Philip Dunne: regie en scenario.
Er zijn 15 films gevonden.

Blindfold

1966 | Komedie, Thriller

Verenigde Staten 1966. Komedie van Philip Dunne. Met o.a. Rock Hudson, Claudia Cardinale, Jack Warden, Guy Stockwell en Anne Seymour.

Geblinddoekt wordt psychiater Dr. Bartholomew Snow (Hudson) regelmatig naar een geheime plaats gebracht door een generaal van de Staatsveiligheid om een jonge, neurotische geleerde, wiens uitvinding van groot belang is voor de V.S., te behandelen. De zus van de wetenschapper, Vicky Vincenti (Cardinale), wendt een ongeval voor om de schuilplaats van haar broer te ontdekken. Ondertussen worden de geleerde en de generaal ontvoerd door een bende gangsters. Hudson en Cardinale gaan achter hen aan. Vlotgemaakte spionagefilm, met een goed evenwicht tussen humor en spanning, maar het scenario dat Dunne en W.H. Menger schreven naar de roman van Lucille Fletcher, bevat weinig verrassingen. Er was een meesterhand als Hitchcock nodig geweest om dit script echt te laten werken. Fotograaf van dienst is Joseph MacDonald. Lalo Shifrin componeerde een swingende partituur.

The Agony and the Ecstasy

1965 | Historische film, Drama

Verenigde Staten 1965. Historische film van Carol Reed. Met o.a. Charlton Heston, Rex Harrison, Diane Cilento, Harry Andrews en Adolfo Celi.

Groot spektakelstuk over artistieke conflicten tussen Michelangelo en paus Julius II waarin adekwaat acteren overschaduwd wordt door de peuterig precieze productie. Korte documentaire over het werk van de kunstenaar gaat vooraf aan het fragmentarische drama gebaseerd op gedeeltes uit Irving Stone's roman.

The Inspector

1962 | Drama, Oorlogsfilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1962. Drama van Philip Dunne. Met o.a. Stephen Boyd, Dolores Hart, Hugh Griffith, Donald Pleasence en Harry Andrews.

Een spannend verhaal van Jan de Hartog over een jong joods meisje dat door een ex-nazi wordt achtervolgd in het Europa van na WO II. Een opwindende film, ondanks hiaten in de verhaallijn. Stijlvol gefotografeerd, onder andere in Holland en Israël.

Wild in the Country

1961 | Drama, Musical

Verenigde Staten 1961. Drama van Philip Dunne. Met o.a. Elvis Presley, Hope Lange, John Ireland, Tuesday Weld en Gary Lockwood.

Een pseudo-literaire Elvis-productie waarin hij een provinciale jongen is met talent voor het schrijven. Een eerlijke film die echter vol clichés zit. Scenario van Clifford Odets naar een roman van J.R. Salamanca. Camerawerk van William C. Mellor.

Blue Denim

1959 | Drama

Verenigde Staten 1959. Drama van Philip Dunne. Met o.a. Carol Lynley, Brandon de Wilde, Macdonald Carey, Marsha Hunt en Warren Berlinger.

De Wilde en Lynley zijn opvallend in hun rollen van tieners die geconfronteerd worden met de zwangerschap van Carol. Het generatieprobleem en de naïviteit van de jeugd doen wat gedateerd aan, maar geloofwaardige acteerprestaties maken het de moeite waard.

Ten North Frederick

1958 | Drama

Verenigde Staten 1958. Drama van Philip Dunne. Met o.a. Gary Cooper, Diane Varsi, Suzy Parker, Geraldine Fitzgerald en Tom Tully.

Een voortvarende vrouw (Fitzgerald) stuwt haar man (Cooper) tot grote hoogte in het politieke leven, wat rampzalige gevolgen heeft. Hij vindt troost in verhouding met jong vrouwtje (Parker). Goed spel in een nogal melodramatische bewerking van de roman van John O'Hara.

In Love and War

1958 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1958. Drama van Philip Dunne. Met o.a. Robert Wagner, Dana Wynter, Jeffrey Hunter, Hope Lange en France Nuyen.

Een WO II- film in de stijl van 1940 die de effecten onderzoekt van de oorlog op drie soldaten; de knappe rolverdeling tilt dit melodrama boven het middelmatige niveau uit.

Three Brave Men

1957 | Drama

Verenigde Staten 1957. Drama van Philip Dunne. Met o.a. Ray Milland, Frank Lovejoy, Ernest Borgnine, Nina Foch en Andrew Duggan.

Borgnine wordt als veteraan-marinier beschuldigd van akkefietjes met de communisten. De film is goed bedoeld maar zit te vol met clichés om zijn doel te bereiken.

Hilda Crane

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van Philip Dunne. Met o.a. Jean Simmons, Guy Madison, Jean-Pierre Aumont, Judith Evelyn en Evelyn Varden.

Een zwierig melodrama over Simmons die twee keer is gescheiden en naar huis terugkeert om de werkelijke betekenis van het leven te leren.

The View from Pompey's Head

1955 | Horror

Verenigde Staten 1955. Horror van Philip Dunne. Met o.a. Richard Egan, Dana Wynter, Cameron Mitchell, Marjorie Rambeau en Sidney Blackmer.

Een oppervlakkige produktie naar de roman van Hamilton Basso over sociale en raciale vooroordelen in een stadje in het Zuiden van de VS. Blackmer als een ouder wordende romanschrijver en Flowers als zijn vrouw komen nog het beste uit de verf.

Prince of Players

1955 | Drama, Historische film

Verenigde Staten 1955. Drama van Philip Dunne. Met o.a. Richard Burton, Maggie McNamara, Raymond Massey, Charles Bickford en John Derek.

Burton als 19e-eeuwse acteur Edwin Booth, meer betrokken in drama's buiten het toneel dan erop. Shakespeare-fragmenten worden opgevoerd. Goed gespeeld door de serieuze bezetting.

The Egyptian

1954 | Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1954. Avonturenfilm van Michael Curtiz. Met o.a. Edmund Purdom, Jean Simmons, Victor Mature, Gene Tierney en Michael Wilding.

Bijna het hele team achter The robe (1953) mocht de historische-epos kunsten uitbreiden in de monsterproductie The Egyptian. Zelfs acteurs Simmons en Mature gingen weer de mediterrane hitte in, dit keer als vriend en liefde van de hoofdpersoon Sinuhe. 'The Egyptian' Sinuhe is een jonge dokter die in het gevlei van de nieuwe farao Akhenaten komt. Een soldaat, een Babylonisch hoertje, een stuntelende dienaar (Peter Ustinov), onbetrouwbare priesters en ontelbare figuranten treden aan in deze Egyptische aflevering van Dynasty. Mummies vertonen hier meer expressie dan de acteurs (uitgezonderd Ustinov), maar zo hoort het in een oud-Hollywoodse sandalenfilm. Zolang het er maar spectaculair, glanzend, zonnig en weelderig uitziet.

Demetrius and the Gladiators

1954 | Avonturenfilm, Drama, Historische film

Verenigde Staten 1954. Avonturenfilm van Delmer Daves. Met o.a. Victor Mature, Susan Hayward, Michael Rennie, Debra Paget en Anne Bancroft.

Sequel van het quasi-nabijbelse epos The Robe uit 1953, met als belangrijkste pre dat het verhaal (over de ex-slaaf annex zwaardvechter Demetrius die zich over de mantel van Jezus heeft ontfermd) wordt opgesierd met een serie fraaie gladiatorengevechten. Regisseur Delmer Daves doet intussen z'n best om het leven in het Rome van keizer Caligula zo natuurlijk mogelijk te laten overkomen. Victor Mature speelt Demetrius van Corinthe op de van hem bekende manier: hij oogt stoer en kijkt daarbij vrijwel continu bezorgd. Of vertederd, als er vrouwvolk in de buurt is. Caligula, de kwaadaardige keizer die de mantel van Jezus wil hebben om onsterfelijkheid te bereiken, wordt verdienstelijk gespeeld door Jay Robinson.

The Robe

1953 | Drama, Historische film

Verenigde Staten 1953. Drama van Henry Koster. Met o.a. Richard Burton, Jean Simmons, Victor Mature, Michael Rennie en Richard Boone.

Dit bijbels epos rond de mantel van J. van Nazareth ging de boeken in als de eerste film in CinemaScope ('met balkjes'). Marcellus Gallio (Burton) bemachtigt het tuniek van de godenzoon en wordt spontaan krankzinnig waarna zijn slaaf Demetrius (prachtige rol van Mature) ermee aan de haal gaat. Oscars voor de grandioze decors, overdadige kostuums en het bonte camerawerk. Philip Dunne adapteerde de roman van Lloyd C. Douglas, de beelden zijn van Leon Shamroy, en Alfred Newman schreef de prachtscore. Gevolgd door Demetrius and the Gladiators.

The Rains Came

1939 | Drama, Romantiek, Western

Verenigde Staten 1939. Drama van Clarence Brown. Met o.a. Myrna Loy, Tyrone Power, George Brent, Brenda Joyce en Nigel Bruce.

Een roman van Louis Bromfield bewerkt voor de Hollywood- standaard. Een Indiase Hoogheid valt voor society-dame Loy. Goede aardbevingsscènes - de film kreeg dan ook een Oscar voor de special effects. Het scenario is van Philip Dunne en Julien Josephson. Herfilmd als THE RAINS OF RANCHIPUR.