Ivan Pyriev

Regisseur

Ivan Pyriev is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Bratia Karamazov

1970 | Drama

SU 1970. Drama van Ivan Pyriev. Met o.a. Lionella Pyrieva, Svetlana Korkochko, Mikhail Oulianov, Kirill Lavrov en Andraï Miakov.

Een logge, zeer getrouwe verfilming van de klassieke roman van Dostojewski. Regisseur Pyriev overleed kort na de opnames, en de film werd voltooid door twee medewerkers die, vermoedelijk uit piëteit voor de overledene, niet durfden te knippen in het filmmateriaal; vandaar de extreme langdradigheid van het toch al zwaar op de hand liggende materiaal.

Idiot

1958 | Drama

SU 1958. Drama van Ivan Pyriev en Ivan Pyryev. Met o.a. Yulia Borisova, Yuri Yakovlev, Nikita Podgorny, Leonid Parkhomenko en R. Maximova.

Een nauwgezette, bijna bezielde verfilming van het eerste deel van de gelijknamige roman van Dostojevsky over een gekwelde ziel en zijn merkwaardige relaties met anderen.

V sjest tsjasov vetsjera posle voiny

1944 | Komedie, Muziek

SU 1944. Komedie van Ivan Pyriev. Met o.a. Marina Ladynina, Jevgeni Samoilov en Ivan Ljoebeznov.

Een romantische, muzikale komedie over twee soldaten en hun vriendinnen die elkaar weer terugvinden in Moskou op de dag van de overwinning. De boodschap van de film was dat - een half jaar vóór de Duitse capitulatie - de uiteindelijke overwinning een vaststaand feit was. Het was een van de zeldzame komedies in een tijd dat propagandistische en realistische films meer gewenst waren. Stalinprijs-winnaar.

Gosudarstvennyi chinovnik

1930 | Avonturenfilm

SU 1930. Avonturenfilm van Ivan Pyriev. Met o.a. Maksim Shtraukh, L. Nenasheva, N. Rogozhin en L. Yurenev.

Misdaadthriller met satirische elementen. Appolon Fokin, de kassier van een staatsbedrijf, wordt beroofd. Hij verzet zich echter en als de gangsters vluchten laten ze het geld in een zak achter. Fokin probeert het geld zelf te verduisteren, maar de misdadigers vallen opnieuw aan. Deze keer ontwapent de kassier hen en hij geeft het geld aan het bedrijf terug. Fokin wordt een gevierd held, maar tijdens het proces wordt hij door zijn aanvallers verraden, zodat ze samen in de gevangenis terecht komen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ivan Pyriev op televisie komt.

Reageer