Ken Uehara

Acteur

Ken Uehara is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Kaitei Gunkan

1963 | Familiefilm, Avonturenfilm, Sciencefiction

Japan 1963. Familiefilm van Inoshiro Honda en Ishiro Honda. Met o.a. Tadao Takashima, Yoko Fujiyama, Yu Fujiki, Horisho Koizumi en Ken Uehara.

De wereld wordt bedreigd door een onderwaterheerser in deze SF-film voor kinderen, met plezierige (hoewel niet steeds geloofwaardige) speciale effecten.

Mothra

1962 | Horror, Sciencefiction

Japan 1962. Horror van Inoshiro Honda. Met o.a. Franky Sakai, Hiroshi Koizumi, Kyoko Kagawa, Emi Itoh en Yumi Itoh.

Kleurrijke Japanse monsterfilm over een reusachtige rups die Tokio binnendringt om een minuscule meisjestweeling te redden, die het ondier met bovennatuurlijke krachten leidt. De rups verandert dan natuurlijk in een reuzevlinder, die nog even doorgaat met vernielingen aan te richten. Mothra (of zijn nakomelingen) waren ook in latere films nog te zien.

Entotsu no mieru basho

1953 | Komedie, Drama

Japan 1953. Komedie van Heinosuke Gosho. Met o.a. Ken Uehara, Kinuyo Tanaka, Hiroshi Akutagawa en Hideko Takamine.

We zijn getuige van de dagelijkse sleur uit het leven van een echtpaar in één van de armste wijken van Tokio. Zoals we gewend zijn van de regisseur, is deze film, die vagelijk is geïnspireerd door het neo-realisme, een poging om humor te vermengen met maatschappelijke tragedie. Ondanks overdreven dichterlijkheid en paternalisme een goede film.

Yuki fujin ezu

1950 | Drama

Japan 1950. Drama van Kenji Mizoguchi. Met o.a. Michiyo Kogure, Eijirô Yanagi, Ken Uehara, Yuriko Hamada en Sô Yamamura.

Een huwelijksdrama waarin een door haar autoritaire man constant vernederde en bedrogen vrouw niet om echtscheiding durft te vragen vanwege haar burgerlijke afkomst. Als ze, beïnvloed door een vriendin, toch het onderwerp ter sprake brengt wordt ze door haar man brutaal aangepakt. Een voor zijn tijd vrij gewaagde aanpak van een controversieel thema, hoewel wat dat betreft de film natuurlijk danig verouderd is. Ook bekend als A PICTURE OF MADAM YUKI.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ken Uehara op televisie komt.

Reageer