Dimitri Verhulst

Auteur

Dimitri Verhulst is auteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Engel

2019 | Drama

België/Nederland/Senegal 2019. Drama van Koen Mortier. Met o.a. Vincent Rottiers, Fatou N'Diaye, Paul Bartel, Aïcha Cissé en Ndiaga Mbow.

Gevallen wielerheld Thierry en prostituee Fae ontmoeten elkaar in Senegal tijdens een magische nacht. Twee verloren zielen zijn het, die elk hun lichaam aan de wereld hebben geschonken. Ze beloven elkaar eeuwige trouw, maar als Thierry naar de drugs grijpt gaat het mis. Poëtisch noodlotsdrama waarin regisseur Koen Mortier (Ex Drummer) 106 minuten lang uitpakt met inventieve shots, beeldrijm, koortsdromen en bombastische muziek. Een indrukwekkend schouwspel, maar wie Thierry en Fae echt zijn, of willen zijn, komen we nooit te weten. Naar het boek 'Monoloog van iemand die het gewoon werd tegen zichzelf te praten' van Dimitri Verhulst, die zich baseerde op de tragische dood van de Belgische wielrenner Frank Vandenbroucke.

Problemski Hotel

2015 | Drama

België 2015. Drama van Manu Riche. Met o.a. Tarek Halaby, Evgenia Brendes en Lydia Indjova.

Een gigantische kerstboom wordt in een Brussels asielzoekerscentrum van hot naar her gesleept zonder ogenschijnlijk einddoel: symbolisch voor wat er met de vluchtelingen zelf gebeurt, aldus regisseur Manu Riche. In zijn theatrale bewerking van de gelijknamige roman van Dimitri Verhulst toont hij het falen van het systeem aan de hand van Bipul: een jongeman die geen flauw benul heeft waar hij vandaan komt, en dus ook niet weet waar hij heen wilt. Te gekunsteld en afstandelijk om echt te raken, maar tevens een actueel en belangwekkend drama.

De helaasheid der dingen

2009 | Drama, Biografie

België/Nederland 2009. Drama van Felix Van Groeningen. Met o.a. Valentijn Dhaenens, Koen De Graeve, Pauline Grossen, Johan Heldenbergh en Natali Broods.

Geslaagde verfilming van Dimitri Verhulsts gelijknamige, semiautobiografische roman, over opgroeien met een dronkenlap van een vader - en drie even zatte ooms - in het Oost-Vlaamse gat Reetveerdegem. De nostalgische verteller is gelukkig gebleven, evenals de opeenvolging van hilarische herinneringen aan oa de Tour de France voor alcoholisten - een groene trui voor de koning van de ad fundum - darten met biljartkeus en Roy Orbison luisteren bij de Iraanse buren. Platvloers, maar bovenal een prachtig, poëtisch portret van een ogenschijnlijk uitzichtloze jeugd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dimitri Verhulst op televisie komt.

Reageer