Frank Reicher: regie, cast en scenario.
Er zijn 18 films gevonden.

Kiss Tomorrow Goodbye

1950 | Misdaad, Thriller, Drama

Verenigde Staten 1950. Misdaad van Gordon Douglas. Met o.a. James Cagney, Barbara Payton, Helena Carter, Luther Adler en William Frawley.

Vlak na de klassieke gangsterfilm White Heat mocht James Cagney zijn ding opnieuw doen: de gewetenloze vuilak uithangen. Het publiek, kennelijk tijdelijk verzadigd, negeerde Kiss Tomorrow Goodbye rijkelijk. Terwijl Cagney niet minder - zoals een collega het uitdrukte - speelt als een 'bunch of firecrackers going off all at once'. Veel vuiger dan Cagney's personage Ralph Cotter zie je ze niet. Cotter breekt met geweld uit de gevangenis, vestigt zich in een klein stadje, krijgt controle over corrupte agenten, koopt politici om, slaat zijn 'vriendin' (Payton, door Cagney zelf gecast) en moordt er op los. Wie speelt met vuurwerk...

Carson City Raiders

1948 | Western

Verenigde Staten 1948. Western van Yakima Canutt. Met o.a. Allan 'Rocky' Lane, Eddy Waller, Frank Reicher, Beverly Jons en Hal Landon.

Een uitstekende aflevering uit de Rocky Lane-westernserie. De held neemt het op tegen een bende die een vervoersbedrijf onder controle wil krijgen. Dit is een van de weinige films die Canutt regisseerde. Deze fantastische stuntman was meestal assistent- regisseur voor actiescènes, zoals in BEN HUR.

The Jade Mask

1945 | Mysterie

Verenigde Staten 1945. Mysterie van Phil Rosen. Met o.a. Sidney Toler, Mantan Moreland, Edwin Luke, Janet Warren en Edith Evanson.

De zoveelste film in de snel aftakelende 'Charlie Chan'-serie. Ditmaal gaat het om de jacht op een moorddadig echtpaar, dat gebruik maakt van vermommingen en bedotterij om te doen voorkomen alsof hun slachtoffers nog altijd in leven zijn. Zie ook: 'Charlie Chan'-serie.

Captain America

1944 | Sciencefiction, Actiefilm

Verenigde Staten 1944. Sciencefiction van John English en Elmer Clifton. Met o.a. Dick Purcell, Lorna Gray, Lionel Atwill, Charles Trowbridge en Russell Hicks.

Serial in vijftien hoofdstukken. Purcell speelt de titelrol, opnieuw een stripfiguur, waarvan Republic voor een serial gebruik van maakt. Atwill is de geleerde schurk Dr. Maldor, met de schuilnaam The Scarab. Moorden genoeg: de man vult er zijn zakken mee. Purcell moet aan die praktijken een eind maken. Niet minder dan zeven man schreven het scenario. Howard en Theodore Lydecker zorgden voor de speciale effecten en John MacBurnie deed het camerawerk. Purcell, geboren in 1908, maakte zijn filmdebuut in 1935 en stierf in april 1944 aan een hartaanval. Enkele films werden pas na zijn dood uitgebracht.

Nazi Agent

1942 | Oorlogsfilm, Thriller

Verenigde Staten 1942. Oorlogsfilm van Jules Dassin. Met o.a. Conrad Veidt, Anne Ayars, Dorothy Tree, Frank Reicher en Sidney Blackmer.

Veidt speelt twee tweelingbroers: de een een vredelievende Amerikaan, de ander een medewerker van de nazi's. Wanneer de laatste de eerste door chantage tot spionage dwingt, doodt de goede Veidt de slechte en neemt vervolgens zijn plaats in. Een traag, nogal saai verhaal dat veel beter had kunnen zijn. Dassins debuut; goed camerawerk van Harry Stradling.

Underground

1941 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1941. Oorlogsfilm van Vincent Sherman. Met o.a. Jeffrey Lynn, Philip Dorn, Kaaren Verne, Mona Maris en Frank Reicher.

Een aangrijpend verhaal over een Duitse ondergrondse beweging waarin Dorn (het Hollywood-pseudoniem van Frits van Dongen) zijn activiteiten geheim moet houden voor zijn broer Lynn, een Wehrmachtsoldaat. Kosleck is een doortrapte nazi-schurk.

South of the Border

1939 | Western

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1939. Western van George Sherman. Met o.a. Gene Autry, Smiley Burnette, June Storey, Lupita Tovar en Mary Lee.

Autry en Burnette krijgen de opdracht van de Amerikaanse overheid om een revolutie in Mexico in de kiem te smoren. Een ietwat mager uitgevallen Autry-film. Wel zien we enkele bekende westerngezichten en horen we een stuk of wat liedjes.

The Emperor's Candlesticks

1937 | Romantiek, Thriller, Drama

Verenigde Staten 1937. Romantiek van George Fitzmaurice. Met o.a. William Powell, Luise Rainer, Robert Young, Maureen O'Sullivan en Frank Morgan.

Romance en intrige in Rusland tussen Powell en Rainer, beiden spion, maar aan verschillende zijden. Rijke aankleding. Scenario van Monckton Hoffe en Harold Goldman naar de gelijknamige roman van Baroness Orczy. Camerawerk van Harold Rosson.

Rendezvous

1935 | Komedie

Verenigde Staten 1935. Komedie van William K. Howard. Met o.a. William Powell, Rosalind Russell, Binnie Barnes, Lionel Atwill en Cesar Romero.

Goede WO I-intrige met Powell, die kantoorwerk moet doen in plaats van vechten aan het front. Hij loopt tegen een berucht spionage-netwerk aan. Russells kluchtige rol is hier slechts hinderlijk. Scenario van Bella Spewack, Samuel Spewack, P.J. Wolfson en George Oppenheimer naar de roman van Herbert O. Yardley American Black Chamber. Camerawerk van William Daniels.

Return of the Terror

1934 | Horror

Verenigde Staten 1934. Horror van Howard Bretherton. Met o.a. Mary Astor, Lyle Talbot, John Halliday, Frank McHugh en Irving Pichel.

Een wetenschapper probeert zich krankzinnig voor te doen om onder beschuldiging van moord vandaan te komen. Hij vlucht naar een sanatorium, waar opnieuw een moord gebeurt. Mysterieuze misdaadfilm, goed van opzet. Voor horror- en thrillergekken.

The Son of Kong

1933 | Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1933. Actiefilm van Ernest B. Schoedsack. Met o.a. Robert Armstrong, Helen Mack, Frank Reicher en Victor Wong.

The Son of Kong werd razendsnel na het kingsize succes van King Kong (1933) geproduceerd, door hetzelfde filmteam. Het verhaal is gekunsteld vanwege het afraffelen met dollars in de ogen: de verwoestingen die zijn reuzenaap in New York aanbracht leveren Carl Denham (Armstrong) zo veel schadeclaims op, dat hij het geboorte-eiland van King Kong eens op gaat zoeken. Hier vindt hij prins Kong, een teddy-aap.

King Kong

1933 | Avonturenfilm, Fantasy

Verenigde Staten 1933. Avonturenfilm van Merian C. Cooper en Ernest B. Schoedsack. Met o.a. Fay Wray, Robert Armstrong, Bruce Cabot, Frank Reicher en Noble Johnson.

Actrice Ann Darrow (Wray) wordt ingehuurd om een rol te spelen in een film die wordt opgenomen op een mysterieus eiland. De location scouts hebben hun werk niet goed gedaan: er wonen daar gevaarlijke inboorlingen. Die kidnappen Ann om haar te offeren aan de gigantische aap Kong. Maar Kong wordt verdoofd, gevangen en meegenomen naar New York, met de bekende tragische gevolgen. IJzersterke klassieker, nauwelijks gedateerd. Ondanks Peter Jacksons gebruik van prachtige special effects volgens velen nog steeds beter dan de remake uit 2005. De muziek van Max Steiner zette een standaard voor filmmuziek.

Before Dawn

1933 | Drama, Mysterie

Verenigde Staten 1933. Drama van Irving Pichel. Met o.a. Warner Oland, Dorothy Wilson, Stuart Erwin, Jane Darwell en Dudley Digges.

Routinewerkje: aardig gespeeld verhaal over een paranormaal begaafd meisje dat het geheim van een spookhuis oplost. Goede bezetting, vooral Oland, Erwin en Darwell.

Scarlet Dawn

1932 | Drama, Komedie, Historische film

Verenigde Staten 1932. Drama van William Dieterle. Met o.a. Nancy Carroll, Lilyan Tashman, Guy Kibbee, Sheila Terry en Frank Reicher.

De Russische revolutie als exotisch drama, met Fairbanks als wellustige officier. Veel regievondsten van Dieterle, die nooit als zodanig opvallen. Suggestieve beelden van Ernst Haller. Naar Mary McCall, Jr's novelle Revolt. Een breed uitgesponnen verslag van de gebeurtenissen in 1917, met een orgie die je zal heugen! Scenario van Niven Busch en Erwin Gelsey.

Wir schalten um auf Hollywood

1931 | Muziek

Verenigde Staten​/​​Duitsland 1931. Muziek van Frank Reicher. Met o.a. Paul Morgan, Egon von Jordan, Heinrich George, Dita Parlo en Gustav Fröhlich.

In deze film reist de indertijd zeer populaire komiek Paul Morgan naar Hollywood. Een Oostenrijkse acteur (Jordan) die daar kleine rollen speelt, introduceert hem in het filmwereldje. In de studio's ontmoet hij beroemde Amerikaanse sterren, die daar net opnames maken. De film heeft geen verhaal. Hij maakt vooral indruk door de vele beroemde sterren van weleer. Paul Morgan mocht het Derde Rijk niet overleven. Hij stierf in 1938 in het concentratiekamp Buchenwald.

Anna Christie

1930 | Drama

Verenigde Staten 1930. Drama van Jacques Feyder. Met o.a. Greta Garbo, Theo Shall, Hans Junkermann en Salka Steuermann-Viertel.

Anna Christophersens (Garbo) vader Chris (Junkermann) is een doodgewaande zeevaarder, die na vijftien jaar weer opduikt. Hij is blij zo'n knappe dochter aan te treffen, maar weet niet dat zij zich in leven heeft moeten houden met prostitutie en dat ze gedesillusioneerd is en zat heeft van mannen. De Duitstalige versie werd op verzoek van Garbo gelijktijdig met de Engelse versie van Clarence Brown gemaakt, omdat zij niet tevreden was met het gebrekkige Engels dat zij sprak. De Duitse cast speelt iets minder goed dan de Amerikaanse, maar het resultaat is toch aardig en de film is een cinematografisch curiosum. Het scenario is van Frank Reicher en Walter Hasenclever naar een toneelstuk van Eugene O'Neill. Het camerawerk is van William Daniels.

Anna Christie

1930 | Drama

Verenigde Staten​/​​Duitsland 1930. Drama van Clarence Brown en Jacques Feyder. Met o.a. Greta Garbo, Charles Bickford, Marie Dressler, Lee Phelps en George F. Marion.

Garbo is indrukwekkend in haar eerste sprekende film als de jonge vrouw met een duister verleden die op zeeman Bickford verliefd wordt; hij wil met haar trouwen en dan komt de waarheid naar voren. Naar het toneelstuk van O`Neill (1888-1935). De film is nogal statisch. Werd eerder verfilmd in 1923 met Blanche Sweet. Scenario van Frank Reicher en Walter Hasenclever. Camerawerk van William Daniels.

The Storm

1916 | Western

Verenigde Staten 1916. Western van Frank Reicher. Met o.a. Blanche Sweet, Thomas Meighan, Theodore Roberts, Richard Sterling en Chandler House.

Een drama over de relatie tussen een meisje en een predikant, Sweet en Meighan, naar een verhaal van Leighton Osmun en Beatrice C. DeMille. Deze film heeft niets te maken met de drie gelijknamige films die later zijn gemaakt.