` wordt bekeken. Tot hij vriendschap sluit met Jose (Ribier) die een zelfde lot beschoren is. Een realistisch-romantische film die de ziel van een kind blootlegt. Le Ny is erg overtuigend en de Vlaamse actrice Vandernoot is uitstekend als zijn moeder. Het scenario is van Claude Gutman en regisseur Ladoge naar diens jeugdherinneringen. Het camerawerk is van Étienne Fauduet.

La liberté d'aimer

1991 | Drama

Frankrijk 1991. Drama van Agnès Delarive. Met o.a. Bruno Devolder, Cathérine Retore, Anne Conti, Charles-Antoine Decroix en Jean-Pierre Duthort.

Devolder is een priester, tevreden met zijn parochie in de buurt van Lyon. Tot hij op een dag, tijdens een feestje bij vrienden, Retore leert kennen. Ze worden op elkaar verliefd. De priester staat voor een dilemma, hij moet zijn geloof afzweren en kiezen voor de vrouw òf haar uit zijn leven bannen. Hij kan niet kiezen. Aanvankelijk blijft hun relatie geheim, maar van lieverlede begint dit dubbelleven bekend te worden. Devolder wordt uit zijn ambt gezet. Drama dat het celibaat van priesters ter discussie stelt. De film stelt zich volledig achter de man Gods en de vraag wordt opgeworpen of het celibaat nog van deze tijd is. Een stoutmoedig scenario, geschreven door Huguette Debaisieux, Andrée-Michèle Rubinstein en Delarive. Fotografie van Jean-Paul Schwartz.

Internement arbitraire

1991 | Drama

Frankrijk 1991. Drama van Bernard Choquet. Met o.a. Françoise Christophe, Nathalie Becue, Marie-Catherine Conti, Thomas Chabrol en Michel Alban.

Een componist overlijdt na zes jaar juridische strijd om een plagiaatkwestie. De muziek van een populaire Amerikaanse film lijkt voor honderd procent op een compositie van hem. Zijn weduwe (Christophe) blijkt geen recht te hebben op auteursrechten en financieel raakt ze aan de grond. Maar ze vecht voor haar rechten zodat een politiecommissaris haar laat opnemen in een psychiatrische inrichting. Hier ondergaat ze niet alleen een totale vernedering, maar ze is tevens afgesloten van de buitenwereld. Aangrijpend drama over een vrouw die bewust monddood gemaakt wordt. Christophe speelt de rol van de gekwelde weduwe met ongekende bravoure. Ze draagt de hele film blijkbaar moeiteloos. Het waargebeurde scenario is gebaseerd op een onderzoek van Michèle Leloup en werd geschreven door Huguette Debaisieux. Roland Dantigny was verantwoordelijk voor de fotografie.

La vieille dame et l'Africain

1990 | Komedie, Drama

Frankrijk 1990. Komedie van Alain Dhouailly. Met o.a. Danielle Darrieux, Maka Kotto, Perrette Pradier, Rosita Dadoun en Isabelle Kloucowsby.

Een niet onbemiddelde bejaarde weduwe van een hogere ambtenaar neemt een arme jonge Afrikaanse immigrant onder haar hoede tot grote ontsteltenis van de buurt en haar kennissen. Een onderhoudende, spirituele komedie over sociale tegenstellingen.