Serge Penard

Regisseur

Serge Penard is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Papy Superstar

1990 | Mysterie

Frankrijk 1990. Mysterie van Serge Penard. Met o.a. Pierre Tornade, Joseph Poli en Gaëtan Jor.

Een stompzinnige titel voor een debiel soort vermaak. Een gepensioneerde spoorwegman besteedt al zijn tijd aan zijn hobby: muziek. Met een vriend richt hij een snarentrio op en hij zou zo tot aan zijn dood doorgevegeteerd kunnen hebben als er verder niets gebeurde. Maar hij bezoekt twee maal per week het graf van Attilio Alboretti, een Italiaanse componist die beroemd geworden is door zijn `Adagio` (lees Tomaso Albinoni, 1671-1750, waarvan het graf natuurlijk niet in Frankrijk te vinden is!). Alles verandert wanneer de musicus hem van buiten zijn graf toespreekt, zoals de titel al duidelijk genoeg aangeeft. Meer dan verschrikkelijk. De acteurs zijn verkeerd gekozen, maar wat moeten we anders verwachten van regisseur Penard, afkomstig van het witte doek, die niets anders dan dit soort flauwe grappen draait?

Sous le signe du Poisson

1989 | Komedie

Frankrijk 1989. Komedie van Serge Penard. Met o.a. Jean Lefebvre, Daniela Akerblom en M.J. Brighel.

Op aandringen van zijn vrouw laat Michel S[KA1]en[KA1]echal (Lefebvre) zijn passie varen: vissen op volle zee. Aangezien hij nu geen andere afleiding meer heeft dan de aanblik van de krulspelden van zijn wederhelft, verveelt hij zich dood in het boerengat waar hij woont. Hij is dan ook meestal aan de fles in het café te vinden. Op een avond ziet hij op een circusaffiche de oproep om de authentieke sirene Elsa te komen ontdekken. Waarom zou hij niet eens een kijkje nemen? Ze blijkt niet authentieker dan de ander kermismonsters, maar de twee worden wel op slag verliefd! Zoals in al zijn films exploiteert de regisseur zijn geboortestreek Bretagne met zijn grove kluchten, zijn overdadige Franse humor, zijn verwarrende middelmatigheid en zijn ontzettende platvloersheid. Met Lefebvre in een ontstellend 'komische' rol waar hij patent op schijnt te hebben, terwijl hij toch nog zoveel andere pijlen op zijn boog heeft! Minder dan

Le Corbillard de Jules

1982 | Komedie, Drama

Frankrijk 1982. Komedie van Serge Penard en Serge Pénard. Met o.a. Aldo Maccione, Francis Perrin, Jean-Marc Thibault, Henri Courseaux en Cheik Doukouré.

Bewerking van de roman van Alphonse Boudard die zwarte humor en een scherpe satire op het Franse achterland eind 1944 bevat. Deze elementen zijn nauwelijks terug te vinden in de film, de komische kant is afgezwakt, de personages zijn verlaagd tot marionetten, de regie is magertjes en de acteurs leggen het er te dik bovenop. Liever zou men het boek nog een tweede keer lezen.

Tendrement vache

1979 | Komedie

Frankrijk 1979. Komedie van Serge Penard. Met o.a. Jean Lefebvre, Isabelle Gauthier, Bernard Menez, François Dyrek en Jacques Alric.

Een slome boer meent in een koe zijn overleden vrouw te herkennen en neemt het beest in huis. Dit is voor regisseur Penard aanleiding tot het maken van voor de hand liggende plattelandsgrapjes waarin vooral mest, koeiestront en dergelijke een prominente rol spelen. Een als steeds ongeïnteresseerde Lefèbvre slaapwandelt door zijn rol en de show wordt dan ook moeiteloos gestolen door de koe die alle andere acteurs van het doek loeit.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Serge Penard op televisie komt.

Reageer