Jürgen Winkelblech

Editor

Jürgen Winkelblech is editor.
Er zijn 3 films gevonden.

Bankraub für Anfänger

2012 | Komedie, Misdaad

Duitsland 2012. Komedie van Claudia Garde. Met o.a. Wolfgang Stumph, Steffi Kühnert en Edgar Selge.

Hoe kan een bankier met zijn klanten in het reine komen nadat hij hun beleggingen heeft verkwanseld? In de Krimikomödie Bankroof voor beginners probeert bankier Wolf (Stumph) zijn verliezen te compenseren met een kraak, en wel bij zijn eigen bank. Liefhebbers van het in de Heimat gekoesterde Krimikomödiefernsehfilm-genre worden op de wenken bediend met inschikkelijke personages die net buiten de realiteit van alledag een alledaagse realiteit neerzetten waar het leven is gevrijwaard van al te serieuze besognes. Gefilmd op locatie in Berlijn.

Es ist nicht vorbei

2011 | Thriller

Duitsland 2011. Thriller van Franziska Meletzky. Met o.a. Anja Kling, Ulrich Noethen en Tobias Oertel.

Was hij het of niet? In neuroloog Wolfgang Limberg denkt muzieklerares Carola Weber de arts annex folteraar te herkennen uit haar horrortijd in de beruchte DDR-vrouwengevangenis Hoheneck. Daar was de pianiste in 1988 beland omdat zij de communistische heilstaat wilde ontvluchten. Maar is Limberg die man wel? Carola heeft indertijd hoge doses geestverwoestende chemicaliën ingespoten gekregen - is haar getuigenis überhaupt betrouwbaar? Op scenario- en regievlak al akelig effectieve psychothriller over verlate repercussies van een klassiek links wurgregime krijgt nog een meerwaarde door subliem spel van Kling en Noethen.

Autumn Gold

2010 | Documentaire, Biografie, Drama, Sportfilm

Duitsland/Oostenrijk 2010. Documentaire van Jan Tenhaven.

Charmant portret van vijf hoogbejaarde atleten, allemaal ver boven de tachtig, die zich voorbereiden op de WK voor senioren in het Finse Lahti. In de herfst van hun leven strijden ze niet alleen tegen elkaar - al is de Oostenrijkse Alfred de enige deelnemer in de categorie 'mannen boven de honderd jaar' - maar vooral ook tegen de aftakeling. Hun hoge leeftijd blijkt echter maar weinig belemmeringen te vormen. Meermaals bekroond, onder meer door de jeugdjury op het International Documentary Film Festival Amsterdam.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jürgen Winkelblech op televisie komt.

Reageer