Doug Fisher

Acteur

Doug Fisher is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Oliver Twist

1999 | Drama, Historische film, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1999. Drama van Renny Rye. Met o.a. Sam Smith, David Ross, Julie Walters, Roger Lloyd-Pack en Michael Kitchen.

Een der betere [KL]Oliver Twist[KLE]-verfilmingen naar het onvergankelijke verhaal van Charles Dickens, dat hij in 1838 op 26-jarige leeftijd schreef. Deze miniserie die varieert van vier tot zes uur, mag zich meten met de klassieker van David Lean uit 1948 of de musical van Carol Reed uit 1968. Het scenario is van Alan Bleasdale, die heel wat aandacht heeft besteed aan de voorgeschiedenis van Oliver Twist (Smith) voordat hij terechtkwam in de zakkenrollersbende van Fagin (Lindsay). We vernemen hoe zijn moeder Agnes Fleming (Myles) bezwangerd werd door de weekhartige, getrouwde Edwin Leeford (Dutton), die onder de plak zit van zijn oudere, gemene gade Elizabeth (Duncan). Hoe Oliver vriendschap sluit met de groothartige prostitu[KA1]ee (Woof), die regelmatig wordt afgetuigd door haar pooier Bill Sikes (Serkis), en deze relatie tenslotte met haar leven zal moeten bekopen. Ondertussen is Oliver volgens voornoemd scenario niet ontoevallig onder het toezicht gekomen van Mr. Brownlow (Kitchen). Tot het einde toe vraag je je af of Oliver ooit aan het familiefortuin zal kunnen komen, dat hem toestaat. Het spel is over de gehele linie zeer goed, mede dankzij de vaardige regie van Rye. De muziek van Paul Pritchard met fraaie nummers van Elvis Costello ondersteunen het geheel en verheffen het niveau nog eens extra. Het camerawerk is van Walter McGill, die filmde op locaties in Praag in Tsjechiƫ en Cumbria in het Verenigd Koninkrijk. Dolby.

Street Gun

1996 | Actiefilm, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1996. Actiefilm van Travis Milloy. Met o.a. Justin Pagel, Scott Cooke, Michael Egan, Philip Ray en Timothy Lee.

Spitsboef Joe Webster (Pagel) moet voor gangsterboss Sid Donelly (Ray) in Minneapolis een inbraak bij diens rivaal in de stad uitvoeren, terwijl Sid zijn rivaal entertaint tijdens een dinner-party. Sid komt erachter dat zijn concurrent op de hoogte is van de op hande zijnde inbraak. Hij laat door zijn zoon Raleigh (Lee) enkele manschappen sturen om hem te stoppen, resp. te beschermen. Joe had ondertussen twee maten van vroeger laten opdraven, t.w. Danny Burke (Cooke) en Jake Bailey (Egan), die onwetend slaags raken met het 'goede volk'. Kinderachtige actiefilm met een superouderwets scenario van regisseur Lee en medehoofdrol Lee, dat doet denken gangsterfilms uit de jaren 1950, maar bij geen stukken na het niveau daarvan haalt. Scenario van Tomothy Lee en Travis Milloy. Camerawerk van Joel King.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Doug Fisher op televisie komt.

Reageer