Margarita Isabel

Acteur

Margarita Isabel is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Cronos

1992 | Horror

Mexico 1992. Horror van Guillermo del Toro. Met o.a. Federico Lupi, Claudio Brook, Ron Perlman, Margarita Isabel en Tamara Shanath.

Een alchimist vlucht In de 16e eeuw voor de Spaanse Inquisitie naar Mexico. Hij plaatst een mysterieus insekt in een vreemde constructie die hij de 'cronos' noemt. Tevens laat hij een handleiding na. Vijfhonderd jaar later komt het kleinood in handen van antiquair Lupi. Hij verwondt zich eraan en wordt dan het slachtoffer van geheimzinnige gebeurtenissen. Hij wordt jonger en is belust op menselijk bloed. De handleiding van de 'cronos' is echter in handen van een oude, stervende industriëel, Brook, die zijn neef Perlman opdracht geeft het ding te bemachtigen. Een vreemde horror-thriller die de typische griezelrollen omdraait: de vampier staat voor het goede, de mens - op zoek naar het eeuwige leven - voor het kwade. Del Toro schreef zelf het originele scenario en voor de vertolking kon hij rekenen op een aantal uitstekende acteurs. Fotografie van Guillermo Navarro.

Far Apart

1991 | Korte film, Drama

Mexico 1991. Korte film van Tomás Gutiérrez Alea. Met o.a. Margarita Isabel, Roberto Cobo, Heron Pazzi, Bruno Rey en Blanca Sanchez.

In 1956 stuurde José zijn geliefde Ofelia een brief met de details over hun vlucht van huis om samen te gaan trouwen. Helaas had José de brief met teveel lijm dichtgeplakt waardoor deze in de brievenbus bleef plakken. Na 35 jaar wordt de brief ontdekt. Ofelia dacht indertijd dat haar geliefde haar in de steek had gelaten. Ondertussen is zij grootmoeder en de ongelukkige echtgenote van een rijke maar vervelende man. Waar is José?

Danzón

1991 | Romantiek

Mexico 1991. Romantiek van Maria Novaro. Met o.a. Maria Rojo, Carmen Salinas, Blanca Guerra, Tito Vasconcelos en Victor Carpenteiro.

De titel verwijst naar een populaire danstraditie in Mexico die vooral door de ouderen in stand wordt gehouden. Julia Sol[KA1]orzano (Rojo), in de veertig, werkt als telefoniste en is de alleenstaande moeder van een tienerdochter in Vera Cruz, een stad van matrozen en hoertjes. Ze is op zoek naar haar `verdwenen` danspartner, waarmee zij meermaals kampioen `d[KA1]anzon` was. Met milde humor en ontroerende (anti) clichés wordt een subtiel portret van een romantisch naïeve maar ook zichzelf ontplooiende gewone vrouw in het Mexico van 1990 getekend. Het scenario is van Béatriz en Maria Novaro. Het camerawerk is van Rodrigo Garcia. Er zijn versies in omloop die 24 minuten langer zijn. Stereo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Margarita Isabel op televisie komt.

Reageer