Robert Oey

Regisseur, Scenarist

Robert Oey is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

De missie

2015 | Documentaire

Nederland 2015. Documentaire van Robert Oey.

Portret van kolonel Joost de Wolf, een Nederlandse officier van het Korps Mariniers die zijn leven in dienst van het leger heeft gesteld. In 2014 wordt hij benoemd tot plaatsvervangend Chef Militaire Operaties bij de VN-vredesmissie MINUSMA in Mali.

Gesneuveld

2012 | Documentaire

Nederland 2012. Documentaire van Robert Oey.

Vijfentwintig Nederlandse militairen kwamen om tijdens de missie in Afghanistan. Filmmaker Robert Oey (De leugen) onderzocht hoe hun dood insloeg bij familie, collega's en Defensie. Veel betrokkenen vertellen, wat een aaneenschakeling van diep emotionele momenten oplevert. Dat worden er uiteindelijk zelfs zo veel, dat de film er richtingloos van wordt. Dat sommige gevallen een eigen film hadden verdiend, bewijst het geval van een militair die zijn vrouw met anonieme liefdesmailtjes bestookte, om zo haar trouw aan hem te testen. Toen dat eenmaal uitkwam pleegde hij zelfmoord.

De leugen

2010 | Documentaire, Musical

Nederland 2010. Documentaire van Robert Oey. Met o.a. Rita Verdonk, Femke Halsema en Ayaan Hirsi Ali.

Reconstructie van de affaire die VVD-politica Ayaan Hirsi Ali haar kamerzetel kostte en leidde tot de val van kabinet Balkenende II. Ayaan had tijdens haar asielprocedure een andere naam en geboortedatum opgegeven. Dat noopte toenmalig Minister van Vreemdelingenzaken Verdonk om het Nederlanderschap van haar politieke vriendin te betwisten. Parallel hieraan wordt het verhaal verteld van een Iraanse familie, die al jaren op een verblijfsvergunning wacht. Deels gezongen door de toenmalige sleutelfiguren, onder wie politici als Nawijn en Verdonk. Fascinerende, soms zelfs ontroerende documentaire.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Robert Oey op televisie komt.

Reageer