Maynard Eziashi: cast.
Er zijn 10 films gevonden.

Anansi

2002 | Drama

Duitsland 2002. Drama van Fritz Baumann. Met o.a. George Quaye, Naomie Harris, Jimmy Akingbola, Maynard Eziashi en Chrys Koomson.

When Brendan Met Trudy

2000 | Romantiek, Komedie, Drama

Ierland​/​​Verenigd Koninkrijk 2000. Romantiek van Kieron J. Walsh. Met o.a. Peter McDonald, Flora Montgomery, Marie Mullen, Pauline McLynn en Don Wycherley.

When Harry met Sally is slechts één film waar de Ierse schrijver Roddy Doyle (The Commitments, The van) aan gedacht heeft bij het schrijven van deze romantische komedie. Brendan (McDonald) is een leraar, filmfan en een watje. Trudy (Montgomery) is zijn tegenpool: charmant, onconventioneel en... een dief. Al gauw gaat het koppel 's nachts naar de film of uit stelen. Brendan voelt zich tijdens hun avonturen in allerlei films beland. De hoofdacteurs zijn perfect op elkaar ingespeeld in When Brendan met Trudy, en grappig op een bescheiden Ierse manier.

Der Kapitän - Zwischen den Fronten

1997 | Avonturenfilm

Duitsland 1997. Avonturenfilm van Erhard Riedlsperger. Met o.a. Robert Atzorn, Jophi Ries, Jürgen Tarrach, Angelika Hartung en Doreen Jacobi.

When Harry met Sally is slechts één film waar de Ierse schrijver Roddy Doyle (The Commitments, The van) aan gedacht heeft bij het schrijven van deze romantische komedie. Brendan (McDonald) is een leraar, filmfan en een watje. Trudy (Montgomery) is zijn tegenpool: charmant, onconventioneel en... een dief. Al gauw gaat het koppel 's nachts naar de film of uit stelen. Brendan voelt zich tijdens hun avonturen in allerlei films beland. De hoofdacteurs zijn perfect op elkaar ingespeeld in When Brendan met Trudy, en grappig op een bescheiden Ierse manier.

Ace Ventura: When Nature Calls

1995 | Komedie

Verenigde Staten 1995. Komedie van Steve Oedekerk. Met o.a. Jim Carrey, Ian McNeice, Simon Callow, Maynard Eziashi en Bob Gunton.

In de briljante openingsscène zien we huisdieren-detective Ace Ventura (Carrey) zijn leven tussen de bergpieken wagen om een wasbeertje te redden. Tevergeefs. Het dier valt in het ravijn en Ace houdt het voor gezien: geen opwindend pet detective leven meer voor hem, maar diepe meditatie. Gelukkig laat hij zich uit zijn boeddhistische stilte halen om het vermiste heilige dier van de Afrikaanse Wachati-stam te zoeken. Dit tweede deel is iets minder verrassend en leuk dan het origineel, maar nog steeds verplichte kost voor liefhebbers van intens flauwe humor.

A Good Man in Africa

1994 | Komedie

Verenigde Staten 1994. Komedie van Bruce Beresford. Met o.a. Colin Friels, Sean Connery, Joanne Whalley, John Lithgow en Diana Rigg.

Plompe film, gesitueerd in een denkbeeldig Westafrikaans land. De hoofdpersoon is Morgan Leafy (Friels), een louche ambtenaar van de Britse ambassade. Morgan gaat plichtsgetrouw van zijn zwarte Afrikaanse minnares naar Celia (Whalley-Kilmer), de eega van de charismatische lokale presidentskandidaat Sam (Gossett). De komische mogelijkheden van dat personage en die rol gaan echter aan Friels voorbij. Regisseur Beresford moet getwijfeld hebben: is dit nu eigenlijk een klucht met Lithgow als een hoogdravende Britse ambassadeur of een satire die Gossett portretteert als een opportunistische haai die het geld voor ontwikkelingshulp achterover wil drukken? Slechts één man houdt de film overeind: een gepolijste, beginselvaste, energieke Connery als Schotse arts, maar hij komt veel te weinig aan. Naar de gelijknamige roman van William Boyd, in Dolby-sound. Het camerawerk is van Andrzej Bartkowiak.

Bopha!

1993 | Drama

Verenigde Staten 1993. Drama van Morgan Freeman. Met o.a. Danny Glover, Malcolm McDowell, Alfre Woodard, Marius Wyers en Maynard Eziashi.

De apartheid had Zuid-Afrika in 1980 nog zwaar in zijn greep. Micah (Glover) is een zwarte politieman die de wet en de orde voor zijn blanke bazen handhaaft. Hij heeft in zijn witte broodheren een blind vertrouwen. Zijn vrouw Rosie (Woodard) heeft echter in de gaten hoe hun zoon Zweli (Eziashi) in op stand komt tegen de onderworpenheid van zijn ouders en de apartheid in het algemeen.

Twenty-one

1991 | Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1991. Drama van Don Boyd. Met o.a. Sophie Thompson, Rufus Sewell, Jack Shepherd, Patrick Ryecart en Maynard Eziashi.

Waarschijnlijk wilde scenarist/regisseur Don Boyd met Twenty-one de leegheid van het leven aantonen; maar om dat te benadrukken met leegheid, oppervlakkigheid, en dus saaiheid, is erg gewaagd. Katie is een hedoniste met weinig meer activiteiten dan het omgaan met junkie Bobby en de trieste Jack en het versieren van anderen. Patsy lijkt om sympathie te vragen door soms recht in de camera te kijken, maar dat heeft weinig zin. De truc wijst er slechts sterker op dat Twenty-one een mislukte naäper is van Alfie, die tenminste op originaliteit kon bogen.

Twenty One

1991 | Komedie, Erotiek

Verenigd Koninkrijk 1991. Komedie van Don Boyd. Met o.a. Patsy Kensit, Jack Shepherd, Patrick Ryecart, Maynard Eziashi en Rufus Sewell.

Een 21-jarig Engels meisje denkt nog eens na over de gebeurtenissen die haar ertoe hebben gebracht naar New York te emigreren. Over de hoofdrolspelers in dit afmakertje valt helaas weinig positiefs te vertellen.

Hallelujah Anyhow

1991 | Drama, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1991. Drama van Matthew Jacobs. Met o.a. Dona Croll, Keith David, George Harris, Maynard Eziashi en Sylvester Williams.

Het geloof en het huwelijk van een zwarte dominee komen op het spel te staan wanneer ze haar ex-minaar uit Jamaica tegenkomt. Gevoelig scenario van Jamaicaanse dichter Jean Breeze en regisseur Jacobs brengt efficiënt de innerlijke problemen van een ongewone heldin op de voorgrond. Mooie vertolkingen van de in Jamaica geboren Croll en de Amerikaanse acteur David.

Mister Johnson

1990 | Komedie, Historische film, Drama

Verenigde Staten 1990. Komedie van Bruce Beresford. Met o.a. Beatty Edney, Denis Quilley, Nick Reding, Beatie Edney en Edward Woodward.

Een jonge klerk tracht in 1923 in Nigeria de onbuigzame grenzen van zijn koloniale betrekking te overschrijden. Daarvoor helpt hij zijn blanke baas, een Britse gezagshebber, bij het aanleggen van een weg om hun kleine voorpost te verbinden met de buitenwereld. Een goed gemaakte film waarin kapitalisme en kolonialisme vervlochten werden.