Wolfgang von Henko

Componist

Wolfgang von Henko is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Käpt'n Blaubär - Der Film

1999 | Animatie, Avonturenfilm, Fantasy, Familiefilm

Duitsland 1999. Animatie van Hayo Freitag.

Käpt'n Blaubär is een korte, populaire satirische tekenfilmserie voor de jeugd - een onderdeel van Die Sendung mit der Maus, dat al dertig jaar lang wordt uitgezonden door de ARD. Hij heeft een eigen generatie van kijkers en vooral fans gekregen. De maker van DAS KLEINE ARSCHLOCH Walter Moers heeft met Michael Schaaks de tekenfilmfiguurtjes in de matineelange tekenfilm laten optreden. In het ruime sop raakt Käpt'n Blaubär slaags met zijn aartsvijand professor Dr. Feinfinger, die zoals altijd uit is op de heerschappij over de aarde. Aan boord bevinden zich een drietal kleine beren en bootsman Hein Blöd. Ze moeten ook nog strijd leveren tegen piraten en andere 'haaien'. De film is o.a. een milde, maar heel grappige persiflage op de James Bond- films, maakt o.a. toespelingen op de Hamburgse Reeperbahn en bevat one liners uit in het Duits ingedubde films zoals BLADE RUNNER. Bedenk wel dat het oer-Duits is en dat heel veel grapjes niet-Duitsers ontgaan. Het tekenwerk is tof. In eigen land een voltreffer. Het gebeurt zelden dat een tv-serie in de bioscoop succes heeft. Met in de originele versie de stemmen van: Wolfgang Völz als Käpt'n Blaubär, Edgar Hoppe als Hein Blöd, Helge Schneider als Prof. Dr. Feinfinger, Sabine Bohlmann als Rosa Bärchen, Felix Beyerbach als Gelbes Bärchen, Kurt Stukenberg als Grünes Bärchen, Monty Arnold, Hayo Freitag, Robert Missler, Walter Moers en Gerlach Fiedler. Het scenario is van Walter Moers. Het camerawerk is van Graham Tiernan. Dolby EX 6.1.

Kleines Arschloch - Der Film

1997 | Animatie, Komedie

Duitsland 1997. Animatie van Michael Schaack en Veit Vollmer.

Een tekenfilm, die in eigen land is goedgekeurd voor kijkers van twaalf jaar en ouder, maar eigenlijk alleen geschikt is voor de fans van tekenaar Walter Moers, die twee stripalbums over het onuitstaanbare klootzakkie uit de titel maakte, getiteld Kleines Arschloch en Kleines Arschloch kehrt zurück. De boeken waren populair genoeg om te besluiten er een tekenfilm voor volwassenen aan te wagen. Het resultaat is mager en de grappen zijn niet altijd even leuk, maar over het anarchisme van het kleine fuckjoch valt toch soms te lachen als hij zijn ouders in bed stoort met een tirade, en een oude vrouw in de armen van een jonge minnaar probeert te drijven. Minder geslaagd is de LSD-kuur, die de hond van de buren moet ondergaan. Enfin, zo beste kijker, krijg je een indruk van het niveau dat geen FRITZ THE CAT of FANTASIA is, om maar eens twee uitersten te noemen. In de originele versie met de stemmen van: Erik Schäffler, Helge Schneider, Arne Elsholtz, Kathrin Ackermann, Claudia Lössl, Monty Arnold, Reinhard Krökel, Karl-Heinz Grewe, Ilona Schulz, Ursula Vogel. Het scenario is van tekenaar Moers. Het camerawerk is van Graham Tiernan.

Bobo und die Hasenbande

1995 | Animatie, Familiefilm, Avonturenfilm

Duitsland/Hongarije/Verenigde Staten 1995. Animatie van Jen[KA11]o Koltai, Tibor Hernádi en Tibor Hernadi.

Bobo is een hond die door zijn baas langs de autobaan aan een bosrand uit de auto gezet wordt. Bobo gaat trouw zitten wachten totdat zijn meester terugkomt, maar de konijnen van het bos weten wel beter: lege dozen, flessen en blikjes worden achtergelaten om nooit meer te worden opgehaald. Ze halen Bobo over om met hen mee te gaan en konijnenmanieren te leren om te overleven. Zo moet Bobo begrijpen dat hij eerst het hazenpad moet kiezen om dan vanaf een afstand te kijken wat er aan de hand was. Bobo blijkt geen vlotte leerling en dat is maar goed ook, want als een havik een konijn probeert te pakken, loopt Bobo niet weg en redt zijn nieuwe kameraad. De konijnen leren wél wat van Bobo: hun tanden laten zien. Natuurlijk is Bobo een beweeglijke rakker en verstoort zo de rust van andere dieren, maar na een aantal heldendaden wordt hij toch geaccepteerd. Als Bobo ziek wordt, vinden de dieren onder leiding van Dr. Uil aan de rand van hun woud een mensentehuis voor onze hondenheld. Hoewel deze film goed bedoeld is, springt het weinig spirituele scenario van Attila Dargay, Joszef Nepp en Eberhard Naumann te veel van de hak op de tak en wreken zich opgelegde budgetbeperkingen. Het camerawerk is van Arpad Lossonczy. Opboksen tegen Disney of Spielberg is heel erg moeilijk.

Der kleene Punker

1992 | Animatie, Familiefilm

Duitsland 1992. Animatie van Michael Schaack.

Lange animatiefilm van de 35-jarige Schaack, die in 1982 een tekenfilmstudio oprichtte. Hij wist belangrijke medewerkers uit de studio's van Disney, Spielberg en Don Bluth naar Duitsland te halen. Een nogal drukke en lawaaierige geschiedenis met een viertal figuurtjes die een punk-band willen oprichten. Ze zitten voortdurend in geldnood en raken daardoor in de problemen totdat het eindelijk zover is dat ze kunnen optreden. Toespelingen met maatschappijkritiek zullen de allerkleinsten ontgaan. Het scenario is van Jackie Niebisch naar zijn eigen verhaal. De camera werd bemand door Werner Loss, Bettina Schultheiss en Sascha Wolff. Er werd twee jaar (van 1989-1991) aan de film gewerkt voordat hij voltooid was en het jaar daarop - in 1992 -in de bioscopen in première ging.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Wolfgang von Henko op televisie komt.

Reageer