Sayuri Yoshinaga

Acteur

Sayuri Yoshinaga is acteur.
Er zijn 18 films gevonden.

Eiga Joyu

1987 | Biografie

Japan 1987. Biografie van Kon Ichikawa. Met o.a. Sayuri Yoshinaga, Mitsuko Mori en Bunta Sugawara.

Biografie van Kinuyo Tanaka (1910-1977), één van de grote vrouwelijke artiesten van de Japanse film. Goede vertolking en fotografie, maar de film is buitensporig lang.

Sasame Yuki

1983 | Drama, Romantiek

Japan 1983. Drama van Kon Ichikawa. Met o.a. Yoshiko Sakuma, Keiko Kishi, Sayuri Yoshinaga, Yuko Kotegawa en Koji Ichizaka.

Vier ouderloze zusters, waarvan de oudste twee `fatsoenlijk` getrouwd zijn (de een met een bankbediende en de ander met een employee van een warenhuis) uit een redelijk aanzienlijke koopmansfamilie komen aan de vooravond van WO II bij elkaar. De twee oudste zusters voelen zich volgens de traditie verantwoordelijk voor het het lot van de twee jongere en willen bemiddelen over hun huwbare toekomst, maar de jongste met al heel wat `oneerbaar` eelt op haar ziel volgt willens en wetens haar hart. Een fraai tijdsbeeld, enigszins te bewonderend, van het fascistische, moderniserende Japan door een oude en bedreven meester in het vak, wiens omvangrijke oeuvre maar nauwelijks in Europa vertoond is. Naar de roman van Junichiro Tanizaki (1886- 1965), die tussen 1942 en 1948 werd geschreven.

Dare no Isu

1969 | Romantiek

Japan 1969. Romantiek van Kenjiro Morinaga. Met o.a. Sayuri Yoshinaga, Tetsuya Watari, Ryotaro Sugi en Yoko Yamamoto.

De jonge Keiko, lerares Engels, aarzelt tussen de liefde voor een collega en die voor de direkteur van de school. Een onsamenhangend en onbenullig melodrama.

Fusha no aru Machi

1967 | Romantiek

Japan 1967. Romantiek van Kenjiro Morinaga. Met o.a. Sayuri Yoshinaga, Mitsuo Hamada, Izumi Ashikawa en Daisaburu Hirata.

De jonge Mariko twijfelt tussen twee bewonderaars, Natsukawa en Riziko. Een totaal oninteressant melodrama.

Yottsu no koi no Monogatari

1966 | Komedie

Japan 1966. Komedie van Katsumi Nishikawa. Met o.a. Sayuri Yoshinaga, Izumi Ashikawa, Chishû Ryû en Mitsuo Hamada.

Een welgestelde man besluit zijn vier dochters uit huis te sturen om ze te laten leren voor zichzelf te zorgen. Zwakke komedie die qua moraal te conformistisch is.

Chichi to Ko no Uta

1966 | Drama

Japan 1966. Drama van Buichi Saito. Met o.a. Sayuri Yoshinaga, Jukichi Uno, Tomoko Naraoka en Mitsuo Hamada.

Een meisje is vastbesloten om koste wat kost pianiste te worden. De dag voor haar eerste optreden krijgt ze een ongeluk waarbij ze een vinger verliest. Clichématig en zoetsappig melodrama over wilskracht en zelfoverwinning.

Uzushio

1965 | Drama

Japan 1965. Drama van Buichi Saito. Met o.a. Sayuri Yoshinaga, Mitsuo Hamada, Ken Yamauchi en Eijirô Tono.

Een meisje met weinig inkomsten dat net van school af is, wekt de tedere belangstelling van een jongen van haar eigen leeftijd. Een zeer bescheiden film die is geïnspireerd door een verhaal van Fumiko Hayashi, toentertijd één van de meest populaire schrijfsters uit Japan.

Seishun no Otoori

1965 | Komedie

Japan 1965. Komedie van Kenjiro Morinaga. Met o.a. Sayuri Yoshinaga, Tomoko Hamakawa, Mitsuo Hamada en Arihiro Fujimura.

Een idealistisch meisje maakt zich al vroeg geen illusies meer over de realiteit van het leven. Dramatische en pretentieloze komedie zonder echte kern.

Ai to Shi o Mitsumete

1965 | Romantiek

Japan 1965. Romantiek van Buichi Saito. Met o.a. Mitsuo Hamada, Sayuri Yoshinaga, Chishû Ryû en Jukichi Uno.

Een meisje waarvan door een tumor haar halve gezicht misvormd is, wordt in het ziekenhuis verliefd op een jongen van haar leeftijd en hij beantwoordt haar gevoelens. Het klassieke melodrama van de Japanse film uit de jaren 1960-1970.

Shiosai

1964 | Romantiek

Japan 1964. Romantiek van Kenjiro Morinaga. Met o.a. Sayuri Yoshinaga, Mitsuo Hamada, Daizaburo Hirata en Kayo Matsuo.

Op een eiland met slechts 1.400 bewoners wordt de zoon van een eenvoudige visser verliefd op de dochter van de rijkste man van het eiland. Een liefdesgeschiedenis van een redelijk niveau, geïnspireerd door één van de eerste Japanse romans die na WO II in het buitenland werden vertaald.

Kikyo

1964 | Drama

Japan 1964. Drama van Katsumi Nishikawa. Met o.a. Masayuki Mori, Sayuri Yoshinaga, Mieko Takamine en Shinsuke Ashida.

Een Japans meisje ontdekt dat haar vader niet is gestorven zoals de hele familie denkt. Verfilmde versie van de roman van Jiro Osaragi, één van de eerste na-oorlogse komedies, die in Europa en de Verenigde Staten uitkwam in vertaling. Goed gemaakt en een prima rol van Mori, één van de hoofdrolspelers uit RASHOMON.

Hikaru Umi

1964 | Komedie

Japan 1964. Komedie van Ko Nakahira. Met o.a. Sayuri Yoshinaga, Mitsuo Hamada, Yukiyo Toake en Koji Wada.

Het verhaal van een groep scholieren, 33 meisjes en slechts zeven jongens, vanaf het moment dat ze van school af zijn. Een komedie zonder enige samenhang, slechts geschikt voor de enge thuismarkt.

Aoi Sanmyaku

1964 | Komedie

Japan 1964. Komedie van Katsumi Nishikawa. Met o.a. Sayuri Yoshinaga, Mitsuo Hamada, Hideki Takahashi en Izumi Ashikawa.

De adolescente Shinko komt op een instituut dat naast een kasteel aan zee ligt. Haar vrolijke karakter brengt een ommekeer teweeg in de denkbeelden van leraren en medescholieren. Ondaks de forse knipoog naar westerse voorbeelden, is het een zeer onbenullige komedie.

Wakai Tokyo no Yane no Shita

1963 | Komedie

Japan 1963. Komedie van Takeichi Saito. Met o.a. Sayuri Yoshinaga, Mitsuo Hamada, Ken Yamauchi, Yomosuke Ito en Kumiko Miyake.

De tegenspoed waardoor een familie uit de Japanse middenklasse bestaande uit vader, moeder en vijf kinderen, wordt getroffen. Een komedie vol verwikkelingen, beneden alle peil en misschien alleen vanuit sociologisch standpunt van belang.

Kyupora no aru machi

1963 | Drama

Japan 1963. Drama van Kiriro Urayama. Met o.a. Sayuri Yoshinaga, Mitsuo Hamada, Yoshiro Ichikawa, Tokuko Sugiyama en Eijirô Tono.

Een jongeman leeft onder erbarmelijke omstandigheden met zijn vrouw, dochter en twee zoons. Op een dag besluit hij het gezin te verlaten. Een zwak moralistisch, sociaal drama, dat geschreven is door de beroemde regisseur Shohei Imamura.

Izu no Odoriko

1963 | Romantiek

Japan 1963. Romantiek van Katsumi Nishikawa. Met o.a. Hideki Takahashi, Sayuri Yoshinaga, Shiro Osaka en Chieko Naniwa.

De jonge student Kawasaki wordt verliefd op een meisje dat behoort tot een reizend dansgezelschap. In elk opzicht een oninteressante liefdesfilm.

Gekiryu ni Ikiru Otoko

1963 | Thriller, Sportfilm

Japan 1963. Thriller van Takashi Nomura. Met o.a. Hideki Takahashi, Hideaki Nitani, Sayuri Yoshinaga, Reiko Sasamori en Mari Shiraki.

Een bokser, die per ongeluk een man gedood heeft in een straatgevecht, wil Japan verlaten en zijn leven veranderen. Het zal hem niet gemakkelijk afgaan. Een interessante film, hoewel niet te vergelijken met Amerikaanse voorlopers en veel te onnozel.

Akai Tsuborni to Shiroi Hana

1963 | Komedie

Japan 1963. Komedie van Katsumi Nishikawa. Met o.a. Sayuri Yoshinaga, Mitsuo Hamada, Nobuo Kaneko, Mieko Takamine en Tanie Kitabayashi.

Shigeo en Tomiko, twee klasgenoten die onafscheidelijke vrienden zijn, zorgen ervoor dat hun beide vaders een zelfde soort vriendschap ontwikkelen. Een vrij onbeduidende film, duidelijk bestemd voor de huiskamer.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sayuri Yoshinaga op televisie komt.

Reageer