Dietmar Hildebrandt

Producer

Dietmar Hildebrandt is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

S.O.S. Tamara Danz

1999 | Documentaire, Muziek

Duitsland 1999. Documentaire van Andrea Kuschel. Met o.a. Tamara Danz, Angela White, Uwe Hassbecker en Ritchie Barton.

Een portret van Tamara Danz, zangeres van de groep Silly, die bijzonder populair was in het Oost-Berlijn van de jaren 1980-90. Tamara werd geboren in Boekarest in 1952 en groeide op in een periode dat rock in Oost-Europa gezien werd als een uitspatting van het dekadente westen. Ondanks het verbod van haar vader begon ze op te treden in een jongerenclub. Haar vader stuurde haar naar Oost-Berlijn om te studeren. Daar zong ze in besloten clubs en in haar liedjes kloeg ze het systeem genadeloos aan. Samen met enkele vrienden vormde ze Silly en ze zongen geëngageerde teksten. Ze predikten geweldloos verzet en kenden hun hoogtepunt met de val van de muur in november 1989. Ook daarna bleef Tamara optreden, ook al ging haar gezondheid snel achteruit. In 1996 overleed ze aan kanker. Tamara was gelijktijdig een jeugdidool, een politiek monument en een gedreven feministe. Ook in het westen was ze populair in een kleine kring van bewonderaars. Het interview met Tamara is afkomstig uit de video-film Silly - Das Video. Verder praten de makers met leden van de groep en vrienden van Tamara. Kuschel schreef het scenario en monteerde de film. Commentaar werd ingesproken door Gela Leiberg. Fotografie is van Jürgen Partzsch. Stereo.

Mein Herz - niemandem!

1997 | Drama, Biografie

Duitsland 1997. Drama van Helma Sanders-Brahms. Met o.a. Lena Stolze, Cornelius Obonya, Anna Sanders, Lothar von Versen en Janina Berge.

Else Schuler (Stolze) groeide op in een liefdesvol joods gezin in Duitsland. Gottfried Benn (Obonya) genoot van een doodgewone jeugd in een begoed protestants gezin. Terwijl Else groter werd groeide ook de jodenhaat in Duitland. Na de dood van haar broer stemt ze toe in een gearrangeerd huwelijk. Ze krijgt een zoontje en verlaat haar liefdeloze man. Ze leert Peter Hille (von Versen) kennen die haar introduceert in de Berlijnse kunstwereld. Else begint gedichten te schrijven. Ondertussen voltooide Gottfried zijn medische opleiding. Ook hij begint te schrijven. Zo ontmoeten Else en Gottfried elkaar en begint de onmogelijke liefdesgeschiedenis tussen de onafhankelijke, feministische joodse dichteres en de snobistische bewonderaar van Nietsche, die flirt met het nazisme. Literair biografisch docudrama over het schrijverspaar Else Lasker-Schuler en Gottfried Benn. De eerste is verplicht Duitsland te ontvluchten, terwijl de ander zijn vergissing eerst inziet als zijn werk door de nazi's als 'ontaard' bestempeld wordt. De film is deels geacteerd en deels samengesteld uit archiefmateriaal. De Berlijnse literaire middens in het begin van de twintigste eeuw worden sfeervol gereconstrueerd. Sanders-Brahms schreef zelf het scenario. Treffende fotografie van Roland Dressel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dietmar Hildebrandt op televisie komt.

Reageer