Ildiko Enyedi

Regisseur

Ildiko Enyedi is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Búvös Vadász

1994 | Horror

Zwitserland/Frankrijk/Canada/Duitsland/Hongarije 1994. Horror van Ildiko Enyedi. Met o.a. Gary Kemp, Sadie Frost, Alexander Kaidanovski, Peter Vallai en Alexandra Wasscher.

Kemp verzinkt in een zware depressie nadat hij tijdens een gijzeling per ongeluk een meisje heeft doodgeschoten. Hij was de beste schutter van het politiecorps. Er hangt hem nu ontslag boven het hoofd. Hij krijgt voor een cruciale schiettest van een collega drie magische kogels. Door driemaal in de roos te schieten wint hij weer het vertrouwen van zijn superieuren. Hij krijgt de opdracht een schaakgrootmeester te bewaken, maar als hij niet met de politie wil samenwerken moet het in het geheim gebeuren. Hij krijgt nog meer magische kogels, maar verspilt ze in een snoeverige bui. Er blijft nu nog maar één kogel over. Die is van de duivel en zal alleen maar dat doel raken die de kogel wenst. Vreemde mengeling van politiefilm en satanisme, een betoverende combinatie van spanning, poëzie en fantasy die zich op twee tijdsniveau's afspeelt. Enyedi en Laszlo Revesz lieten zich inspireren door de opera Der Freischütz van Carl Maria Von Weber. Fotografie van Tibor Mathe. Ook bekend als MAGIC HUNTER.

Mein 20. Jahrhundert

1990 | Drama, Historische film, Romantiek

Duitsland/Hongarije 1990. Drama van Ildiko Enyedi. Met o.a. Dorota Segda, Oleg Jankowski, Paulus Manker, Péter Andorai en Gabor Mate.

Op het moment dat Thomas Alva Edison in New Jersey zijn eerste gloeilamp liet branden, zag in Hongarije de tweeling Dora en Lilli het levenslicht. Hun moeder stierf bij hun geboorte en kort daarop worden de meisjes van elkaar gescheiden. De film volgt hen op hun respectieve levenspaden, en laat ons tegelijkertijd op diepgaande en poëtische manier zien hoe het leven was in het begin van de 20e eeuw.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ildiko Enyedi op televisie komt.

Reageer