Katarina Witt

Acteur

Katarina Witt is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Die Eisprinzessin

1995 | Familiefilm, Fantasy

Duitsland 1995. Familiefilm van Danny Huston. Met o.a. Katarina Witt, Vernon Dobtchef, Daniela Lunkewitz, Rosalynn Sumners en Toller Cranston.

Vrije bewerking van het bekende sprookje van Assepoester verplaatst naar het ijs als vehikel voor charmante ex-DDR kunstschaatster Witt, die al lang voor de val van de Muur geleerd had wat Amerikaans kapitalisme betekende. Ella (Witt) wordt door de dood van haar moeder wees en wordt opgenomen in het gezin van rijke graaf Desny. Er zijn twee dochters, die Ella als oud vuil behandelen. Een van hen zou door middel van gekonkel van de raadsheer een prins moeten trouwen omdat deze op zoek is naar een levensgezellin. Als Ella in het gevang wordt geslingerd wegens een vermeende aanslag op de prins, bevrijdt hij haar en gaan zijn ogen open voor het bedrog van de anderen. Onderhoudende film, die vooral ijsliefhebbers van acht tot tachtig zal aanspreken. Het verhaaltje werd tot scenario bewerkt door Diether Dehm, John Goldsmith en hoofdrolspeelster Witt. Het camerawerk is van Robin Vidgeon. Exporttitel: Ice Princess.

Carmen on Ice

1990 | Muziek, Sportfilm

Duitsland 1990. Muziek van Horant H. Hohlfeld. Met o.a. Katarina Witt, Brian Boitano, Brian Orser, Yvonne Gomez en Otto Retzer.

De beroemde opera van Bizet heeft al veel filmmakers ge[KA3]inspireerd (Saura, Rosi, Premminger), maar dit is wel een heel bijzondere versie. Deze keer wordt Carmen gespeeld door de kunstrijdster uit de DDR, Katharina Witt en zij brengt de harten van de mannen op hol in een bevroren Sevilla. Een heerlijke film voor wie houdt van kunstrijden op de schaats.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Katarina Witt op televisie komt.

Reageer