Mireille Dansereau

Regisseur

Mireille Dansereau is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Le sourd dans la ville

1988 | Film noir, Drama

Canada 1988. Film noir van Mireille Dansereau. Met o.a. Béatrice Picard, Guillaume Lemay-Thivierge, Angèle Coutu, Pierre Thériault en Han Masson.

Een vrouw, die zich duidelijk niet thuisvoelt in een dergelijk milieu, is beland in een deprimerend hotel waarin een bonte verzameling ellendelingen, verslaafden en schilderachtige figuren woont. Zo ook een joch die aan een ongeneeslijke ziekte lijdt. Deze laatste raakt bevriend met Florence, de vrouw, maar niet in die mate dat zij hem ervan kan weerhouden zelfmoord te plegen. Bewerkt naar de niet erg opwekkende roman van Marie- Claire Blais. Deze film laat de kijker onverwachts de meer duistere kanten van Canada ontdekken. Tot en met de smartekreet van een kind aan het slot is het een beeldend en uitermate expressionistisch eerbetoon aan de schilder Edward Munch.

J'me marie, J'me marie pas

1973 | Documentaire

Canada 1973. Documentaire van Mireille Dansereau.

Een portret van vier vrouwen over hun houding ten opzichte van het huwelijk. Een gescheiden vrouw weigert het moederschap en een nieuw huwelijk. Een ongehuwde moeder verwerpt de duurzaamheid van het huwelijk. Een huismoeder verklaart dat ze haar evenwicht in het huwelijk heeft gevonden. Een vrije vrouw ziet het huwelijk als een overbodig instituut, voedt haar kind op en werkt, terwijl haar vriend een 'huisman' is. Levendige gesprekken vol emotionaliteit en waarheid dankzij de intelligentie en de gevoeligheid van deze regisseuse en scenarioschrijfster.

La Vie Rêvée

1972 | Komedie

Canada 1972. Komedie van Mireille Dansereau. Met o.a. Liliane Lemaitre-Auger, Véronique le Flaguais, Jean-Fran[KA12]cois Guité, Guy Foucault en Marc Messier.

Een meisje verbergt haar droomleven voor de omgeving. Ze werkt bij een filmmaatschappij, en de man voor wie zij zich interesseert heeft daar ook zijn werkterrein. Als de liefde op afstand echter wordt omgezet in een realiteit (de man wordt uitgenodigd voor een bezoek aan haar appartement) gebeuren er onverwachte dingen. Een vrolijke, romantische liefdesfilm.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mireille Dansereau op televisie komt.

Reageer