Janet MacLachlan (1933): cast.
Er zijn 22 films gevonden.

The Tuskegee Airmen

1995 | Drama

Verenigde Staten 1995. Drama van Robert Markowitz. Met o.a. Laurence Fishburne, Allen Payne, Malcolm-Jamal Warner, Courtney B. Vance en Christopher McDonald.

De iets te lange geschiedenis van het eerste Afro- Amerikaanse squadron (99th) van de US Air Force. We volgen als kijkers een groepje zwarten van de eerste dag dat ze in dienst moeten tijdens WO II, hun opleiding krijgen, tot de missies boven het Europese oorlogsterrein. Behalve dat ze tegen de nazi's moesten vechten, moesten ze aan het thuisfront een genadeloze strijd voeren tegen vooroordelen en racisme.

There Goes My Baby

1994 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1994. Komedie van Floyd Mutrux. Met o.a. Dermot Mulroney, Ricky Schroder, Kelli Williams, Noah Wyle en Jill Schoelen.

Watts 1965. Voor de laatstejaars leerlingen van Westwood-High zit de studie er op. Het is hun laatste dag en het volgende jaar gaan ze allemaal andere richtingen uit. Die nacht loopt alles uit de hand. Erg onderhoudend vertelde mengeling van THE LAST PICTURE SHOW en AMERICAN GRAFFITI, maar in een minder luchtige stijl.

Criminal Passion

1994 | Thriller

Verenigde Staten 1994. Thriller van Donna Deitch. Met o.a. Joan Severance, Anthony John Denison, John Allen Nelson, David Labiosa en Wolfgang Bodison.

In L.A. maakt een seriemoordenaar aan de lopende band slachtoffers. Het zijn vrouwen, die na het liefdesspel de keel worden doorgesneden. Cynische cop Melanie Hudson (Severance) en haar partner, tevens ex-minnaar, Nathan Leonard (Denison) maken jacht op de moordenaar. De verdachte is de zoon van een senator, Connor Ashcroft (Nelson), maar die laat tijdens een ondervraging niets los. Integendeel: hij is zo onbevangen dat hij wel onschuldig moet zijn. Melanie besluit als lokaas te fungeren door met hem uit te gaan. Nathan is jaloers en bezorgd tegelijk. Uiteraard heeft hij gelijk. Het in de verte op BASIC INSTINCT gebaseerde scenario met doorzichtige dwaalsporen van John Allen Nelson en Max Strom is heel dunnetjes en regisseuse Deitch is met het oog op tv-uitzending veel te voorzichtig geweest, zodat het resultaat een saaie thriller is met slap spel en weinig bloot. Nelson viel als stuk in de smaak bij de kijksters. Het camerawerk is van Joey Forsyte. Ook bekend als ANGEL OF DESIRE.

Heart and Souls

1993 | Fantasy, Komedie, Horror, Drama

Verenigde Staten 1993. Fantasy van Ron Underwood. Met o.a. Robert Downey jr, Kyra Sedgwick, Charles Grodin, Tom Sizemore en Alfre Woodard.

Als gevolg van een kosmische storing krijgt een pasgeboren baby vier verschillende geesten als bewakers, en ze verliezen hem geen seconde uit het oog. Eenmaal volwassen geworden, ziet de jongen zich voor de taak gesteld het lot van elke geest te bepalen, of zoiets, voordat hij verder kan. De film doet er zo lang over de uitgangspunten van deze knappe fantasie uiteen te zetten, dat er nauwelijks tijd over blijft voor de verhaallijn. De poging er iets van te maken, raakt bedolven onder alle trucs en dure (toegegeven: prachtige) special effects. Downey bewijst opnieuw dat hij een bijzonder begaafde acteur is als de van de wijs gebrachte - en soms bezeten - hoofdfiguur.

Tracks of Glory

1991 | Drama, Sportfilm, Actiefilm, Familiefilm

Australië​/​​Canada 1991. Drama van Marcus Cole. Met o.a. Phil Morris, Cameron Daddo, Richard Roxburgh, Nicolas Eadie en Justine Clarke.

De eerste zwarte wielerkampioen van Amerika Marshall W. `Major` Taylor (Morris) wordt in 1903 door Australische promotor Hugh McIntosh (Roxburgh) overgehaald om op het Vijfde Continent prof te worden. Als hij uitkomt tegen Walker (Daddo), trekt dat veel publiek en wordt er door iedereen een aardige cent opgestreken. In werkelijkheid gaat niet alles van een leien dakje: er worden smerige trucs gebruikt om te winnen en men houdt zich niet aan de regels van het spel waardoor wielrennen een levensgevaarlijke sport wordt. Ondanks het feit dat ze elkaars rivalen en tegenpolen zijn, strijden en racen Major en Walker in de finale tegen het onrecht. Major wint met een neuslengte. Een aardige, lange tv-film met oprecht spel. Het scenario is van Tony Morphett. Het camerawerk is van Ross Berryman en Julian Penney. Deze mini wordt meestal in twee delen uitgezonden. 1:33.1, Mono.

Murphy's Law

1986 | Actiefilm, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1986. Actiefilm van J. Lee Thompson. Met o.a. Charles Bronson, Kathleen Wilhoite, Carrie Snodgress, Robert F. Lyons en Richard Romanus.

Typische geweldfilm van het team J. Lee Thompson-Charles Bronson, die vooral te lijden heeft aan een totaal gebrek aan humor, zodat de hele film een opeenstapeling van geweldsc[KA2]enes wordt. Politieman Murphy (Bronson) wordt ten onrechte beschuldigd van de moord op zijn ex-vrouw en haar nieuwe vriend en wordt gearresteerd. Hij weet te ontsnappen terwijl hij met de handboeien vastzit aan een arrogante dievegge. Heel wat lijken later kan hij ervoor zorgen de ware schuldige zijn verdiende loon krijgt, ook al komt hijzelf niet zonder kleerscheuren uit de strijd. Een prent die niets nieuws te bieden heeft en zich alleen richt tot de echte liefhebbers DEATH WISH- achtige films.

The Living For Us

1983 |

1983. Michael Schultz. Met o.a. Laurence Fishburne, Irene Cara, Howard E. Rollins jr, Margaret Avery en Janet MacLachlan.

Typische geweldfilm van het team J. Lee Thompson-Charles Bronson, die vooral te lijden heeft aan een totaal gebrek aan humor, zodat de hele film een opeenstapeling van geweldsc[KA2]enes wordt. Politieman Murphy (Bronson) wordt ten onrechte beschuldigd van de moord op zijn ex-vrouw en haar nieuwe vriend en wordt gearresteerd. Hij weet te ontsnappen terwijl hij met de handboeien vastzit aan een arrogante dievegge. Heel wat lijken later kan hij ervoor zorgen de ware schuldige zijn verdiende loon krijgt, ook al komt hijzelf niet zonder kleerscheuren uit de strijd. Een prent die niets nieuws te bieden heeft en zich alleen richt tot de echte liefhebbers DEATH WISH- achtige films.

For Us, the Living

1983 | Biografie

Verenigde Staten 1983. Biografie van Michael Schultz. Met o.a. Howard E. Rollins jr, Irene Cara, Margaret Avery, Roscoe Lee Browne en Laurence Fishburne.

Ontroerend verhaal over het leven en de werken van de vermoorde vechter voor de mensenrechten Medgar Evers (Rollins), naar de biografie die zijn vrouw Myrtle (hier gespeeld door Cara) over hem schreef. Een productie van PBS American Playhouse.

The Kid from Nowhere

1982 | Drama

Verenigde Staten 1982. Drama van Beau Bridges. Met o.a. Beau Bridges, Susan Saint James, Loretta Swit, Ricky Wittman en Lynn Carlin.

Een sentimenteel drama over de betrokkenheid van een achterlijk kind bij de Olympische Spelen voor gehandicapten. De jeugdige Wittman, een slachtoffer van het `Downs Syndroom`, is bijzonder goed in zijn acteerdebuut onder toezicht van de tot regisseur geworden acteur Bridges (die de trainer op een school voor gehandicapte kinderen speelt). Scenario van Judy Farrell.

The Other Victim

1981 | Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1981. Misdaad van Noel Black. Met o.a. William Devane, Jennifer O'Neill, James Blendick, Charles Hallahan en Todd Susman.

De manier van leven van een voorman en zijn gevoelens veranderen totaal wanneer zijn vrouw met een mes op de keel is verkracht. De manier waarop Devane zijn nietsontziende woede uitbeeldt, waarop hij het patent heeft, is een hoogtepunt. Een script van Richard Deroy.

She's in the Army Now

1981 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1981. Drama van Hy Averback. Met o.a. Kathleen Quinlan, Jamie Lee Curtis, Susan Blanchard, Melanie Griffith en Julie Carmen.

De pilot van een serie à la PRIVATE BENJAMIN, over de komische en romantische belevenissen van vijf jonge vrouwelijke soldaten tijdens hun basisopleiding.

Roll Of Thunder, Hear My Cry

1978 | Drama

Verenigde Staten 1978. Drama van Jack Smight. Met o.a. Janet MacLachlan, Claudia McNeil, Lark Ruffin, Larry B. Scott en Rockne Tarkington.

Het is 1933. In de staat Mississippi woont de zwarte familie Logan. Ze zijn trots en onafhankelijk en binden de strijd aan met de blanke racisten. Enigszins voorspelbaar.

Louis Armstrong - Chicago Style

1976 | Muziek, Biografie

Verenigde Staten 1976. Muziek van Lee Philips. Met o.a. Ben Vereen, Margaret Avery, Red Buttons, Janet MacLachlan en Ketty Lester.

De dramatisering van een incident in het leven van Satchmo, toen hij door gangsters uit Chicago met de dood bedreigd werd en tegen ieders verwachting in een internationaal bekend figuur werd. Vereen onderneemt een flinke poging om Louis te spelen, maar het scenario (James Lee) doet de reus der muziek geen eer aan.

Maurie

1973 | Historische film, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1973. Historische film van Daniel Mann. Met o.a. Bernie Casey, Bo Svenson, Janet MacLachlan, Stephanie Edwards en Paulene Myers.

Een goed bedoelde, maar niet gelukte smartlap gebaseerd op een waar verhaal over basketbalspeler Maurice Stokes (Casey). Zijn plotselinge verlamming doet teamgenoot Jack Twyman (Svenson) ertoe besluiten zich in te zetten voor de revalidatie van Maurice. Lijkt te veel op andere filmtragedies over sport om uit te blinken. Op tv vertoond als BIG MO.

Trouble Comes to Town

1972 | Drama

Verenigde Staten 1972. Drama van Daniel Petrie. Met o.a. Lloyd Bridges, Pat Hingle, Hari Rhodes, Janet MacLachlan en Sheree North.

Tegen alle protesten van blank en zwart in neemt sheriff Bridges een man in huis die in Korea zijn leven redde. Een meer dan middelmatig scenario van David Westheimer en goed acteerwerk van Bridges. Een knap einde.

The Man

1972 | Drama

Verenigde Staten 1972. Drama van Joseph Sargent. Met o.a. James Earl Jones, Martin Balsam, Burgess Meredith, Lew Ayres en William Windom.

De zwarte senator Jones wordt President van de VS nadat de vorige president door een merkwaardig ongeluk in Europa is omgekomen. Oorspronkelijk voor tv vervaardigd, maar toch in de bioscopen uitgebracht. Voornamelijk interessant vanwege de bewerking door Rod Serling van het boek van Irving Wallace, plus de acceptabele rollen die voor een onvergetelijke ervaring zorgen. Een gastrol van Jack Benny.

Sounder

1972 | Drama

Verenigde Staten 1972. Drama van Martin Ritt. Met o.a. Cicely Tyson, Paul Winfield, Kevin Hooks, Carmen Mathews en Taj Mahal.

De zwarte senator Jones wordt President van de VS nadat de vorige president door een merkwaardig ongeluk in Europa is omgekomen. Oorspronkelijk voor tv vervaardigd, maar toch in de bioscopen uitgebracht. Voornamelijk interessant vanwege de bewerking door Rod Serling van het boek van Irving Wallace, plus de acceptabele rollen die voor een onvergetelijke ervaring zorgen. Een gastrol van Jack Benny.

Cutter

1972 | Misdaad

Verenigde Staten 1972. Misdaad van Richard Irving. Met o.a. Peter DeAnda, Cameron Mitchell, Robert Webber, Barbara Rush en Janet MacLachlan.

Ook de mooie locaties in Chicago maken dit lachwekkende zwarte detectiveverhaal er niet beter op. Met DeAnda is een privé-detective op zoek naar een vermiste profspeler een quarterback uit een rugbyteam.

Halls of Anger

1970 | Misdaad

Verenigde Staten 1970. Misdaad van Paul Bogart. Met o.a. Calvin Lockhart, Janet MacLachlan, James A. Watson Jr., Rob Reiner en Jeff Bridges.

Gemiddeld verhaal over geweld in een school. Niet beter of slechter dan een half dozijn voorgangers.

Darker Than Amber

1970 | Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1970. Misdaad van Robert Clouse. Met o.a. Rod Taylor, Suzy Kendall, Theodore Bikel, Jane Russell en James Booth.

Goed actie-melodrama met Taylor als de speurder uit de detective-boekenreeks Travis McGee. Hij zit achter schurken aan die Kendall hebben afgerost. Goede locatiefotografie van Miami en het Caribisch gebied.

... tick ... tick ... tick ...

1970 | Drama

Verenigde Staten 1970. Drama van Ralph Nelson. Met o.a. Jim Brown, George Kennedy, Fredric March, Lynn Carlin en Don Stroud.

Een armetierige versie van IN THE HEAT OF THE NIGHT met een zwarte man (Brown) die in een Zuidelijk stadje een blanke sheriff (Kennedy) vervangt waardoor allerlei onenigheden ontstaan. March is het enige verrassende element in de film als de oudere, verzuurde burgemeester. Naar het scenario van James Lee Barrett, camerawerk van Loyal Griggs.

Change of Mind

1969 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1969. Sciencefiction van Robert Stevens. Met o.a. Raymond St.Jacques, Susan Oliver, Janet McLachlan, Leslie Nielsen en Donnelly Rhodes.

Tijdens een spoedoperatie worden de hersenen van een blanke officier van justitie met succes getransplanteerd naar het lichaam van een zwarte man (St. Jacques). Deze als protest tegen rassendiscriminatie bedoelde SF-thriller is op zijn zachtst gezegd gekunsteld, maar door de sterke rolbezetting en het ongebruikelijke uitgangspunt blijft hij toch de moeite van het bekijken waard. Opgenomen in Canada.