Howard Swain

Acteur

Howard Swain is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Teknolust

2002 | Sciencefiction, Romantiek, Fantasy

Verenigde Staten/Duitsland/Verenigd Koninkrijk 2002. Sciencefiction van Lynn Hershman-Leeson. Met o.a. Tilda Swinton, Jeremy Davies, James Urbaniak, John O'Keefe en Karen Black.

Een biogenetica met de sublieme naam Rosetta Stone experimenteert met haar eigen DNA en creëert drie 'Self Replicating Automatons', of SRA's, die ondanks verschillende kleuren exact op haar lijken (en ook worden gespeeld door Tilda Swinton). Ruby, de rode SRA, gaat op zoek naar mannelijk voorplantingsmateriaal voor haarzelf en haar blauwe en gele digitale zusters. Lynn Hershman-Leeson, die met Swinton eerder Conceiving Ada maakte, levert een sci-fi fantasy film af die waarschijnlijk grappiger had moeten zijn en eerder een retrosfeer heeft dan een futuristische look.

Frameup

1993 | Komedie, Actiefilm, Drama, Experimenteel

Verenigde Staten 1993. Komedie van Jon Jost. Met o.a. Nancy Carlin, Howard Swain, Kathryn Sanella en Richard Reynolds.

Volgens schrijver-cameraman-regisseur Jost is dit een passiespel in twaalf hoofdstukken, waarbij hij gebruik heeft gemaakt van uiteenlopende (speel)filmtechnieken, die vari[KA3]eren van geanimeerde beelden in een sequentie tot snelle acties-sc[KA2]enes - een vrije interpretatie van een ongenietbare Godard-film (zouden we zeggen). Centraal staan een tweetal ongecultiveerde losers: Beth-Ann Bolet (Carlin) en Ricky-Lee Gruber (Swain). Zij is een domme trut die is blijven stilstaan in haar jeugd; ze heeft een vurige wens om Disneyland te bezoeken. Hij is een rauwe zak die niets kan, behalve in aanraking komen met de wet. Ze hebben beiden een ongebreidelde wellust. Omdat ze geen geld hebben, beramen ze in bed in een motel een overval - die scène bracht het tot 'The Talk of The Town', vooral omdat hij laat zien op welke een intieme plek Swain getatoeëerd is. Voor de rest is het niks, het keelgeluid van Carlin, die in werkelijkheid met Swain getrouwd is, is ongenietbaar. Een low-budget film, die uitsluitend literair georiënteerde liefhebbers van atonale muziek en de modernistische cinema kan bekoren.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Howard Swain op televisie komt.

Reageer