Franca Marzi

Acteur

Franca Marzi is acteur.
Er zijn 19 films gevonden.

Scusi, lei è favorevole o contrario?

1966 | Komedie

Italië 1966. Komedie van Alberto Sordi. Met o.a. Alberto Sordi, Bibi Andersson, Tina Aumont, Caterina Boratto en Anita Ekberg.

Hoewel al jaren apart van zijn vrouw levend, is een prominente zakenman niet voor invoering van de Italiaanse echtscheidingswet, omdat die zijn liefdeleven zou compliceren dat hij net zo overzichtelijk heeft verdeeld over zes minnaressen op zes doordeweekse dagen en met de zondag om mediterend bij te komen. Dit zoveelste portret van zelfingenomenheid door Sordi heeft weinig verrassende varianten op het verhaalsstramien, maar blijft onderhoudend door de diverse optredens van een serie ster- actrices.

Psycosissimo

1961 | Komedie, Horror

Italië 1961. Komedie van Steno. Met o.a. Ugo Tognazzi, Raimondo Vianello, Edy Vessel, Monique Just en Spiros Focás.

De schrijvers van een misdaad-tv-serie repeteren voor het open raam de moordscènes en worden door een rijkaard voor beroepskillers aangezien die hun een fors bedrag biedt om zijn echtgenote te doden. Ze nemen de opdracht aan, om het geld in te pikken, maar ontdekken dat de echtgenote en haar minnaar de opdrachtgever zèlf naar het leven staan. Een horror-parodie blijft in de traditie van een toneelmatige boulevardklucht die met soms vermoeiend animo wordt gespeeld. Shockeffecten zijn te doorzichtig en te weinig verrassend om de satire effectief te maken.

Fantasmi a Roma

1961 | Komedie, Horror

Italië 1961. Komedie van Antonio Pietrangeli en Antonioni Pietrangeli. Met o.a. Marcello Mastroianni, Vittorio Gassman, Belinda Lee, Sandra Milo en Eduardo De Filippo.

Een berooide edelman woont in een oud kasteel met de spoken van de libertijnse vroegere bewoners. Na zijn dood voegt hij zich bij hen en weet samen met hen de erfgenaam te helpen om het kasteel te redden van de afbraak. Vermakelijke en zorgvuldig gemaakte komedie geeft de sterke rolbezetting de kans tot uitbundig spel, omdat de spoken in hun commentaar en interventies niet worden gegeneerd door zichtbaarheid. Ook bekend als GHOSTS OF ROME.

La Garçonniere

1960 | Drama

Italië 1960. Drama van Giuseppe de Santis. Met o.a. Raf Vallone, Eleonora Rossi-Drago, Gordona Miletic, Renato Baldini en Franca Marzi.

Een getrouwde man van middelbare leeftijd wordt verliefd op een jonge mannequin, maar zijn echtgenote wordt door roddelende vriendinnen al ingelicht vòòr er van een echte verhouding sprake is. Ze verlaat haar man, die in de relatie met zijn nieuwe vriendin al gauw teleurgesteld wordt en dan bij zijn vergevensgezinde wederhelft terugkeert. De vrij banale driehoeksverhouding wordt interessant door de tekening van de becommentariërende en intrigerende omgeving, maar het spel en de regie zetten de situaties melodramatisch aan.

Gastone

1959 | Drama, Romantiek

Italië 1959. Drama van Mario Bonnard. Met o.a. Alberto Sordi, Vittorio De Sica, Anna-Maria Ferrero, Franca Marzi en Magali Noël.

Gastone, een bescheiden varié-artist, droomt van grote avonturen. Als hij Nannina, een jonge balletdanseres, ontmoet besluit hij haar in zijn nieuwe voorstelling te presenteren als zijn partner. Daarvoor laat hij zijn vriendin-van-het-moment, de Russische gravin Sonja, in de steek. Nannina wordt beroemd, loopt over naar een andere partner, maar succes blijft uit. Intussen wordt hij achterna gezeten door zijn geldschieters, anderen draaien hem de rug toe. Maar dan komt Nannina terug... Prima verhaal, goed gespeeld.

Fortunella

1958 | Komedie

Italië 1958. Komedie van Eduardo De Filippo. Met o.a. Giulietta Masina, Paul Douglas, Alberto Sordi, Franca Marzi en Aldo Silvani.

Een verkoopster op een rommelmarkt waant zich de dochter van een aristocraat bij wie haar moeder werkzaam is geweest. Ze is daardoor zeer ontvankelijk voor de verhalen van een aan lager wal geraakte intellectueel die veel van haar `vader` blijkt te weten. Op zijn sterfbed blijkt hij zelf familie van de prins te zijn en ontdekt zij dat die prins onmogelijk haar vader kan zijn. Het door Fellini geschreven scenario is al te zeer op maat gesneden van Masina`s na[KA3]ieve dromerijen en optimisme tegen de klippen op, zodat de interesse verschuift naar Douglas als de zonderling en Sordi als de goedwillende scharrelaar met wie de heldin verloofd is. (Rota's muziek werd opnieuw gebruikt voor THE GODFATHER).

Le notti di Cabiria

1957 | Komedie, Romantiek, Misdaad, Drama, Experimenteel

Italië/Frankrijk 1957. Komedie van Federico Fellini. Met o.a. Giulietta Masina, Amedeo Nazzari, Franca Marzi, Dorian Gray en Aldo Silvani.

Ondanks teleurstellingen en vernederingen weet simpele Romeinse prostitu[KA1]ee Cabria (Masina) haar bravoure en goedgelovig optimisme te bewaren. Een ontmoeting met de verlegen boekhouder Oscar D`Onofrio (P[KA1]erier) leidt tot trouwplannen, maar als ze uit het `leven` is gestapt, blijkt hij het alleen op haar geld te hebben gemunt en haar daarvoor te willen ombrengen. Ook deze ontgoocheling wordt levensblij overwonnen. Deze succesvolle Fellini-film heeft minder dan andere uit de jaren 1950 de tijd doorstaan en overtuigt nu noch in zijn optimisme noch in de pittoreske milieutekening. Enkele treffende momenten en een sublieme rol van P[KA1]erier wegen niet op tegen de doorzichtige en irritante maniertjes van Masina die van haar echtgenoot een weinig kritische regie kreeg. Werd later bewerkt tot de musical SWEET CHARITY (1969) van Bob Fosse met Shirley Maclaine. Fellini`s versie doet soms ook naar zang en dans snakken om de langdradigheid te verluchten. Won (niettemin) de Oscar als Beste Buitenlandse Film en Beste Actrice voor Masima in Cannes. Het scenario is van Ennio Flaiano, Tullio Pinelli en Pier Paolo Pasolini. Het camerawerk is van Aldo Tonti en Otello Martelli, die niet op de aftiteling staat vermeld. Western Electric Sound System.

Suor Maria

1956 | Romantiek

Italië 1956. Romantiek van Luigi Capuano. Met o.a. Franca Marzi, Nunzio Gallo, Marc Lawrence en Eva Vanicek.

Een jonge vrouw gaat, na de dood van haar vader, als novice in een klooster, maar ze voelt zich niet écht verschrikkelijk geroepen en daar, buiten de kloostermuren, wacht haar vriendje.

Il Medico dei pazzi

1954 | Komedie

Italië 1954. Komedie van Mario Mattoli. Met o.a. Totò, Franca Marzi, Tecla Scarano en Aldo Giuffrè.

De burgemeester van een klein stadje gaat met zijn vrouw en dochter naar Napels om zijn neef, een psychiater, op te zoeken. Deze blijkt een nietsnut te zijn, die zijn oom zelfs geld afhandig maakt en hem doet geloven dat het pension tevens dient als kliniek. Niet de beste film van Totò, maar wel met enkele komische scènes.

Il mostro dell'isola

1953 | Thriller

Italië 1953. Thriller van Roberto Montero Bianchi. Met o.a. Boris Karloff, Franca Marzi en Renato Vicario.

Een beambte van de fiscale recherche komt achter de verblijfplaats van de leider van een grote bende drugssmokkelaars op het eiland Ischia. De baas laat de dochter van de functionaris kidnappen, wannneer hij merkt dat hij ontdekt is. Maar een vrouwelijk bendelid helpt de ambtenaar zijn dochter terug te krijgen en arresteert de smokkelaars. Een goedkope, zwak geregisseerde produktie en Boris Karloffs optreden is verspilde energie.

Vedi Napoli e poi muori

1952 | Drama

Italië 1952. Drama van Riccardo Freda. Met o.a. Renato Baldini, Gianna Maria Canale, Franca Marzi, Vittorio Sanipoli en Duccio Sissia.

Beatrice (Canale) is heeft een goed huwelijk met bankier Marini (Baldini). Ze is de gelukkige moeder van een kind. Dan haalt haar onstuimige verleden haar in. Als jong meisje werd ze verliefd op Sandrini (Sanipoli) en schreef hem vurige liefdesbrieven. Nu probeert hij haar een grote som geld af te persen. Als Beatrice niet op de chantage wenst in te gaan, ontvoert Sandrini haar kind. Beatrice begeeft zich nu naar zijn woning, waar ze in de armen van de politie valt, die Sandrini net hebben opgepakt wegens handel in drugs. Beatrice wordt beschouwd als medeplichtige van Sandrini, terwijl Marini denkt dat het om een liefdesaffaire gaat van zijn overspelige vrouw. Het huwelijk dreigt op de klippen te lopen, maar de vroegtijdige dood van de schurk voorkomt een nog grotere tragedie. Een ouderwets melodrama, zoals ze ook door Douglas Sirk werden gemaakt, dat door de consequente regie en het behoorlijke spel ook ruim een halve eeuw later toch nog overeind gehouden wordt. Het scenario van Ennio de Concini en Alberto Vechietti bevat de nodige clichés, maar houdt zich aan de genreconventies. Het camerawerk is van Gábor Pogány.

Tragico ritorno

1952 | Drama

Italië 1952. Drama van Pier Luigi Faraldo. Met o.a. Doris Duranti, Marcello Mastroianni, Dante Maggio, Franca Marzi en Benedetta Rulli.

Een doodgewaande krijgsgevangene vindt na de bevrijding zijn vrouw hertrouwd met een ander en raakt na een mislukte zelfmoordpoging steeds verder op drift. Een ex-medegevangene betrekt hem bij diefstallen om zijn emigratie te bekostigen en pleegt een roofmoord op de vader van de nieuwe vriendin van zijn makker. Dit barre melodrama verbeeldt de naoorlogse realiteit en verwarring in allerlei ongeloofwaardige verhaalswendingen, die door Mastroianni als een slaapwandelaar worden geacteerd.

Non ho paura di vivere

1952 | Drama

Italië 1952. Drama van Fabrizio Taglioni. Met o.a. Carlo Ninchi, Franca Marzi en Renato Baldini.

Als een jonge boef uit het tuchthuis komt, wordt hij door zijn medeplichtigen in elkaar geslagen omdat hij de buit niet bij hen heeft afgeleverd. De jongeman wordt later opgevangen in een fatsoenlijke familie, die hem liefderijk opneemt. Aanvankelijk is hij op zijn hoede door zijn criminele verleden temidden van louche figuren, maar geleidelijk aan krijgt hij respect voor de familie en begint zijn levenswijze te veranderen. De schaduw van zijn criminele verleden en de misdadigers die hem lastig blijven vallen vanwege de buit zal hij echter moeten overwinnen. Een wat al te voorspelbare en moraliserende film met oppervlakkig spel.

Io Amleto

1952 |

Italië 1952. Giorgio Simonelli. Met o.a. Erminio Macario, Franca Marzi, Luigi Pavese en Marisa Merlini.

Parodie op Shakespeare's klassieke tragedie Hamlet. Soms heel leuk en bij vlagen grotesk, maar op een of andere manier werkt het niet helemaal.

Eran trecento...

1952 | Romantiek, Animatie

Italië 1952. Romantiek van Gian Paolo Callegari. Met o.a. Rossano Brazzi en Franca Marzi.

Heerlijke, romantische avonturenfilm met een flitsende Rossano Brazzi. 1857, Lucania. De leider van een groep die rebelleert tegen het regime van de Bourbons wordt verliefd op een jonge vrouw die zijn strijd deelt.

Una bruna indiavolata

1951 | Romantiek, Komedie

Italië 1951. Romantiek van Carlo Ludovico Bragaglia. Met o.a. Ugo Tognazzi, Silvana Pampanini, Virgilio Riento en Franca Marzi.

Een man (Tognazzi) wint 55.000 lire. Als hij daarmee naar Rome gaat, wordt hij in de trein beroofd. Berooid komt hij in de Eeuwige Stad aan. Hij wil zijn vriend opzoeken die op het punt van trouwen staat en die hem misschien aan geld kan helpen. Maar de verloofde van zijn vriend loopt tijdens de huwelijksplechtigheid weg uit de kerk en springt in de taxi, waarin Tognazzi zit, op weg naar zijn vriend. Misverstanden leiden tot komische en/of romantische situaties. Intussen komt Rome prachtig in beeld.

Arrivano i nostri

1951 | Komedie

Italië 1951. Komedie van Mario Mattoli. Met o.a. Walter Chiari, Lisetta Nava, Mario Riva, Franca Marzi en Riccardo Billi.

De dochter van een financieel geruïneerde baron stemt toe in een huwelijk met de arrogante schuldeiser van haar vader, zodat de oude man voor een verdere ondergang behoed blijft. Echter de chauffeur van de schuldeiser is verliefd op het meisje en vice versa. Hij redt haar uit haar hachelijke situatie door de huwelijksplechtigheid voor het altaar te verstoren. Een uitzonderlijk goede cast in een schitterende komedie.

Totò terzo uomo

1950 | Komedie

Italië 1950. Komedie van Mario Mattoli. Met o.a. Totò, Franca Marzi en Elli Parvo.

In een provinciestadje wonen twee tweelingbroers. De één is nors en egotistisch en de burgemeester van het plaatsje. De ander is een landeigenaar die van het leven geniet. Ze beginnen te discussiëren over de bouw van een nieuwe gevangenis, een controversieel project waarbij de hele provincie betrokken is. Op dat moment doet zich een onverwachte situatie voor, waar de zaken niet eenvoudiger op worden. Er arriveert in de gedaante van Totò een derde tweelingbroer in het stadje. Erg vrolijk en onderhoudend.

L' Edera

1950 | Drama, Misdaad, Romantiek

Italië 1950. Drama van Augusto Genina. Met o.a. Columba Dominguez, Roldano Lupi, Juan de Landa, Franca Marzi en Emma Baron.

Een dienstmeisje is de geliefde van een aristocraat die voor een bankroet staat, waarvoor zij diens oom aansprakelijk stelt. In een vlaag van woede doodt ze de oom, die testamentair toch voor zijn neef blijkt te hebben gezorgd. Hoewel het onderzoek een natuurlijke doodsoorzaak aanwijst, wil ze uit gewetensnood vrijwillig boeten. De decoratieve verfilming van de roman van Grazia Deledda maakt de pathos van het gegeven aannemelijk, waarbij de vormgeving de film uittilt boven het zware acteren van de hoofdrolspelers.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Franca Marzi op televisie komt.

Reageer