Omar Valdés

Acteur

Omar Valdés is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Amor en el campo minado

1987 | Drama

Mexico 1987. Drama van Pastor Vega. Met o.a. Daisy Granados, Adolfo Llauradó en Omar Valdés.

Een schrijver-journalist ontsnapt als priester verkleed aan de razzia's die de regering na de omverwerping van Goulart in 1964 hield, en verschuilt zich bij een vriend van middelbare leeftijd die met zijn secretaresse samenwoont. Goede vertolking van Daisy Granados.

Una mujer, un hombre, una ciudad...

1978 | Drama

Cuba 1978. Drama van Manuel Octavio Gómez. Met o.a. Adalia Anreus, Mario Balmaseda, Raúl Pomares en Omar Valdés.

De verhalen van Marisa en Miguel zijn nauw verbonden met de stad Nuevitas. Marisa is een maatschappelijk geslaagde vrouw, maar heeft familieproblemen. Miguel die erin geslaagd is een persoonlijke stabiliteit te verkrijgen, wordt aan zijn vroegere leven herrinerd als hij naar zijn geboortestad Nuevitas terugkeert en ondergaat grote veranderingen... Zeer mager, pseudo psychologisch drama dat een zekere kritiek op de maatschappij wil uiten.

Rancheador

1976 | Historische film

Cuba 1976. Historische film van Sergio Giral. Met o.a. Reynaldo Miravalles, Samuel Claxton, Adolfo Llauradó en Omar Valdés.

Deze film is gebaseerd op waar gebeurde feiten en beschrijft het leven van een 'rancheador', een dagloner in dienst van grondbezitters ten tijde van de slavernij, wiens taak het was gevluchte slaven te pakken te krijgen. Een film die de moeite waard is, vooral om de kracht van zijn verhaal en om zijn zeer goede vertolking. Het meest uitmuntende werk uit de filmcarrière van deze regisseur.

Ustedes tienen la palabra

1973 | Drama

Cuba 1973. Drama van Manuel Octavio Gómez. Met o.a. Luis Alberto Ramírez, Salvador Wood, Omar Valdés en Idalia Anreus.

In 1967 breekt er brand uit op een staatslandgoed. Dit gaat gepaard met een groot verlies van zowel geld als mensenlevens. Vier personen, die goede bekenden zijn van de vorige eigenaar van het gebied, worden berecht. Boeiende film die aan kwaliteit moet inboeten door een gebrekkige regie en te veel dialogen.

Memorias del subdesarrollo

1968 | Drama

Cuba 1968. Drama van Tomás Gutiérrez Alea. Met o.a. Sergio Corrieri, Daisy Granados, Eslinda Núñez, Omar Valdés en René de la Cruz.

Sergio, een onbetekenende burger, besluit in zijn land te blijven als zijn familie vertrekt naar de V.S. Een bron van expressie vol verbeeldingskracht, met een volmaakte regie en karakters die op geslaagde wijze zijn neergezet.

Tulipa

1967 | Drama

Cuba 1967. Drama van Manuel Octavio Gómez. Met o.a. Adalia Anreus, Daisy Granados, Omar Valdés en Alejandro Lugo.

De geschiedenis van een striptease-danseres die in een derderangs circus optreedt. Om haar waardigheid te behouden, verandert ze haar show in een 'artistiek' schouwspel. Een pretentieus en saai melodrama.

El encuentro

1965 | Drama

Cuba 1965. Drama van Manuel Octavio Gómez. Met o.a. Miguel Benabides, Glenda Alvarez, Omar Valdés en Julio Martínez.

Naar aanleiding van een opstand in de Sierra Maestra, verlaat een rebel zijn vrouw en sluit zich aan bij de guerrilla. Na verloop van tijd probeert hij haar te zien te krijgen om haar uit te leggen waarom hij is vertrokken, maar als hij hierin slaagt, maken de emoties van het weerzien elke uitleg overbodig. Smakeloos melodrama, inclusief gelukkige afloop, dat zich tijdens de Revolutie afspeelt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Omar Valdés op televisie komt.

Reageer