Ota Sklenčka

Acteur

Ota Sklenčka is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Experiment Eva

1986 | Drama

Servië en Montenegro 1986. Drama van Jaroslav Balik. Met o.a. Magda Wollejko, Josef Abrhám, Ota Sklenčka, Viktor Preiss en Hanna Bieluszko.

Eva, 30 jaar oud en lerares, die zes jaar in haar gezin heeft geleefd, neemt een baan op een school aan en probeert haar nieuwe problemen de baas te worden. Zij beziet haar pedagogische taak nu vanuit een andere gezichtshoek en heeft zware kritiek op haar conformistische echtgenoot. Dit portret van een vrijgevochten vrouw met Beethoven's negende op de achtergrond doet nogal pretentieus aan.

Prodloužený čas

1984 | Komedie

Servië en Montenegro 1984. Komedie van Jaromil Jireš. Met o.a. Mil[KA5]os Kopecký, Tatána Fischerová, Petr Čepek, Ota Sklenčka en Jana Ditětová.

Milde, ironische film over een beminde, brave en oppassende professor in de kunstgeschiedenis (Kopecký), die voor een maagaandoening in het ziekenhuis moet worden opgenomen. Daar wordt vastgesteld dat hij aan kanker lijdt en dat de kans op herstel gering is. Kopecký, die niets meer te verliezen heeft gaat doen waar hij zin in heeft, en zegt wat hij op zijn hart heeft; hij trouwt met de veel jongere Fischerova, die wel wat ziet in de ouder wordende, wijze heer. Onderhoudend en grappig, maar wel wat oppervlakkig, inclusief de goede afloop: hij geneest toch. Het scenario is van Jaromil Jiriš en Marta Kadlečiková. De fotografie is van Jaroslav Kučera.

Sny o Zambezi

1983 | Drama, Actiefilm

Servië en Montenegro 1983. Drama van Stanislav Strnad. Met o.a. Oldřich Kaiser, Svatopluk Skopal, Kateřina Macháčková, Ota Sklenčka en Jaroslav Moučka.

Racekampioen Pavel veroorzaakt een dodelijk ongeluk en wordt veroordeeld; maar zelfs in de gevangenis droomt hij van een Afrikaanse rally. Na zijn vrijlating stuit hij op wantrouwen van de kant van zijn vroegere clubgenoten en hij raakt betrokken bij ordinaire berovingspraktijken. Om een eerlijk leven te kunnen beginnen moet hij zijn Afrikaanse droom opgeven. De film, die overduidelijk bedoeld is voor een jeugdig publiek, staat helaas bol van de moraliserende kreten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ota Sklenčka op televisie komt.

Reageer