Yoshie Nakagawa

Acteur

Yoshie Nakagawa is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Jujiro

1928 | Drama

Japan 1928. Drama van Teinosuke Kinugasa. Met o.a. Akiko Chihaya, Junosuke Bando, Misao Seki, Ippei Soma en Yoshie Nakagawa.

Een tragedie over een jongeman die verliefd wordt op een prostituée en die, in een poging om haar te verdedigen, in een gevecht een man doodt. Zijn zuster neemt hem in bescherming en doodt per ongeluk een detective die haar komt ondervragen. Samen nemen ze de vlucht. Een typisch Japanse tragedie, door zwijgende film-trekjes nog eens extra aangedikt. Engelse titel: CROSSWAYS.

Kurutta ippeiji

1926 | Drama, Experimenteel

Japan 1926. Drama van Teinosuke Kinugasa. Met o.a. Masao Inoue, Yoshie Nakagawa, Ayako Iijima, Hirishi Nemoto en Misao Seki.

Het is bijna onmogelijk het verhaal van deze film na te vertellen. Het drama speelt zich af binnen de muren van een gesticht en volgt de pathetische pogingen van een oude zeeman (Inoue) om zijn vrouw (Nakagawa) te bevrijden, die was opgesloten na een poging om zichzelf en haar baby te verdrinken. Met dit doel wist hij een baan als verpleger in het gesticht te krijgen. Hij droomt van hun vroegere gelukkige leven en raakt betrokken bij een opstand. Zondermeer een parel van een expressionistische film, erg revolutionair voor zijn tijd. De hele film door wordt de kijker geconfronteerd met tralies. Gemaakt zonder dialogen en met een zeer bewegelijke camera. Het scenario is van Yasunari Kawabata en Teinsuka Kinugasa, die de film produceerde. Het camerawerk is van Kohei Sugiyama. Deze zwijgende film werd lang als verloren beschouwd totdat de regisseur in de schuur van zijn huis een kopie ontdekte. In de jaren 1960 deed hij de montage opnieuw en voorzag hij de film van een soundtrack en kreeg hem internationaal uitgebracht als A PAGE OF MADNESS. Ook bekend als A CRAZY PAGE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yoshie Nakagawa op televisie komt.

Reageer