Julio Coll is regisseur en auteur.
Er zijn 12 films gevonden.

El Mejor del mundo

1969 | Drama

Spanje/Mexico 1969. Drama van Julio Coll. Met o.a. Tony Isbert, Karla, José Bódalo en Alfredo Mayo.

Een sportman krijgt het bericht dat hij aan een ernstige longaandoening lijdt. Dit bijna hoorspelachtige feuilleton is meer eigen aan de Mexicaanse dan aan de Spaanse mentaliteit.

Persecución hasta Valencia

1968 | Actiefilm

Verenigde Staten/Spanje 1968. Actiefilm van Julio Coll. Met o.a. Tom Tryon, Lorenza Guerrieri, Ana Castor en José Bódalo.

Een Interpolagent strijdt in Spanje tegen een net van drugsdealers. Het script is even slecht als de regie.

Las viudas

1966 | Komedie

Spanje 1966. Komedie van Pedro Lazaga en Julio Coll. Met o.a. José María Forqué, Alberto Closas, José Luis Lopéz Vázquez, Arturo Fernández en Iran Eory.

Drie verschillende sketches, gemaakt door verschillende regisseurs, over het plotselinge overlijden van drie echtgenoten. Een vermakelijke en spitse komedie, met uitzondering van de oninteressante dialogen.

Pyro

1964 | Misdaad

Spanje 1964. Misdaad van Julio Coli en Julio Coll. Met o.a. Barry Sullivan, Martha Hyer, Sherry Moreland en Soledad Miranda.

Vreemde thriller over man die bij brand omkwam en zich wreken wil op ex-vriendin die het vuur aanstak.

Jandro

1964 | Drama

Spanje 1964. Drama van Julio Coll. Met o.a. Arturo Fernández, Alfredo Alcón, María Mahor, Jorge Rigaud en Arturo Fernandez.

Een door de baas ontslagen mijnwerkersfamilie is op zoek naar werk... Een vermetele poging de sociale werkelijkheid aan te roeren, die in de Spaanse film van die tijd de aandacht heeft getrokken.

Los Muertos no perdonan

1963 | Misdaad

Spanje 1963. Misdaad van Julio Coll. Met o.a. Javier Escrivá, Luis Prendes, Francisco Morán en Alberto Dalbes.

Een student onderzoekt samen met zijn professor de moord op zijn vader. Een aanvaardbare detectivefilm met psychologische en paranormale facetten.

La Cuarta ventana

1962 | Misdaad

Spanje 1962. Misdaad van Julio Coll. Met o.a. Emma Penella, Elisa Montés, Terele Pávez en Leo Anchóriz.

Op zekere dag vinden drie jonge en vlotte naaisters in de flat die zij delen het lichaam van een doodgebloed meisje. Deze acceptabele thriller werd geregisseerd door een kundige regisseur, met de zusters Emma Penella, Elisa Montés en Terele Pávez in de hoofdrollen.

Los Cuervos

1961 | Misdaad

Spanje 1961. Misdaad van Julio Coll. Met o.a. Arturo Fernández, Rosenda Monteros, Jorge Rigaud en Ana María Noé.

Terwijl een magnaat bijkomt in een kliniek smeedt zijn secretaris een plan om in bezit van het fortuin van de zieke te komen. E[KA1]en van de beste Spaanse thrillers, mede dankzij de deelname van de Mexicaanse schoonheid Rosenda Monteros (uit THE MAGNIFICENT SEVEN).

El Traje de oro

1959 | Drama

Spanje 1959. Drama van Julio Coll. Met o.a. Antonio Norrero, Alberto Closas en Marisa de Leza.

Twee stierenvechters die vanaf hun kinderjaren zijn bevriend, zijn nu in hun werk elkaars rivalen. Een afgezaagde en folkloristische film.

Distrito quinto

1957 | Thriller

Spanje 1957. Thriller van Julio Coll. Met o.a. Alberto Closas, Arturo Fernández, Jesús Colomer en Carlos Mendy.

Om de buit te kunnen verdelen wacht een groep misdadigers op de aankomst van de bendeleider en begint over hem te praten. Eén van de meest respectabele en curieuze thrillers uit de Spaanse cinema. De film wekte verwachtingen over de artistieke toekomst van zijn regisseur die echter nooit vervuld werden.

Duelo de pasiones

1956 | Thriller

Spanje 1956. Thriller van Javier Setó. Met o.a. Silvia Morgan, Peter Damon, Antonio Prieto, Jose Manuel Martin en Manolo Gómez Bur.

Een weduwe wordt door twee wellustige misdadigers gevangen genomen. Een thriller met een aardig begin die vervolgens echter ontspoort vanwege de slechte regie van Setó. Het scenario is van Faustino González Aller en regisseur Séto naar een verhaal van Julio Coll en José Germán Huici, die ook meewerkten aan het script. Het camerawerk is van Sebastián Perera. Mono.

Nunca es demasiado tarde

1955 | Misdaad

Spanje 1955. Misdaad van Julio Coll. Met o.a. Gerard Tichy, Margarita Andrey en Isabel de Pomés.

Een gangster, geschrokken door het misdrijf dat hij onopzettelijk heeft gepleegd, neemt de wijk naar zijn geboortedorp, terwijl hij achternagezeten wordt door zijn oude kornuiten. Een aanvaardbare thriller van een cineast die in dit genre zijn beste films heeft gemaakt.