Willem Voogd (1988): cast.
Er zijn 9 films gevonden.

De dans van Natasja

2023 | Drama, Komedie

Nederland 2023. Drama van Jos Stelling. Met o.a. Willem Voogd, Bram Reurink, Anastasia Weinmar, Hadewych Minis en Gene Bervoets.

De twaalfde en naar eigen zeggen laatste film van regisseur Jos Stelling (De illusionist) gaat over Daantje, een in zichzelf gekeerde jongen die geen aansluiting vindt bij zijn omgeving. Na de dood van zijn ouders zwerft hij over straat, tot hij de Russische Natasja ontmoet. Zij blijkt net als hij een door het leven getekende einzelgänger, met wie hij samen naar haar geboortedorp vertrekt. In de tragikomische vertelling gaat stijl boven inhoud: het geheel is prachtig geschoten in zwart-wit, het acteerwerk is mooi, maar het script is nogal richtingloos en de personages blijven wat op afstand. Niettemin een mooi persoonlijke en waardige afsluiter van een indrukwekkende filmcarrière.

Gek van Oranje

2018 | Komedie, Romantiek

Nederland 2018. Komedie van Pim van Hoeve. Met o.a. Nasrdin Dchar, Hannah Hoekstra, Susan Visser, Abbey Hoes en Martijn Lakemeier.

Nederlanders doen gewoon normaal, behalve tijdens het WK. Gek van Oranje is een ensemble-romcom, met een structuur zoals we die kennen van Alles is Liefde en Smoorverliefd, gesitueerd in Amsterdam tijdens het WK voetbal in 2010. Met een elftal aan verschillende personages moet de magie van het Oranjegevoel worden gevangen. Prima uitgangspunt en de cast met namen als Ton Kas, Nasrdin Dchar en Martijn Fischer speelt heel aardig, maar de film vliegt tegen het einde volledig uit de bocht met een nogal ridicuul slot.

Get lost!

2018 | Romantische komedie

Nederland 2018. Romantische komedie van Mirjam de With. Met o.a. Anna Raadsveld, Willem Voogd, Set Sjöstrand, Gil Cohen en Bea Brocks.

Amsterdamse millennial Fem boft: op de laatste dag van haar werk krijgt ze een vaste baan aangeboden. En vlak daarna vraagt haar vriend Yorrick haar ten huwelijk! Maar Fem heeft koudwatervrees en boekt impulsief een reis naar India. Vlak voor haar vliegtuig naar de startbaan taxiet, durft ze toch niet meer. Ze stapt uit en duikt beschaamd onder in de backpackersscene van Amsterdam, waar ze de knappe gespierde Mike ontmoet. Matige romcom draait grotendeels om de vraag of het weer goed komt tussen Fem en Yorrick. 'Doe het niet, Fem!,' zou je willen roepen als kijker, zo bot, vervelend en chagrijnig is Yorrick.

Knielen op een bed violen

2016 | Drama

Nederland 2016. Drama van Ben Sombogaart. Met o.a. Barry Atsma, Noortje Herlaar, Marcel Hensema, Willem Voogd en Bert Luppes.

In deze verfilming van Jan Siebelinks gelijknamige bestseller uit 2005 zijn de somberheid en het groteske van het boek goeddeels verdwenen, maar de centrale vraag bleef overeind: Waarom besluit een gelukkig getrouwde kweker (Atsma in grootse vorm en in verschillende leeftijden) zijn gezin aan de kant te schuiven voor een harde, wraakzuchtige God? Het antwoord wordt - net als in het boek - niet echt gegeven, maar de vraag stellen alleen al levert een spannende en onderhoudende film op.

Mees Kees op de planken

2014 | Familiefilm

Nederland 2014. Familiefilm van Barbara Bredero. Met o.a. Willem Voogd, Sanne Wallis de Vries, Felix Osinga, Hannah Hoekstra en Brent Thomassen.

In Barbara Bredero’s derde film in de serie moeten Mees Kees en de kinderen van groep zes een toneelstuk opvoeren. Helaas blijkt het een oubollig stuk waar ze geen woord aan mogen veranderen. Doen ze natuurlijk lekker toch. Mees Kees op de planken doet waarvoor de film gemaakt is: de film was zeer succesvol in de bios en werd genomineerd voor de publieksprijs op het NFF, maar stilistisch had er best wat minder op veilig mogen worden gespeeld. Maar de film werd wel genomineerd voor de publieksprijs op het NFF en deed het uitstekend in de bioscopen.

Mees Kees op kamp

2013 | Familiefilm, Komedie, Drama

Nederland 2013. Familiefilm van Barbara Bredero. Met o.a. Willem Voogd, Sanne Wallis de Vries, Cas Jansen, Hannah Hoekstra en Felix Osinga.

Was meester Kees in de eerste film al een eigenaardige verschijning op een basisschool, in dit vervolg gaat Kees (Voogd, prima als grootogige jongeman) met zijn leerlingen naar een kamp aan zee. Vanzelfsprekend krijgt hij het weer te stellen met schoolhoofd Dreus (lekker vet gespeeld door Wallis de Vries), een kordate vrouw die dol is op discipline en regels. Tussen de duinen blijkt Kees opnieuw een laat-maar-lekker-waaien-meester waar kinderen dol op zijn. Kleurrijke tweede verfilming van de populaire boeken van Mirjam Oldenhave.

Mees Kees

2012 | Familiefilm

Nederland 2012. Familiefilm van Barbara Bredero. Met o.a. Willem Voogd, Felix Osinga, Hannah Hoekstra, Sanne Wallis de Vries en Cas Jansen.

Mees(ter) Kees is een onervaren pabo-stagiair die in een Vinexdorp voor een zesde groep komt te staan. Met zijn onconventionele methoden weet hij de kinderen snel voor zich te winnen. In de populaire boeken van schrijfster Mirjam Oldenhave, die zijn opgedeeld in korte, anekdotische hoofdstukjes, is dat best leuk, maar in een film met spanningsboog van anderhalf uur blijven de gebeurtenissen wel erg alledaags en braafjes. De personages worden gepresenteerd alsof ze hartstikke maf zijn, maar dat valt eigenlijk wel mee.

Timboektoe

2007 | Familiefilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm

Nederland 2007. Familiefilm van Dave Schram. Met o.a. Bo Maerten, Mees Peijnenburg, Willem Voogd, Jeronimo van Ballegoijen en Anna Raadsveld.

Overleden ouders, gedwongen emigratie, homoseksualiteit: de pubers in Timboektoe - gemodelleerd naar boeken van Carry Slee - krijgen het flink voor de kiezen. Soms lijkt het wel een lesboek in jeugdproblemen, te meer omdat elke hobbel nogal nadrukkelijk wordt aangekondigd en vervolgens weer weggewerkt. De opbouw is stram, het tempo hapert. Toch ontstijgt de film de sfeer van de kindertelefoon. Dat komt door de inbreng van regisseur Schram en scenariste Peters, die hun werk een optimistisch karakter en eerlijke toon meegeven.

Magonia

2001 | Komedie, Fantasy, Drama

Nederland 2001. Komedie van Ineke Smits. Met o.a. Dirk Roofthooft, Ramsey Nasr, Nato Murvanidze, Nodar Mgaloblishvili en Théophile Sowié.

Ineke Smits' speelfilmdebuut Magonia is gebaseerd op de Magonische verhalen van Arthur Japin, die ook het scenario van de film voor zijn rekening nam. Magonia is een poëtische speelfilm waarin de verbeeldingskracht een belangrijke rol speelt. De film neemt de kijker mee in de fantasie van een man die zijn zoontje vertelt over het land Magonia, waar zich verschillende verhalen afspelen. Elk weekend bezoekt het jongetje zijn vader op een prachtig oerhollands eiland, waar ze samen een vliegende klipper bouwen en de vader zijn Magonische verhalen vertelt.