Bruce Myles: regie en cast.
Er zijn 6 films gevonden.

The Bank

2001 | Misdaad, Thriller

Australië​/​​Italië 2001. Misdaad van Robert Connolly. Met o.a. David Wenham, Anthony LaPaglia, Sibylla Budd, Steve Rodgers en Mitchell Butel.

Wiskundig genie Jim Doyle is op zoek naar een formule om toekomstige beurskoersen te voorspellen. Hij heeft een fonds nodig en hij komt met zijn plan bij een grote bank terecht. Door de ongekende mogelijkheden van de theorie komt de hebzucht van de bankdirecteur bovendrijven.

A Woman's Tale

1991 | Drama

Australië 1991. Drama van Paul Cox. Met o.a. Sheila Florance, Gosia Dobrowolska, Norman Kaye, Ernest Gray en Chris Haywood.

De bijna tachtig-jarige Martha (Florance) woont alleen in een flatje, met een kat, een kanarie en een reeks herinneringen aan de muur. Het is niet veel, maar voor haar is dit een plaats waar ze zelfstandig kan zijn. Ondertussen ziet haar omgeving haar liever in een bejaardentehuis. Martha wil de beperkingen van de ouderdom niet zien. Elke rimpel op haar voorhoofd is een bewijs van haar levenservaring, van haar waardigheid. Cox, een tot Australiër genaturaliseerde Nederlander, toont zijn immigratieland als een mengelmoes van nationaliteiten. Een Frans homopaar, een Italiaanse familie, enkele Hongaarse zusjes en een Poolse verpleegster dienen in deze film het optimisme van Florance, die schittert in haar rol van onvoorspelbare, uitbundige oude dame. Cox schreef het scenario samen met Barry Dickins. Nino Martinetti zorgde voor het camerawerk.

Sweet Talker

1990 | Komedie, Misdaad

Australië 1990. Komedie van Michael Jenkins en Michael Jenskins. Met o.a. Bryan Brown, Karen Allen, Justin Rosniak, Chris Haywood en Bill Kerr.

Een onderhoudende, luchtige, plezierige, voorspelbare komedie over gladpratende oplichter Brown die de bevolking van een badplaatsje in de maling neemt met een schitterend verhaal over een schat van een Spaans galjoen, dat voor de kust gezonken zou zijn. Als hij verliefd wordt op de Amerikaanse weduwe Allen, wil hij blijven en krijgt hij spijt van zijn leugens. De hebzuchtige projectontwikkelaar Haywood wordt afgebeeld als een grotere schurk dan drugsdealer Hehir, die alleen maar zijn geld wil komen witwassen! Naar een scenario van Tony Morphett waaran Brown meeschreef. De uitstekende fotografie is van Russell Boyd. Ook bekend als CONFIDENCE.

Break Away

1989 | Actiefilm, Avonturenfilm, Misdaad

Verenigde Staten 1989. Actiefilm van Don McLennan. Met o.a. Bruce Boxleitner, Bruce Myles, Deborah Unger, Toni Scanlan en Terry Gill.

Avonturenthriller waarin Boxleitner de keurige accountant- huisvader Myles gijzelt, die echter gaandeweg zelf de smaak van de misdaad te pakken krijgt.

A Cry in the Dark

1988 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten​/​​Australië 1988. Drama van Fred Schepisi. Met o.a. Meryl Streep, Sam Neill, Bruce Myles, Charles Tingwell en Nick Tate.

Naar een bijna ongelooflijke maar ware gebeurtenis over een Australische vrouw, Lindy Chamberlain, die terecht moest staan voor de moord op haar baby, ondanks het feit dat ze verklaard had dat de zuigeling geroofd was door een dingo (een wilde hond). Regisseur-schrijver Schepisi heeft zuiver drama gefilmd in documentaire stijl en rekent doeltreffend af met de smerige roddel die Chamberlain en haar man tot het kwaadaardigste echtpaar van Australië gemaakt had en de oorzaak was dat ze een pijnlijke gerechtelijke procedure moesten ondergaan. Streep en Neill spelen hun rol zo goed dat zelfs de meest geharde kijker niet onberoerd blijft.

Ground Zero

1987 | Thriller, Drama

Australië 1987. Thriller van Michael Pattinson en Bruce Myles. Met o.a. Colin Friels, Jack Thompson, Donald Pleasence, Natalie Bate en Simon Chilvers.

In het Sydney van 1984 tracht cameraman Friels na zijn scheiding zijn leven te reorganiseren. Een schokkende ontdekking in een afgelegen woestijn confronteert hem echter op brute wijze met zijn verleden. Zijn vader, die al geruime tijd werd vermist, wordt gevonden in het wrak van een vliegtuig met radioactief afval. Erger nog: hij werd vermoord. Friels gaat op zoek naar de omstandigheden waaronder zijn vader de dood vond. Een aangrijpende film over de gevolgen van atoomproeven in Australië. Het scenario van Jan Sardi en Mac Gudgeon is losjes gebaseerd op feiten. Knap spel, met een schitterende Pleasence als vereenzaamde overlevende van de proeven. Een film die een blijvende indruk achterlaat. Camerawerk van Steve Dobson. Ondanks officiële tegenwerking van de Britse en Australische regering, meervoudig bekroond in het land der koalaberen. Gefilmd in Panavision.