Boris Andreyev

Acteur

Boris Andreyev is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Nezabivajemji 1919 god

1952 | Oorlogsfilm

SUHH 1952. Oorlogsfilm van Mikhail Chiaureli. Met o.a. I. Molchanov, Michail Gelovani, Boris Andreyev, M. Kovaleva en Yevgeni Samoilev.

In dit drama over de beslissende Bolsjevistische verdediging van Petrograd in 1919, kreeg Stalin een grotere historische rol toebedeeld dan Lenin. Het was een van Stalins favoriete films. Samen met onder andere DE VAL VAN BERLIJN (ook van Chiaureli) werd deze film door Chroestsjov, in zijn toespraak tijdens het Partij Congres in 1956, vanwege de geschiedenisvervalsing als een van de uitwassen van het Stalinisme genoemd. Engelse titels THE UNFORGETTABLE YEAR 1919 en UNFORGETTABLE 1919. Gelovani was de vaste Stalin-vertolker in dit soort films.

Padeniye Berlina

1949 | Oorlogsfilm

SUHH 1949. Oorlogsfilm van Mikhail Chiaureli. Met o.a. Michail Gelovani, Boris Andreyev, Oleg Froelich, Victor Stanitsin en V. Savelyov.

Deze tweedelige oorlogsfilm geeft min of meer een samenvatting van de geschiedenis van de Sovjet-deelname aan WO II. De monumentale `artistieke documentaire` met vele epische slagsc[KA2]enes wordt begeleid door de muziek van Shostakovich. Op het Partij Congres in 1956 werd de film als voorbeeld gesteld van de slechtste uitingen van het Stalinisme. Desalniettemin werd Chiaureli`s film hoger geschat dan de vergelijkbare STALINGRADSKAYA BITVA (De slag om Stalingrad, 1950). Technisch van hoog niveau. Met documentaire beelden. Deel I duurt 84m, deel II 82m. Gelovani was de vaste keus voor de rol van Jozef Stalin in dit soort films.

Bolshaya zhizn (II)

1946 | Drama

SUHH 1946. Drama van Leonid Loekov. Met o.a. Boris Andreyev, Piotr Aleinikov, I. Peltser en Stepan Kayukov.

Dit tweede deel van de tweedelige film over de mijnwerkers uit het Donjetsbekken gaat over de grimmige en harde levensomstandigheden waarmee ze te kampen hebben bij de wederopbouw van de in WO II beschadigde mijnen. Loukovs carrière werd door deze film bedreigd, omdat de Partij van oordeel was dat hij de werkelijkheid van het leven in Rusland bespotte. De film werd vrijwel onmiddellijk verboden en pas na Stalins dood in 1958 in een nieuwe versie uitgebracht. Ook bekend als A GREAT LIFE.

Bolshaya zhizn (I)

1940 | Drama

SUHH 1940. Drama van Leonid Loekov. Met o.a. I. Peltzer, Boris Andreyev, Piotr Aleinikov, I. Novoseltsov en Stepan Kayukov.

Het eerste deel van de tweedelige film over de mijnwerkers uit het Donjetsbekken gaat over de pogingen de produktie te verhogen en de ontmaskering van de klassevijanden. Het scenario is van Pavel Nilin naar zijn eigen roman, waarin het vooral gaat om de verhouding mens-arbeid. Het tweede deel werd in 1946 gemaakt, maar door de heftige kritiek werd de film in een hergemonteerde versie pas in 1958 uitgebracht.Ook bekend als A GREAT LIFE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Boris Andreyev op televisie komt.

Reageer