Peter Maris

Regisseur

Peter Maris is regisseur.
Er zijn 8 films gevonden.

Can It Be Love

1992 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1992. Komedie van Peter Maris. Met o.a. Charles Klausmeyer, Richard Beaumont, Mary Ann Mixon, Jennifer Langdon en Blake Pickett.

Twee jonge studentjes willen de voorjaarsvakantie aan het strand in Florida doorbrengen, maar raken onderweg alles kwijt en krijgen bovendien moeilijkheden met krachtpatser Mueller. Berooid bereiken ze Florida met de domme kracht in hun kielzog..

Diplomatic Immunity

1991 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1991. Actiefilm van Peter Maris. Met o.a. Bruce Boxleitner, Billy Drago, Tom Breznahan, Christopher Neame en Fabiana Udenio.

Psychopatische zoon van machtige dame die van een zekere diplomatieke onschendbaarheid geniet, vermoordt de enige dochter van een weduwnaar en vlucht naar Paraguay. De vader van het vermoorde meisje reist hem achterna en legt hem het vuur aan de schenen, geholpen door een plaatselijke outlaw en een wapenhandelaar. De eigenlijke actie bestaat uit achtervolgingen met snelle auto's en helicopters en voor het nodige vuurwerk wordt gezorgd door automatische wapens en handgranaten. Scenario van Randall Frakes naar de roman The Stalker van Theodore Taylor.

Hangfire

1990 | Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1990. Thriller van Peter Maris. Met o.a. Brad Davis, Ken Foree, Kim Dalaney, Lee De Broux en James Tolkan.

De Broux is een seriemoordenaar-verkrachter die een geslaagde ontsnapping uit een gevangenis aanvoert en de bewoners van een dorpje in de buurt gijzelt. Groot materieel word ingezet; daarbij bevindt zich enthousiasteling van de National Guard, Vincent, maar plaatselijke sheriff Davis en zijn maat, beiden ex- Vietnamstrijders, leren als 'geheim wapen' de gevluchte en gevaarlijke gedetineerden mores. Allemaal nogal ongeloofwaardig en clichématig maar wel aan te zien voor liefhebbers van actie-thrillers.

True blood

1989 | Thriller

Verenigde Staten 1989. Thriller van Peter Maris. Met o.a. Sherilyn Fenn, Jeff Fahey en Chad Lowe.

Een man keert terug naar zijn vroegere woonplaats naar zijn broer, die hij al tien jaar niet meer heeft gesproken. Hij probeert zijn broer te redden uit handen van een meedogenloze bende die hem de moord op een agent in de schoenen wil schuiven

Ministry of Vengeance

1989 | Actiefilm

Verenigde Staten 1989. Actiefilm van Peter Maris. Met o.a. John Schneider, Meg Register, Robert Miano, James Tolkan en Ned Beatty.

David Miller (Schneider) moest tijdens een actie in Vietnam een jonge strijder van de Vietcong de lucht in jagen. Getraumatiseerd door het voorval wordt hij na zijn demobilisatie predikant en neemt zich voor nooit meer de wapens op te pakken. Jaren later worden zijn vrouw Gail (Register) en zijn dochtertje door arabische terroristen gedood op de luchthaven van Rome. Het ministerie weigert David inlichtingen te verschaffen over de bendeleider, Ali Aboud (Miano), waarop David het recht in eigen hand neemt. Eerst gaat hij trainen om in conditie te komen, schaaft zijn combattechnieken bij en spoort Ali Aboud op in de Libanon om wraak te nemen. Het scenario van Mervym Emerys, Brian D. Jeffries en Ann Narus staat bol van de clichés, de film is met een ultralaag budget geproduceerd zodat hij niet aan te zien is en het spel is houterig. Het camerawerk is van Mark Harris. Ook bekend als HELDEN USA 4.

Viper

1987 | Erotiek, Actiefilm

Verenigde Staten 1987. Erotiek van Peter Maris. Met o.a. Linda Purl, James Tolkan, Jeff Kober, Chris Robinson en Ken Foree.

Purl's echtgenoot werkt voor de geheime dienst en ze ziet hoe hij door een autobom wordt opgeblazen. Ze vindt in zijn bureau een streng geheim dossier, waaruit blijkt dat zijn afdeling zich met aanslagen in Amerika bezighoudt, waarvan naderhand Arabische terroristen de schuld krijgen. Als zij een en ander aan de kaak wil stellen met behulp van een gerenommeerde journalist, blijkt deze laatste een verklikker van de geheime groep die aangevoerd wordt door kolonel Tolkan, die verantwoordelijk is voor de moord op haar echtgenoot. Een clichématige actiefilm met slecht dialoog. Tijdspassering voor kritiekloze kijkbuisverslaafden.

Land of Doom

1985 | Sciencefiction, Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten/Turkije 1985. Sciencefiction van Peter Maris. Met o.a. Deborah Rennard, Garrick Dowhen, Daniel Radell, Frank Garret en Aykut Duz.

Een vrouwelijke krijger en haar strijdmakkers vechten tegen de barbaren nadat een kernoorlog de Aarde in een woestenij heeft veranderd. Kan opgeborgen worden met het etiket 'slecht aftreksel van MAD MAX' en mag vergeten worden. Ook bekend als RAIDERS OF DEATH.

Delirium

1980 | Thriller

Verenigde Staten 1980. Thriller van Peter Maris. Met o.a. Debi Chaney, Turk Cekovsky, Terry ten Broek, Barron Winchester en Bob Winters.

Een studente (Chaney), wier kamergenootje afschuwelijk werd vermoord, gaat op onderzoek uit en stuit op een geheime, para-militaire moordbrigade, die wordt geleid door een krankzinnige Vietnamveteraan. Deze goedkope, onaangename thriller is druk in de weer om geweld en seks zo diepgaand mogelijk te exploiteren. Een ziekelijk werkje.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Peter Maris op televisie komt.

Reageer