Fernando Pérez is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

La vida es silbar

1999 | Komedie, Drama, Experimenteel

Spanje/Cuba 1999. Komedie van Fernando Pérez en Fernando Perez. Met o.a. Luis Alberto García, Coralia Veloz, Claudia Rojas, Bebe Pérez en Isabel Santos.

In zijn metaforisch commentaar op de Cubaanse politieke situatie laat regisseur Pérez in hedendaags Havana drie verschillende mensen met een innerlijk conflict worstelen: moeten ze kiezen voor een leven met (zelfopgelegde) restricties of met individuele vrijheid en mogelijkheden tot expressie? Een jonge muzikant wordt geplaagd door de herinnering aan zijn moeder (veelzeggend Cuba genaamd) die hem heeft verlaten, een ballerina heeft God een celibatair leven beloofd als zij de titelrol in Assepoester krijgt en een sociaal werkster valt telkens flauw wanneer ze het woord 'seks' hoort. Uiteindelijk kruisen hun wegen. Pérez' drama, kleurrijk en zwoel in beeld gebracht - nog eens versterkt door de opzwepende muziek van Bola de Nieve en Benny More - werd op diverse internationale filmfestivals bekroond en kreeg in Rotterdam de KNF-prijs, uitgereikt door Nederlandse filmjournalisten. (RdL/VPRO Gids)

Clandestinos

1987 | Drama

Cuba 1987. Drama van Fernando Pérez en Fernando Perez. Met o.a. Luis Alberto Garcia Jr., Isabel Santos, Susana Pérez, rené Losada en Susana Perez.

Een liefdesgeschiedenis speelt zich af tegen de achtergrond van de ondergrondse strijd tussen een groep jongeren uit verschillende sociale milieus. De sociale en politieke conflicten uit hun tijd dwingt hen een historisch compromis te sluiten en er de uiterste consequenties van te aanvaarden. Verwarde en middelmatige film, geschreven door de regisseur Jesús Díaz.