Ryo Ikebe

Acteur

Ryo Ikebe is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Nakusei Daisenso

1977 | Sciencefiction

Japan 1977. Sciencefiction van Jun Fukuda. Met o.a. Kensaku Morita, Ryo Ikebe, William Ross en Yuko Asano.

Een mislukte poging om te profiteren van het succes van STAR WARS. De speciale effecten zijn veel te primitief. De UFO-achtige ruimtejagers lijken nergens naar en de rol van Japan om te bemiddelen in een interplanetaire oorlog is ongeloofwaardig. Ook bekend als: WAR OF THE PLANETS en WAR IN SPACE.

Kemonomichi

1966 | Drama

Japan 1966. Drama van Eizo Sugawa. Met o.a. Junko Ikeuchi, Keiju Kobayashi, Ryo Ikebe en Eitaro Ozawa.

Het ongelukkige leven van een serveerster in een hotel wordt nog tragischer als haar man overlijdt. Een melodrama dat door alle ellende steeds vervalt in sentimentaliteit en bovendien erg langdradig is.

Kawaita Hana

1965 | Thriller, Misdaad

Japan 1965. Thriller van Masahiro Shinoda. Met o.a. Ryo Ikebe, Mariko Kaga, Takashi Fujiki en Chisako Hara.

Een gangster verlaat de gevangenis en vindt de misdadigersbende waartoe hij behoorde, geheel veranderd terug; zij houden zich bezig met de opiumhandel. De zoveelste bewerking van een verhaal dat onafscheidelijk verbonden is met de Japanse politiefilm. Slechts van belang voor genre slaven die de volledigheid niet kunnen ontberen.

Yosei Gorasu

1962 | Sciencefiction

Japan 1962. Sciencefiction van Inoshiro Honda. Met o.a. Ryo Ikebe, Akihiko Hirata, Jun Tazaki, Yumi Shirakawa en Takashi Shimura.

Een afgedwaalde ster dreigt in botsing te komen met de Aarde, tenzij de wetenschappers van de toekomst (het is in de film 1962, en de 'toekomst' is in 1979) een oplossing weten te vinden. Het plot dat heen en weer slingert tussen wetenschappelijk aannemelijk en absurditeit, is ondanks de special effects tamelijk saai. De oorspronkelijke versie van deze film bevatte nog een subplot over een prehistorisch monster, maar dat is in latere versies weggesneden.

Uchu dai Sensu

1960 | Sciencefiction

Japan 1960. Sciencefiction van Inoshiro Honda en Ishiro Honda. Met o.a. Ryo Ikebe, Kyoko Anzai, Leonard Stanford, Harold Conway en Leonard Stanford.

Een niet erg opwindend SF-verhaal. De aarde bereidt zich voor op een aanval uit de ruimte. Erg veel trucagewerk.

Soshun

1956 | Drama

Japan 1956. Drama van Yasujirô Ozu. Met o.a. Ryo Ikebe, Chikage Awashima, Keiko Kishi, Chishû Ryû en Teiji Takashi.

Een huwelijksdrama in de bekende Ozu-stijl. Subtiel, visueel erg rijk, maar wel érg lang. Het scenario is van Kogo Noda. Het camerawerk is van Yuharu Atsuta. Ook bekend als EARLY SPRING.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ryo Ikebe op televisie komt.

Reageer