Jean-François Dusigne

Acteur

Jean-François Dusigne is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

La nuit miraculeuse

1989 | Familiefilm, Historische film

Frankrijk 1989. Familiefilm van Ariane Mnouchkine. Met o.a. Maxence Camelin, Banya Belal, Christian Dupont, Georges Bicot en Jean-François Dusigne.

Twee beeldhouwers en hun assistenten halen de poppen op ware grootte van de 1200 gedeputeerden van de Grondwettelijke Vergadering, samengekomen in 1789, uit elkaar. Dankzij een gunst van de jonge Gabriel komen zij tot leven en beginnen weer met hun beraadslagingen van twee eeuwen terug. Vindingrijke en fantasievolle verfilming naar het toneelstuk van Hélène Cixous, ongetwijfeld een opdracht ter gelegenheid van de feestelijkheden. Zoals altijd is Mnouchkine's werk vernieuwend wat betreft de theaterruimte en in de film wordt deze vanuit alle hoeken gefilmd en wel op zo'n manier dat hij cinefielen van alle leeftijden in gelijke mate zal interesseren.

L'Indiade ou l'Inde de leurs rêves

1989 | Historische film, Oorlogsfilm, Biografie

Frankrijk 1989. Historische film van Ariane Mnouchkine. Met o.a. Georges Bigot, Maurice Durozier, Fabien Gargiulo, Andrez Perez Araya en Clémentine Yelnik.

Bewerking van het stuk van H[KA1]el[KA2]ene Cixous over de geschiedenis van het Indi[KA3]e van 1937 tot 1948. Somber en zwaar stuk waarin de acteurs van het Theater van de Zon op zeer levensechte wijze personages als Nehru, Ghandi of Assad neerzetten. Dit Indi[KA3]-verhaal is in de eerste plaats een tragedie. Na de strijd tegen Groot-Brittanni[KA3]e volgt een verschrikkelijke burger- en godsdienstoorlog. De film valt verder op door de bewerking. Net als in haar voorgaande films (1789, MOLIERE) geeft de maakster blijk van een eigen kijk op de verhouding tussen theater en film, met name als het gaat om het overbrengen van velerlei gelaatsuitdrukkingen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean-François Dusigne op televisie komt.

Reageer