Jürg Hassler

Scenarist, Cameraman, Editor

Jürg Hassler is scenarist, cameraman en editor.
Er zijn 2 films gevonden.

Happiness Is a Warm Gun

2001 | Drama, Fantasy

Zwitserland 2001. Drama van Thomas Imbach. Met o.a. Linda Olsansky, Herbert Fritsch, Claudia Cimaschi en Alois Kunz.

In 1992 werd de Duitse politica Petra Kelly, mede-oprichter van Die Grünen, doodgeschoten door haar vriend en partijgenoot Gert Bastian, die vervolgens de hand aan zichzelf sloeg. Zwitser Imbach begint zijn semi-fictieve reconstructie op het moment dat Kelly en Gert in een vagevuurachtige luchthaven aankomen, waar ze hun aardse levens bespreken en nagaan wat er allemaal is misgegaan. De aanpak is inventief en regelmatig fascinerend, maar voor een geschiedenisles ben je bij Imbach aan het verkeerde adres; zijn ambities liggen vooral op het artistieke front.

Wendemi

1993 | Drama

Burkina Faso 1993. Drama van S. Pierre Yameogo. Met o.a. Sylvain Minoungou, Abdoulaye Komboudri, Sylvie Yameogo, Aida Diallo en Célèstin Zongo.

Wendemi (Minoungou) betekent `Kind van onze Lieve Heer`. Hij is een vondeling, die in het veld werd geboren - de kijker weet wie zijn moeder is. Hij is liefderijk opgenomen in een gezin - de kijker weet dat het de buren zijn. Onverwacht wordt hij bij zijn adoptie-ouders weggehaald om in een vreemd dorp verder op te groeien. Wendemi beseft dat hij als volwassene zonder duidelijke afkomst niet meetelt in de maatschappij en daardoor in de onderste kaste terechtkomt. Hij gaat op zoek naar zijn moeder in de hoofdstad Ouagadougou en na enige tijd heeft hij haar gevonden en samen keren ze terug naar het geboortedorp. Hier wordt uit de doeken gedaan dat zijn vader een priester is en dat zijn moeder om schande voor zijn vader te voorkomen gezwegen heeft. Het scenario van regisseur Yameogo en Ren[KA1]e Sintzel is even na[KA3]ief als helder en brengt daarom de moralistische boodschap duidelijk over: maak geen misbruik van je positie om onheil aan te stichten. De film is dromerig verteld (hetgeen niet gedisponeerde kijkers in slaap kan sussen), maar wie gemotiveerd kennis wil nemen van de zeden en gewoontes in het derde wereldland Burkina Faso (met overigens een zeer behoorlijke filmtraditie) krijgt iets dichterlijks voorgeschoteld met charmant spel van de hoofdrollen. Het camerawerk is van Jurg Hassler.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jürg Hassler op televisie komt.

Reageer