Oscar Castro

Acteur

Oscar Castro is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Chili con carne

1999 | Komedie

Frankrijk 1999. Komedie van Thomas Gilou. Met o.a. Antoine de Caunes, Valentina Vargas, Gilbert Melki, Jean-Yves Lafesse en Tara Romer.

Stijve Fransman Claude (De Caunes) werkt voor een Amerikaanse multinational. Hij is een saaie vent, die niet alleen zijn werk tot in de puntjes geregeld heeft, maar ook zijn priv[KA1]eleven, inclusief zijn beleggingen. In[KA2]es (Vargas), afkomstig uit Chili, is 35 jaar, driemaal getrouwd geweest, met resp. Pierre (Lafesse), Yannick (Romer) en Gabriel (Melki). Ze heeft van ieder een kind en zorgt ook nog voor haar grootmoeder. Twee persoonlijkheden die absoluut elkaars tegenpolen zijn. Hun paden kruisen... In het scenario van Florence Gilardo en regisseur Gilou zit een happy end, maar deze comedy bevat flauwe grappen. Gilou die de bioscoopganger op aardige films zoals BLACK MIC MAC en LA VERIT[KA1]E SI JE MENS (1 en 2) heeft getracteerd gaat teveel op herhaling en mist zijn doel - het kan niet altijd raak zijn. Hoofdrollen De Caunes en Vargas (THE NAME OF THE ROSE) zijn eigenlijk te goed voor deze flauwe bedoening. Het camerawerk is van Jean-Claude Larrieu. Dolby Digital/Dolby SR.

C'est quoi ces petits boulots?

1991 | Familiefilm, Komedie

Frankrijk/Italië 1991. Familiefilm van Gian Luigi Polidoro. Met o.a. Marlène Jobert, Jean-Claude Brialy, Alessandra Casella, Claudia Muzzi en Davide Bechini.

Het leven van vader Brialy en moeder Jobert is sinds onheuglijke tijden druk en jachtig. Zij probeert een goede moeder te zijn èn te werken aan haar carrière als schrijfster. Ondertussen wordt ze zelfs grootmoeder. Hij zit met problemen. Zijn firma heeft van een uitgebreide belastingcontrole. Hun achttien-jarige dochter Muzzi staat voor haar eindexamen. Ze heeft zich nooit druk gemaakt over haar schoolwerk, maar hoe meer de eindfase in zicht komt, hoe meer ze in paniek raakt. Ze spant zich in tot het uiterste en slaagt. Haar ouders denken dat ze nu haar leven zal beteren, maar dan komt ze met het bericht dat ze van plan is samen te gaan wonen met een getatoeëerde zeeman, die een schip heeft bij een van de Caraïbische eilanden. Bitterzoet verhaal over de lotgevallen van een doodgewone familie die geconfronteerd wordt met zakelijke problemen en met kinderen op en voorbij de drempel van de volwassenheid. Scenarioschrijfster Nicole de Buron neemt alle tijd om haar personages uit te tekenen en hen in allerlei situaties te brengen. Af en toe veel te langdradig. Goed spel van beide hoofdrolspelers en hun kinderen. Jacques Renoir schilderde er de beelden bij. Oorspronkelijk uitgezonden in vier delen.

Ardiente paciencia

1984 | Komedie

Portugal/Duitsland/Chili 1984. Komedie van Antonio Skármeta. Met o.a. Oscar Castro, Roberto Parada, Marcela Osorio, Naldy Hernandez en Antonio Skármeta.

De warme, humoristische debuutfilm van Sk[KA1]armeta vertelt hoe de latere Nobelprijswinnaar (voor de literatuur) Pablo Neruda (Parada) tijdens zijn vakantie op een Chileens eilandje kennis maakte met met een eenvoudige jonge postbode, Mario (Castro). Neruda `leent` hem op bijna Cyrano-achtige wijze een liefdesgedicht, waarmee Mario probeert het hart van Rosa (Hernandez) te veroveren, met wie hij uiteindelijk mag trouwen. Als Allende tot president gekozen wordt, gaat Neruda naar Parijs en vraagt Mario hem geluiden op te nemen van Chili, wat hij zo ontbeert. Later keert Neruda als zieke man naar zijn vaderland terug om te sterven. Inmiddels is generaal Pinochet aan de macht gekomen en wordt Neruda dag en nacht bewaakt, terwijl de jonge Mario gearresteerd is door een van de eskaders van de dictator. De film werd geproduceerd in het kader van Das kleine Fernsehspiel en beleefde zijn première op de tv op de tien-jarige sterfdag van de dichter, die op 15 september 1973 overleed, en kwam pas negen maanden later uit in de Duitse bioscopen. De film die het vooral moet hebben van de dialogen en het mooie spel, is bezet met een rolverdeling van toentertijd in West-Duitsland in exil levende Chilenen. Het camerawerk is van João Abel-Aboim en het scenario is van regisseur Skámeta. Meervoudig bekroond, ook als toneelstuk opgevoerd.

El paso

1978 |

DDDE/Chili 1978. Orlando Lübbert. Met o.a. Adelaida Arias, Oscar Castro, Hugo Medina en Anibal Reyna.

Het drama van drie Chilenen die achterna worden gezeten door de fascistische junta en die via het Andes-gebergte proberen te ontsnappen. Een militante film gericht tegen de dictatuur van Pinochet, die is voltooid dankzij de bijdrage van een producent uit de voormalige DDR.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Oscar Castro op televisie komt.

Reageer