Pia Degermark

Acteur

Pia Degermark is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

The Vampire Happening

1974 | Horror, Erotiek

Duitsland 1974. Horror van Freddie Francis. Met o.a. Betty Williams, Thomas Hunter, Ivor Murillo, Ferdy Mayne en Pia Degermark.

Een Hollywood-actrice erft een kasteel in Transsylvanië en wekt ongewild een vampier die sprekend op haar voorvaderen lijkt. Deze pijnlijke cocktail van seks, slechte grappen en slecht acteerwerk bevat ook een scène waarin Mayne verschijnt als Graaf Dracula in een helicopter, waarschijnlijk geïnspireerd door THE FEARLESS VAMPIRE KILLERS van Polanski.

The Looking Glass War

1970 |

Verenigd Koninkrijk 1970. Frank Pierson. Met o.a. Christopher Jones, Pia Degermark, Ralph Richardson, Anthony Hopkins en Paul Rogers.

Een vervelende filmversie van John Le Carrès bestseller met Jones die zijn leven riskeert om een raket in Oost-Berlijn te fotograferen. Een goede gelegenheid om de gelaatsstructuur van de hoofdrolspelers te bestuderen, want de uitdrukkingen veranderen nooit.

Elvira Madigan

1967 | Romantiek, Drama

Zweden 1967. Romantiek van Bo Widerberg. Met o.a. Pia Degermark, Thommy Berggren, Lennart Malmen, Cleo Jensen en Nina Widerberg.

Luitenant Sparre (Berggren) is uit liefde voor koorddanseres Elvira (Degermark) uit het leger gedeserteerd en vlucht met haar de bossen in. Na een zomer in volmaakte harmonie gaan isolement, honger en geldgebrek zich wreken en kiezen ze voor gezamenlijke zelfmoord. Een waargebeurde, tragische romance uit de negtiende eeuw kreeg van Widerberg een aandachtige spelregie en lyrische impressionistische kleurenfotografie (waarvan op de beeldbuis veel werking verloren zal gaan). Dergermark kreeg in Cannes de prijs als Beste Actrice. Mozart werd hiermee een succesvol filmcomponist, `Pianoconcert No 21` bleef jarenlang bekend als ELVIRA MADIGAN-muziek. Elvira`s stem is van Yvonne Ingdal en Nina Widerberg leende haar stem aan Cleo`s dochter (Cleo werd vertolkt door Jensen). Het scenario is van regisseur Widerberg naar de ballade van Johan Lindström Saxon. Noelle Gilmour deed de scenariobwerking voor de Engelstalige versie. Het camerawerk is van Jörggen Persson. Eastmancolor, Mono.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pia Degermark op televisie komt.

Reageer