Ivan Mistrík

Acteur

Ivan Mistrík is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Neco je ve vzduchu

1980 | Fantasy

Servië en Montenegro 1980. Fantasy van Ludvík Ráza. Met o.a. Zlata Adamovská, Vladimir Dlouhy, Ivan Mistrík, Zdena Hadrbolcová en Ludek Munzar.

Alice is nogal verbaasd als ze door een ongelukje ontdekt dat in de urn van haar grootvader geen as zit. Ze onderneemt een ontdekkingstocht in het verleden. Het tijdmachinegegeven blijft boeien. In deze film zijn heden, verleden en toekomst, vooral dank zij het uitstekende scenario van Draloslav Makovicka, mooi met elkaar verweven.

Majka Tárakja

1979 | Familiefilm, Komedie

Servië en Montenegro 1979. Familiefilm van Peter Solan. Met o.a. Anetka Lakatošová, Ivan Mistrík, Hana Pastejřiková, Miriam Vránová en Martin Zatovič.

De twaalf-jarige Majka (Lakatošová) is een van de drie kinderen uit een eenvoudig boerengezin. Ze zou dolgraag een fiets hebben, maar haar moeder wil daar niets van weten want Majka is geboren met een heupafwijking waardoor ze zich moeilijk voort beweegt. Ze beleeft allerlei avonturen, soms in haar fantasie, soms met haar schoolkameraadjes. Met haar grootmoeder deelt ze haar geheimen en door haar tante laat ze zich verwennen. Een blik op het leven van een plattelandsgezin in toenmalig communistisch Oost-Europa, waar de politiek geen rol zou spelen. Alles loopt zo gladjes dat de film niet realistisch overkomt. De jonge hoofdrol draagt de film moeiteloos en de scènes met de begrijpende grootmoeder zijn de beste. In het script dat Dušan Mitani baseerde op de roman van Mária [KA5]Duríčková staat de kinderwereld centraal en alle gebeurtenissen worden gezien vanuit het standpunt van het kind. Het verhaal valt gemakkelijk in twee stukken uiteen en wordt daarom nog weleens op tv in twee delen vertoond. Fotografie van Stanislav Szomalányi.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ivan Mistrík op televisie komt.

Reageer