Laura Condominas

Acteur

Laura Condominas is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Video 50

1978 | Experimenteel

Duitsland/Frankrijk 1978. Experimenteel van Robert Wilson. Met o.a. Lucinda Childs, Philippe Chemin, Laura Condominas, Robert Wilson en Liba Rossi.

Sinds hij in 1976 de langste opera aller tijden ensceneerde met [KL]Einstein On The Beach[KLE] behoort de Texaanse avant- garde kunstenaar Robert Wilson (geboren in 1941) tot de belangrijkste experimentele theatermakers van zijn generatie. Met deze VIDEO 50 debuteerde hij als filmmaker. Het is een collage van vijftig mini-filmpjes van elk dertig sekonden. De wind die door een openstaande venster waait, een rinkelende telefoon, een vrouw die door een deur stapt, een rokende jongen die een lamp aansteekt, een man die evenwichtsoefeningen doet op een rotsblok aan de rand van een afgrond, enz. Soms zijn het stillevens, dan weer zit er heel wat dramatiek in het beeld. Realisme wisselt af met abstractie. De eenheid wordt verkregen tussen beeld en klank. Scènes worden herhaald, soms identiek, dan weer met een kleine of grote wijziging. Het is een spel van licht en geluid, dat je meer zintuigelijk moet ondergaan dan rationeel. Dit werk groeide uit tot een cultfilm in avant-garde kringen. Opnamen gebeurden in de studio's van het Institut National de l'Audiovisuel en het Centre Georges Pompidou in Parijs. Elizabeth Tavernier ontwierp de decors en Renato Berta stond in voor de belichting. Wilsons scenario heeft geen dialogen, maar wordt schitterend begeleidt door de surrealistische muziek van Allan Lloyd. Achter de camera stond Michel Grillet.

Un Rêve plus long que la nuit

1976 | Fantasy

Frankrijk 1976. Fantasy van Niki de Saint-Phalle. Met o.a. Laura Condominas, Niki de Saint-Phalle, Laurence Bourqui, Marina Karella en Laurent Condominas.

Camelia, een klein, lief meisje, ontwaakt op een dag in het Rijk van de Draak. Een vriendelijke draak overigens, die voor haar wil zorgen. Toch gaat ze voor de draak op de loop en valt zo in handen van een toverheks en de schaduwman, die in het bezit is van een mysterieuze ring. Dit op het eerste gezicht onschuldige sprookjesverhaal dient volgens de makers psycho-analytisch geïnterpreteerd te worden als de overgang van meisje naar vrouw. Toe maar.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Laura Condominas op televisie komt.

Reageer